Error bij versturen van formulier naar database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Marco

Marco

29/03/2008 16:39:00
Quote Anchor link
Ben al een tijd bezig een script om te bouwen voor mijn site. Daar ik er al zo lang mee bezig ben en er niet meer uitkom plaats ik het script hier in de hoop dat "frisse" ogen zien wat ik fout doe...

Ik gebruik dit script al in derodehaan.com om update is een database te plaatsen. Ik wil dit script nu in een andere site zetten.

Het script moet in een tabel aan de rechter en linkerkant een plaatje plaatsen die al reeds ergens op de server staat. in het midden van de tabel moeten de gegevens komen.

Naam, adres, woonplaats, www, mail, telefoonnummer en een link naar hun site.

Echter krijgt ik dit niet meer voor elkaar.

Ik krijg de volgende fout:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') VALUES ( '', '', '', ' at line 13

Dit heb ik als sql toegevoegd:

CREATE TABLE `bedrijven` (
`id` int(10) NOT NULL auto_increment,
`fotologo` text NOT NULL,
`naam` varchar(10) NOT NULL default '',
`adres` varchar(10) NOT NULL,
`woonplaats` varchar(10) NOT NULL,
`www` text NOT NULL,
`mail` text NOT NULL,
`telefoon` text NOT NULL,
`alfabetisch` text NOT NULL,
`bedrijf` text NOT NULL,
`fotopand` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
)

Hier zijn de scripts...(Het waren gastenboekscript welke omgebouwd zijn. Op derodehaan.com werkt het dus wel...


Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen aangezien jullie er met frisse ogen naar kijken.

De index:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
## config-bestand laden
require_once ( "config.php" ) ;

echo "<html>\n";
echo "<head>\n";
echo "    <title>Bedrijven</title>\n";
echo "    <link rel='stylesheet' type='text/css' media='screen' href='style.css' />\n";
echo "   <body bgcolor='#cccccc' background='../nl/images/bg00.jpg' style='background-attachment: fixed'>\n";
## linkpartners ophalen
$s_linkpartners = mysql_query ( "SELECT * FROM ".$config['site']['mysql_tabel']." ORDER BY id DESC" ) or die ( mysql_error ( ) );
## zijn er wel linkpartners?
if ( mysql_num_rows ( $s_linkpartners ) )
{

?>


<style type="text/css">
<!--
a:link {
color: 000000;
text-decoration: none;
}
a:visited {
text-decoration: none;
color: 000000;
}
a:hover {
text-decoration: none;
color: 000000;
}
a:active {
text-decoration: none;
color: 000000;
}
.style1 { font-size: 10px;
font-weight: bold;
}
body,td,th {
font-family: Arial;
font-size: 12px;
}
body {
background-image: url(../nl/images/bg00.jpg);
background-repeat: repeat;
}
-->
</style>
<table width="90%" align="center" border="0" cellpadding="3" cellspacing="2" bordercolor="0248B3">
<tr>
<td background=""> <p><strong><font color="#000000" face="arial">&nbsp;Bedrijven </font></strong></p>
<p class="style1"><font color="#000000" face="arial">&nbsp;&nbsp;&nbsp;</font></p> </td>
</tr>
<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
<?

