Error in code, namen invoeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter M

Pieter M

23/09/2010 12:56:37
Quote Anchor link
Ik heb een code gemaakt, en het geeft het goede antwoord, maar ook een code
(het programma moet je eerst om een hoeveelheid vragen, daarna je zoveel namen laten invullen, en dan alle namen onder elkaar zetten

Opdracht 3.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<html>
<body>

<FORM METHOD="post" ACTION="opdracht3_1.php">
    hoeveel mensen: <INPUT TYPE="text" NAME="hoeveelheid"><br>
    
    <input type="submit">
</form>
</html>



opdracht3_1.php
<?PHP (staat er alleen voor duidelijker te posten)
<
FORM NAME="personen" ACTION="opdracht3_1_1.php" METHOD="post">
        [
code]<?_php
    $hoeveelheid = $_POST['hoeveelheid'];
        
    for( $i=1; $i <= $hoeveelheid; $i++ )
    {

        echo "naam$i: <br> <INPUT TYPE='text' NAME='persoon$i'> <br><br>";
    }
    
?
_>
<
INPUT TYPE='hidden' name="hoeveel2" value="<?p_hp echo $i-1;?>">
<
INPUT TYPE='submit'>
<
/FORM>

?>
(staat er alleen voor duidelijker te posten)

opdracht3_1_1.php

<?PHP
    $hoeveel2
= $_POST['hoeveel2'];
        
    for ($m = 1; $m <= $hoeveel2; $m++)
    {

        $naaam = $_POST[persoon.$m];
            echo $naaam;
    }

?>

Gewijzigd op 23/09/2010 13:56:03 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 22:20:26
 
- SanThe -

- SanThe -

23/09/2010 13:40:49
Quote Anchor link
Schoolopdracht?
En de vraag mogen we zelf verzinnen?
 
Pieter M

Pieter M

23/09/2010 13:43:40
Quote Anchor link
het is een school opdracht, en het is af, maar er klopt iets niet
en ik bedoel dat het programma eerst vraagt "hoeveel namen wil je invullen" als je op submit klikt dat het naar de volgende PHP gaat, en daar staan even veel velden als je namen wilt invullen. Als je namen hebt ingevult kan je op submit kliken en dan moeten de namen onder elkaar staan
 
- SanThe -

- SanThe -

23/09/2010 13:51:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$naaam
= $_POST[persoon.$m];
  // moet zijn
$naaam = $_POST['persoon'.$m];
?>
 
Pieter M

Pieter M

23/09/2010 14:07:16
Quote Anchor link
dank je wel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/09/2010 14:27:14
Quote Anchor link
Een mooiere oplossing in dit geval is het gebruik van een array als naam voor je input veld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="persoon[]" ...

Op die manier worden de namen gegroepeert in de array $_POST['persoon'] die je vervolgens eenvoudig met een foreach loop kunt uitlezen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.