Error in } else {

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nigel

Nigel

14/02/2009 21:32:00
Quote Anchor link
Ik heb in een script van mij een error op een regel waar alleen maar
} else{ staat. iemand enig idee in het algemeen waar het aan kan liggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 02:53:54
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

14/02/2009 21:34:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar de regel ervoor, waarschijnlijk ben je een ; vergeten.
Zo niet, post dan ff je foutmelding.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2009 21:36:00
Quote Anchor link
Altijd de error posten en indien noodzakelijk een klein stukje relevant script. Geen compleet script.
 
Nigel

Nigel

14/02/2009 21:38:00
Quote Anchor link
Volgens mij heb ik ze allemaal wel goed neer gezet. (net nog gekeken.)

Parse error: parse error in E:\wamp\www\klik\register.php on line 74

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
        if(isset($_POST['ref'])) {
            $query = "INSERT INTO referrals (referral_id, user_id) VALUES (".$_POST['ref'].", $userid)";
            $sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
        }
                  
        } else {
            echo "Deze gebruikersnaam, dit e-mailadres of dit ip-adres is al in gebruik!";
        } else {

    
?>
een form en de rest.


Ik zit eigenlijk nu te kijken. en ik snap nu niet helemaal waarom ik die laatste else er neer heb gezet. (dat is btw ook de error.)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nigel
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2009 21:39:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 14.02.2009 21:36:
Altijd de error posten en indien noodzakelijk een klein stukje relevant script. Geen compleet script.
 
Roel -

Roel -

14/02/2009 21:40:00
Quote Anchor link
Kijk inderdaad eerst een of je wel alles hebt ingevuld.

if(blabla)
{
blabla;
}else{
blabla
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roel -
 
Nigel

Nigel

14/02/2009 21:45:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 14.02.2009 21:39:
SanThe schreef op 14.02.2009 21:36:
Altijd de error posten en indien noodzakelijk een klein stukje relevant script. Geen compleet script.


ik was al aan het editen toen ik je post las.
Ik begon met antwoorden toen er pas 1 reply was.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2009 21:45:00
Quote Anchor link
Regel 6 de } hoort nergens bij. En twee keer 'else' kan niet.
 
Nigel

Nigel

14/02/2009 21:52:00
Quote Anchor link
Die regel 6 hoort nog bij iets wat eerder is gebeurt.

En ik denk dat ik het script nog maar een keer ga over lezen.
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

14/02/2009 22:01:00
Quote Anchor link
op regel 10 mis je ook een }

je kan beter ifelseelseif gebruiken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door www JdeRuijterNL
 
Nigel

Nigel

14/02/2009 22:10:00
Quote Anchor link
Dit is een fragment van het script.

Dus er staat niet alles in.

En ifelse is mij nog niet bekend.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2009 22:12:00
Quote Anchor link
Nigel schreef op 14.02.2009 22:10:
Dit is een fragment van het script.

Dus er staat niet alles in.

En ifelse is mij nog niet bekend.

elseif(....)
 
Nigel

Nigel

14/02/2009 22:43:00
Quote Anchor link
Nu ik er zo weer over heen lees klopt de helft niet.
Dus ik begin overnieuw ;)

Volgende vraag.
Of moet ik dan een nieuw topic in php openen.?

Als ik nu meerdere dingen echo.
Dan krijg ik 1 lap text. Begrijpelijk.

Nu zag ik nl2br() maar ik kom er niet helemaal uit.
Dus mijn conclusie is dat ik het verkeerd gebruik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(empy(blabla)) { echo nl2br( "een beetje text." ); }


Hoe gebruik ik het?

Edit: Ik merk dat ik ook <br> mee in een echo kan stoppen ;) toch bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nigel
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2009 22:52:00
Quote Anchor link
nl2br() is de newline in tekst omzetten naar een <br/> meer niet.
 
Roel -

Roel -

15/02/2009 00:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if(isset($_POST['ref'])) {
            $query = "INSERT INTO referrals (referral_id, user_id) VALUES (".$_POST['ref'].", $userid)";
            $sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
        }
                  
        }
else {
            echo "Deze gebruikersnaam, dit e-mailadres of dit ip-adres is al in gebruik!";
        }
else {

    
?>


Hier klopt natuurlijk niks van, 2x else kan nooit *. Elseif wel.

* Als er geen fout is, is er geen geen, 2x else kan dus sowieso niet, dan loopt m'n brein vast xD
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
$ref = $_POST['ref'];
$query = "INSERT INTO referrals (referral_id, user_id) VALUES ($ref, $userid)";
mysql_query($query) or die ("Fout: ".mysql_error."");
}
else{
echo "De gebruikersnaam, het emailadres of het IP-adres is al in gebruik."
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roel -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.