        echo '<table width="90%" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bordercolor="#111111" style="border-collapse: collapse">'."\n";
        echo "<b><font face=arial size=2></font><br /><br />\n";
        echo "<b><font face=arial size=2>Bedrijven - </b>Totaal:&nbsp;".mysql_num_rows ( $s_linkpartners)."</font><br /><br />
\n"
;        
        $s_linkpartners = mysql_query ( "SELECT * FROM ".$config['site']['mysql_tabel']." ORDER BY id DESC " ) or die ( mysql_error ( ) );
        echo "<b><font face=arial size=2>Bedrijven - </b>Weergegeven:&nbsp;".mysql_num_rows ( $s_linkpartners)."</font><br />
        <br /><font face=arial size=2><a href=toevoegen.php><strong>Bedrijf toevoegen</strong></font><br /><br />\n"
;
        echo '
          <tr>
            <td valign="bottom"> </td>
            <td valign="bottom">&nbsp;</td>
            <td><div align="center"><strong></strong></div></td>
            <td><div align="center"><b></b></div></td>
          </tr>
          <tr>
            <td width="70%">&nbsp;</td>
            '
."\n";
        echo '   <td width="10%"><font face="arial" size="2">&nbsp; </font></td>
        <td width="10%"><strong> </strong></td>
        '
."\n";
        echo '   '."\n";
        echo '    '."\n";
        echo '    <td width="10%"><div align="center"></div></td>
        '
."\n";
        echo '    '."\n";
        echo '  </tr>'."\n";
echo '</table>
        '
."\n";
        
        ## lijst weergeven
        while ( $f_linkpartners = mysql_fetch_assoc ( $s_linkpartners ) )
        {

                echo '
        <table width="750" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
          <tr>
            <td width="220" height="140"><div align="center"><img src="'
.$f_linkpartners['fotologo'].'" alt="ja" width="220" height="120" border="0" align="absmiddle" /></div>
            </div></td>
            <td width="256"><div align="left"><font face="arial" size="1">'
.$f_linkpartners['bedrijfsnaam'].'</font><font face="arial" size="1" color="#ffffff"></font></div>
              <font size="1" face="arial"><br />
              </font>
              <div align="left"><font face="arial" size="1">'
.$f_linkpartners['adres'].'</font><font face="arial" size="1" color="#ffffff"></font></div>
              <br />
              <div align="left"><font face="arial" size="1">'
.$f_linkpartners['woonplaats'].'</font><font face="arial" size="1" color="#ffffff"></font></div>
              <br />
              <br />
              <div align="left"><font face="arial" size="1">'
.$f_linkpartners['www'].'</font><font face="arial" size="1" color="#ffffff"></font></div>
              <div align="left"><font face="arial" size="1">'
.$f_linkpartners['mail'].'</font><font face="arial" size="1" color="#ffffff"></font></div>
              <div align="left"><font face="arial" size="1">'
.$f_linkpartners['telefoon'].'</font><font face="arial" size="1" color="#ffffff"></font></div>
              <br />
              <br />
              <div align="left"><a href="http://mijnsite.nl/'
.$f_linkpartners['alfabetisch'].'/'.$f_linkpartners['bedrijf'].'/<font face="arial" size="1">'.$f_linkpartners['bedrijfspagina'].'</font><font face="arial" size="1" color="#ffffff"></font></a></div></td>
            <td width="220" height="120"><div align="center"><img src="'
.$f_linkpartners['fotopand'].'" alt="ja" width="220" height="120" border="0" align="absmiddle" /></div></td>
          </tr>
          <tr>
            <td>&nbsp;</td>
            <td>&nbsp;</td>
            <td>&nbsp;</td>
          </tr>
        </table>
        <p>'
."\n";
        }

        echo '<br />
        <br />
        '
;
}

## er zijn nog geen linkpartners
else
        echo "<font face=arial size=2><b>Er zijn nog geen bedrijven toegevoegd! <br>
        <br>
        <a href=toevoegen.php><strong>Bedrijf toevoegen</strong></a></font> "
;

Het toevoegscript:

