Error in een salt van deze site

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mik PHP

Mik PHP

11/02/2011 16:53:29
Quote Anchor link
Hey allen!

Ik krijg heel af en toe als ik een salt functie gebruik deze error:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Warning: Division by zero in /public/sites/anonymous.totalhabbo.nl/admin/includes/beveiliging.php on line 226

Warning: chunk_split() [function.chunk-split]: Chunk length should be greater than zero in /public/sites/anonymous.totalhabbo.nl/admin/includes/beveiliging.php on line 228


Ik snap zelf niet echt wat het probleem is, misschien dat iemand anders hem ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
function salt($pass, $salt="dkfj78TYgJ5439KJGdhd97Hds45jJD", $str="")
{
    $pass = str_replace(" ", "", $pass);
    $pass = strrev($pass);

    $arr[0] = strlen($pass);
    $arr[1] = strlen($salt);
    
    while($arr[0] > $arr[1] + 1)
    {
        $salt = $salt.$salt;
        $arr[1] = strlen($salt);
    }

    $split_len = floor(max($arr) / (min($arr) - 1));
    
    $salt = explode(" ", chunk_split($salt, $split_len, " "));
    array_pop($salt);
    $salt = array_reverse($salt);
    
    $j = $arr[0] > count($salt) ? $arr[0] : count($salt);
    
    for($i=0; $i<$j; $i++)
    {
        if(isset($pass{$i}))    $str .= $pass{$i};
        if(isset($salt[$i]))    $str .= $salt[$i];
    }
    
    return sha1($str);
}


Groet,

Mik
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:41:45
 
- Mark -

- Mark -

11/02/2011 17:04:42
Quote Anchor link
Lang leve commentaar in scripts. Wat een onleesbare zooi.

anyway Division by zero wil zeggen dat je aan het delen bent door nul. En dat is iets dat niet kan.

Het gaat in $split_len = floor(max($arr) / (min($arr) - 1)); of daarvoor fout. Die tweede error wordt veroorzaakt door de eerste.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.