<
style type="text/css">
<!--

body,td,th {
    font-family: arial;
    font-size: 10pt;
            color:#000000;
}
body {
    background-color: #cccccc;
    background-image: url(../nl/images/bg00.jpg);
}
-->
<
/style>
[
code]<?php
$config
['sql']['host'] = "********"; //normaal altijd localhost
$config['sql']['gebruiker'] = "********"; //gebruikersnaam van de database
$config['sql']['wachtwoord'] = "********"; // wachtwoord van de database
$config['sql']['database'] = "********"; // naam van de database
$tm=time();  // time stamp of the present time
$tm=date("D, d M Y H:i:s",$tm); // generating the format
$tm=$tm. " GMT"; // added GMT but you can add your format


mysql_connect ( $config['sql']['host'],$config['sql']['gebruiker'],$config['sql']['wachtwoord'] ) or die ( "Er is iets fout gegaan!" );
mysql_select_db ( $config['sql']['database'] ) or die ( "Er is iets fout gegaan!");

$config['site']['mysql_tabel'] = "bedrijven"; // de naam van de tabel waar de linkpartners in komen
$config['site']['naam'] = "Database"; // de naam van je site
$config['site']['url'] = "http://www.mijnsite.nl"; // de url van je site

echo "<html>\n";
echo "<head>\n";
echo "    <title>Bedrijven - Toevoegen</title>\n";
echo "    <link rel='stylesheet' type='text/css' media='screen' href='style.css' />\n";

echo "   <body bgcolor='#ffffff' background='' style='background-attachment: fixed'>\n";

echo " <table width='90%'  align='center'>\n";
echo "            <tr>\n";
echo "              <td background=''> <em><strong><font color='#000000'>Bedrijven </font></strong></em> </td>\n";
echo "            </tr>\n";
echo "            <tr>\n";
echo "              <td>\n";



if ( isset ( $_POST['submit'] ) )
{

        if ( !isset ( $_POST['link'] ) || strlen ( $_POST['link'] ) <= 1  )
                echo "<b>Je hebt geen link ingevuld.</b>";
        else
        {
                mysql_query ( "INSERT INTO ".$config['site']['mysql_tabel']."
                                        (
                                            fotologo,
                                            bedrijfsnaam,
                                            adres,
                                            woonplaats,
                                            www,
                                            mail,
                                            telefoon,
                                            alfabetisch,
                                            bedrijf,
                                            fotopand,
                                                                                    )
                                        VALUES
                                        (
                                            '"
.$_POST['fotologo']."',
                                            '"
.$_POST['bedrijfsnaam']."',
                                            '"
.$_POST['adres']."',
                                            '"
.$_POST['woonplaats']."',
                                            '"
.$_POST['www']."',
                                            '"
.$_POST['mail']."',
                                            '"
.$_POST['telefoon']."',
                                            '"
.$_POST['alfabetisch']."',
                                            '"
.$_POST['bedrijf']."',                                                                
                                            '"
.$_POST['fotopand']."',    
                                        )"
) or die ( mysql_error ( ) ) ;
?>

<script>
    location = "http://www.mijnsite.nl/index.php";
</script>

<?
        }        
}

else
{
        echo '<form method="POST" action="toevoegen.php" name="formulier">'."\n";
        echo '<input type="hidden" name="submit" value="1">'."\n";
                echo '<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#ffffff" width="50%">'."\n";
                echo '  <tr>'."\n";
                 echo '   <td width="100%"><i>Bedrijf toevoegen</i><br></td>'."\n";
                echo '  </tr>'."\n";
                echo '  </table>'."\n";
                echo '  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#ffffff" width="50%">'."\n";
                echo '   <tr>'."\n";
                echo '      <td width="50%" style="border-top-style: none; border-top-width: medium"><b>&nbsp;</b></td>'."\n";
                echo '    </tr>'."\n";            
                echo '    <tr>'."\n";
                echo '    <td width="50%" style="border-top-style: none; border-top-width: medium"><br><b>Bedrijf:</b></td>'."\n";
                echo '      <td width="50%"><br><textarea name="gebeurtenis" rows="1" cols="40">'.$_GET['bedrijfsnaam'].'</textarea></td>'."\n";
                echo '    </tr>'."\n";
                echo '    <tr>'."\n";
                echo '    <td width="50%" style="border-top-style: none; border-top-width: medium"><br><b>Adres:</b></td>'."\n";
                echo '      <td width="50%"><br><textarea name="link" rows="1" cols="40">'.$_GET['adres'].'</textarea></td>'."\n";
                echo '    </tr>'."\n";
                echo '    <tr>'."\n";
                echo '    <td width="50%" style="border-top-style: none; border-top-width: medium"><br><b>Postcode en Woonplaats:</b></td>'."\n";
                echo '      <td width="50%"><br><textarea name="link" rows="1" cols="40">'.$_GET['woonplaats'].'</textarea></td>'."\n";
                echo '    </tr>'."\n";
                echo '    <tr>'."\n";
                echo '    <td width="50%" style="border-top-style: none; border-top-width: medium"><br><b>Website bedrijf:</b></td>'."\n";
                echo '      <td width="50%"><br><textarea name="link" rows="1" cols="40">'.$_GET['www'].'</textarea></td>'."\n";
                echo '    </tr>'."\n";
                echo '    <tr>'."\n";
                echo '    <td width="50%" style="border-top-style: none; border-top-width: medium"><br><b>Email adres bedrijf:</b></td>'."\n";
                echo '      <td width="50%"><br><textarea name="link" rows="1" cols="40">'.$_GET['mail'].'</textarea></td>'."\n";
                echo '    </tr>'."\n";
                echo '    <tr>'."\n";
                echo '    <td width="50%" style="border-top-style: none; border-top-width: medium"><br><b>Telefoon:</b></td>'."\n";
                echo '      <td width="50%"><br><textarea name="link" rows="1" cols="40">'.$_GET['telefoon'].'</textarea></td>'."\n";
                echo '    </tr>'."\n";

                echo '    <tr>'."\n";
                echo '    <td width="50%" style="border-top-style: none; border-top-width: medium"><b>Beginletter bedrijf:</b></td>'."\n";
                echo '      <td width="50%"><br><select size="1" maxlength="36" name="alfabetisch"><option value="'.$_GET['reactie'].'" selected>'.$_GET['reactie'].'</option><option value="a-e">a-e</option><option value="f-j">f-j</option><option value="k-o">k-o</option><option value="p-t">p-t</option><option value="u-z">u-z</option></select>
</td>

'
."\n";


                echo '    </tr>'."\n";

                
                echo '    <tr>'."\n";
                echo '    <td width="50%" style="border-top-style: none; border-top-width: medium"><br><b>Map naam bedrijf:</b></td>'."\n";
                echo '      <td width="50%"><br><textarea name="linktekst" rows="1" cols="40">'.$_GET['bericht'].'</textarea></td>'."\n";
                echo '    </tr>'."\n";
        echo '  </table>'."\n";
        echo '  <table border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#efefef" width="50%">'."\n";
        echo '    <tr>'."\n";
        echo '      <td width="100%" style="border-top-style: none; border-top-width: medium"><br><br>&nbsp;&nbsp;<input type="submit" value="Verstuur" name="submit">&nbsp;<input type="reset" value="Wis velden"></td>'."\n";
        echo '    </tr>'."\n";
        echo '  </table>'."\n";
        echo '    </tr>'."\n";
        echo '  </table>'."\n";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:40:52
 
Mark PHP

Mark PHP

29/03/2008 16:45:00
Quote Anchor link
Er mag geen komma staan achter de laatste kolomnaam in je insert query.
 
Marco

Marco

29/03/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Inderdaad, helemaal niet gezien...

Nu loopt het script door, en krijg ik 2 kruisjes waar de plaatjes zouden moeten staan en de ingevulde gegevens plaatst hij niet in de database...
 
Mark PHP

Mark PHP

29/03/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Om te controleren of een formulier verzonden is gebruiken we niet iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ( isset ( $_POST['submit'] ) )
?>
maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
?>

Je query wordt nu waarschijnlijk niet eens uitgevoerd. Lees je ook eens in over SQL Injection.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark PHP
 
Marco

Marco

29/03/2008 17:15:00
Quote Anchor link
Heb inderdaad het gevoel dat de query niet wordt uitgevoerd, ook niet na de aanpassing waar jij mee komt.

Snap alleen niet dat het niet uitgevoerd wordt aangezien het wel altijd werkte..

SQL injection ga ik zeker doorlezen, wil alleen eerst dit werkend krijgen voordat ik weer alles ga aanpassen ;-)
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

29/03/2008 17:34:00
Quote Anchor link
In je form heb je trouwens 5 textareas met de naam link ?
En:
<script>
window.location = "http://www.mijnsite.nl/index.php";
</script>
Ziet er verder goed uit.
 
Marco

Marco

29/03/2008 17:56:00
Quote Anchor link
Kiujk, daar zat de fout...

Nu plaatst ie alles netjes in de database...

Werkt nog niet optimaal wat ie uitspuugt, maar das weer een nieuwe uitdaging
 
Marco

Marco

01/04/2008 22:33:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de hulp, heb het compleet werkend nu op de test site..

Zit nog wel met een tweetal dingen waar ik niet uit kom.

Als ik bovenstaand formulier heb gebruikt zet hij alles naar behoren in de database.
Echter wik ik ook een knop Bewerken en Wissen maken, alleen kom ik hier niet uit. Geen idee wat ik dat als link moet gaan gebruiken.

Wie kan mij helpen???
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/04/2008 22:35:00
Quote Anchor link
Zowel om te bewerken als om te wissen heb je een link nodig met daarin de actie en het id. Iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="?id=1&action=edit">bewerken</a>
 
Marco

Marco

01/04/2008 22:41:00
Quote Anchor link
Hmmm,

Ga ik weer even stoeien...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/04/2008 22:42:00
Quote Anchor link
Tip: als je zo'n link met PHP echoot, let dan op dat je de html entity voor & gebruikt, dus &amp;
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

01/04/2008 22:46:00
Quote Anchor link
Tip echo zo min mogelijk HTML of gebruik de HERODOC syntax, zoals jij nu script is het mijns inziens zeer onleesbaar en daardoor moeilijk debuggen
 
Marco

Marco

01/04/2008 22:48:00
Quote Anchor link
Ik ga er mee aan de slag...

Nog 1 vraagje...

Kan ik in deze regel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$data
= mysql_query("SELECT * FROM tabel1 WHERE upper($field) LIKE'%$find%' ORDER BY DESC");
?>


ook meerdere tabellen tegelijk opgeven?
Heb nu tabel1, maar kan ook tabel1, tabel2, tabel3, tabel4, tabel5 ???

In ieder geval weer bedankt voor de reacties tot dusver...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

01/04/2008 22:49:00
Quote Anchor link
Ja als je ze maar aan elkaar knoopt met een JOIN
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/04/2008 22:50:00
Quote Anchor link
Nog een tip. In plaats van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    echo '<p>regel een</p>';
    echo '<p>regel twee</p>';
    echo '<p>regel drie</p>';
    echo '<p>regel vier</p>';
?>

kun je ook (overzichtelijker) dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    echo '
        <p>regel een</p>
        <p>regel twee</p>
        <p>regel drie</p>
        <p>regel vier</p>
        '
;
?>
 
Marco

Marco

01/04/2008 22:51:00
Quote Anchor link
ga ik aanpassen Jan.

@ Klaasjan
Hoe zet ik dat neer in een JOIN??
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

01/04/2008 22:52:00
Quote Anchor link
of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
?>

<p>regel een</p>
<p>regel twee</p>
<p>regel drie</p>
<p>regel vier</p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

01/04/2008 22:53:00
Quote Anchor link
Hangt ervanaf wat je wilt
Ik heb trouwens een voorgevoel dat je datamodel wel eens niet optimaal zou kunnnen zijn.
Je gebruikt bijvoorbeeld tabel1 en dat is niet een logische naam voor een tabel

Edit:

truste
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Marco

Marco

01/04/2008 22:55:00
Quote Anchor link
Nee klopt, dit was als voorbeeld.

Ik heb verschillende namen aan de tabellen.
Zoals:

Gebeurtenis, plaats, discipline...

Dit wil ik dus in die

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$data
= mysql_query("SELECT * FROM tabel1 WHERE upper($field) LIKE'%$find%' ORDER BY DESC");
?>


plaatsen

Alleen snap ik niet hoe dat moet...
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

01/04/2008 22:58:00
Quote Anchor link
Bijv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
  werknemer.naam,
  werknemer.functie,
  bedrijf.plaats
FROM
  werknemer,
  bedrijf
WHERE
  werknemer.bedrijf_id=bedrijf.id


Bovenstaande is een voorbeeld van een innerjoin voor de rest verwijs ik je naar Google
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Marco

Marco

03/04/2008 20:16:00
Quote Anchor link
Pfff, ben ermee aan het stoeien geweest maar krijg het niet voor elkaar...

Dit script heb ik nu

<h3>Zoeken</h3>
<form name="search" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>
">
Zoek naar: <input type="text" name="find" /> in
<Select NAME="field">
<Option VALUE="bedrijfsnaam">Bedrijf</option>
<Option VALUE="bedrijfsgebied">Soort bedrijf</option>
</Select>
<input type="hidden" name="searching" value="yes" />
<input type="submit" name="search" value="Zoek bedrijf" />
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?
//This is only displayed if they have submitted the form
if ($searching =="yes")
{

echo "<h3>Gevonden bedrijven</h3><p>";

//If they did not enter a search term we give them an error
if ($find == "")
{

echo "<p>Je hebt geen zoekopdracht geven.";
exit;
}


// Otherwise we connect to our Database
mysql_connect("*****", "*****", "*****") or die(mysql_error());
mysql_select_db("*****") or die(mysql_error());

// We preform a bit of filtering
$find = strtoupper($find);
$find = strip_tags($find);
$find = trim ($find);

//Now we search for our search term, in the field the user specified
$data = mysql_query("SELECT * FROM tabel1, tabel2, tabel3, tabel4, tabel5 WHERE upper($field) LIKE'%$find%' ORDER BY DESC");

//And we display the results
while($result = mysql_fetch_array( $data ))
{


echo '<table width="90%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr><td colspan="2"><hr></td></tr><tr>
    <td width="130">'
;
    
echo '<a href="http://www.mijnsite.nl/nl/;
echo $result['
bedrijfsnaam'];
echo '
/';
echo $result['
bedrijfsgebied'];
echo '
/';
echo '" border="
0" width="120" height="90">';
echo '</a>';

echo '</td><td valign="
top">';

echo "
<b>";
echo $result['bedrijfsnaam'];
echo "
</b><br>";
echo $result['bedrijfsgebied'];
echo "
<br><br>";
echo '<a href="
http://www.mijnsite.nl/bedrijven/main.php?map=';
echo $result['bedrijfsnaam'];
echo '/';
echo $result['bedrijfsgebied'];
echo '/';
echo '</td></tr></table>';


}


//This counts the number or results - and if there wasn't any it gives them a little message explaining that
$anymatches=mysql_num_rows($data);
if ($anymatches == 0)
{

echo "Sorry maar we kunnen niets vinden waar je naar zoekt.<br><br>";
}


//And we remind them what they searched for
echo "<b><br><br><br>Je zoekt naar:</b> " .$find;
}

echo "<br><br> "
?>



Ik weet dat het script nog voor geen meter klopt, maar krijg het zoekgedeelte al niet eens voor elkaar..

Deze meldingen krijg ik:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in search.php on line 50

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in search.php on line 83



Who can help me out....please...

Alvast bedankt voor de moeite...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.