Error laten verdwijnen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 11:19:48
Quote Anchor link
Hallo!

Hoe kan ik zorgen dat een error verdwijnt als je de pagina reload, zonder AJAX te gebruiken. Want nu blijft de error als je ctrl+r gebruikt omdat die dan de POST opnieuw doet, maar ik wil juist dat dit niet kan. Atm heb ik nog geen code, maar hier had ik eerder een probleem mee. Ik zal code toevoegen als ik 't heb. ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 13:38:39
 
E vH

E vH

03/01/2017 11:22:28
Quote Anchor link
Wellicht een idee om pas een topic te openen wanneer je relevante informatie hebt ;-)

Edit:
Wellicht bedoel je de POST refresh die opnieuw wordt uitgevoerd.
Je kan d.m.v. een header("Location: /link.php"); iemand door-/terugsturen, daarmee vervalt de POST.
Gewijzigd op 03/01/2017 11:25:13 door E vH
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 11:35:43
Quote Anchor link
Ja, maar dan reload page bv. na 3 seconden, misschien heeft die gene dan al informatie ingevuld wat dan weg is.
 
E vH

E vH

03/01/2017 11:37:27
Quote Anchor link
..... zonder AJAX te gebruiken zeg je.
Dan is mijn oplossing, ZONDER ajax en heeft het niks t emaken met "reloaden" na 3 seconden.

Post relevante code en we kunnen verder kijken :)
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 12:38:55
Quote Anchor link
index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
session_start(); // START SESSION \\

// INCLUDE SOME FILES \\

include $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/paneel/assets/include/init.php';
include $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/paneel/assets/include/functions.php';
include $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/paneel/assets/include/login.php';

if (empty($_CONFIG['configuration'])) {
    header('Location: /configuration');
    exit();
}

if ($_CONFIG['configuration'] == 1) {
    if(empty($_CONFIG['installation'])) {
        if($_CONFIG['language'] == "nl") {
            header('Location: /installeren');
        }
else {
            header('Location: /installation');
        }
    }
    
}

?>

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
        <title>Welkom - <?=$_CONFIG['company'];?></title>
        <meta content="width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1, user-scalable=no" name="viewport">
        <link rel="stylesheet" href="paneel/assets/bootstrap/css/bootstrap.min.css">
        <link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/4.5.0/css/font-awesome.min.css">
        <link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/ionicons/2.0.1/css/ionicons.min.css">
        <link rel="stylesheet" href="paneel/assets/css/paneel.css">
        <link rel="stylesheet" href="paneel/assets/plugins/iCheck/square/blue.css">
    </head>
    <body class="hold-transition login-page">
        <div style="margin-top: 40px;" class="login-box">
            <div class="login-logo">
                <a href="/"><b><?=$_CONFIG['company']?></b></a>
            </div>
            <div class="login-box-body">
                <p class="login-box-msg">Login om je sessie te starten</p>
                <?php if (!empty($loginerrornl)) { echo '<p>'.$loginerrornl.'</p>'; } ?>
                <?php if (!empty($loginduccesnl)) { echo '<p>'.$loginsuccesnl.'</p>'; } ?>
                <form action="" method="post">
                    <div class="form-group has-feedback">
                        <input type="text" name="username" class="form-control" placeholder="Gebruikersnaam">
                        <span class="glyphicon glyphicon-envelope form-control-feedback"></span>
                    </div>
                    <div class="form-group has-feedback">
                        <input type="password" name="password" class="form-control" placeholder="Wachtwoord">
                        <span class="glyphicon glyphicon-lock form-control-feedback"></span>
                    </div>
                    <div class="row">
                        <div class="col-xs-8">
                            <div class="checkbox icheck">
                                <label class="">
                                    <div class="icheckbox_square-blue" aria-checked="false" aria-disabled="false" style="position: relative;"><input type="checkbox" style="position: absolute; top: -20%; left: -20%; display: block; width: 140%; height: 140%; margin: 0px; padding: 0px; background: rgb(255, 255, 255); border: 0px; opacity: 0;"><ins class="iCheck-helper" style="position: absolute; top: -20%; left: -20%; display: block; width: 140%; height: 140%; margin: 0px; padding: 0px; background: rgb(255, 255, 255); border: 0px; opacity: 0;"></ins></div> Onthoud mijn gegevens
                                </label>
                            </div>
                        </div>
                        <div class="col-xs-4">
                            <button style="padding-left: 5px;" name="login" type="submit" class="btn btn-primary btn-block btn-flat">Inloggen</button>
                        </div>
                    </div>
                </form>
                <div class="social-auth-links text-center">
                    <p>- OF -</p>
                    <a href="#" class="btn btn-block btn-social btn-facebook btn-flat"> Maak een nieuw account aan!</a>
                    <a href="#" class="btn btn-block btn-social btn-google btn-flat"> Ik ben mijn wachtwoord vergeten!</a>
                </div>
            </div>
            <p style="text-align: center; margin-top: 10px; font-size: 13pt;">Copyright  <?=date('Y');?> <b><?=$_CONFIG['company']?></b></p>
            <p style="text-align: center; margin-top: -5px;"><i>Alle rechten voorbehouden aan de rechtmatige eigenaar.</i></p>
        </div>
        <script src="paneel/assets/plugins/jQuery/jquery-2.2.3.min.js"></script>
        <script src="paneel/assets/bootstrap/js/bootstrap.min.js"></script>
        <script src="paneel/assets/plugins/iCheck/icheck.min.js"></script>
        <script>
            $(function () {
                $('input').iCheck({
                    checkboxClass: 'icheckbox_square-blue',
                    radioClass: 'iradio_square-blue',
                    increaseArea: '20%'
                });
            });
        </script>
    </body>
</html>


login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$loginerrornl
= '';
$loginerroren = '';
$loginsuccesnl = '';
$loginsuccesen = '';
$prefix = $mysqli->real_escape_string($_CONFIG['prefix']);

if (isset($_POST['login'])) { // CHECK IF THERE'S A LOGIN REQUEST \\
    // PREVEND SQL INJECTIONS \\

    $username = $mysqli->real_escape_string($_POST['username']);
    $password = $_POST['password'];
    
    if (empty($username) || empty($password)) {
        $loginerrornl = 'Vul alstublieft alle velden in.';
        $loginerroren = 'Please fill in all fields.';
    }
else {
        $prefix = $mysqli->real_escape_string($_CONFIG['prefix']);
        $table = $prefix.'users';
        $result = $mysqli->query("SELECT * FROM `$table` WHERE `username`='$username'");
        if(FALSE === $result) {
            $loginerrornl = 'Er is een fout opgetreden.';
            $loginerroren = 'There is an error occurred.';
            exit();
        }

        $row = $result->fetch_assoc();
        if ($username == $row['username']) {
            if (password_verify($password, $row['password'])) {
                $loginsuccesnl = 'U bent met succes ingelogd.';
                $loginsuccesen = 'You are logged in successfully.';
            }
else {
                $loginerrornl = 'Foutive login gegevens.';
                $loginerroren = 'Wrong login details.';
            }
        }
else {
            $loginerrornl = 'Foutive login gegevens.';
            $loginerroren = 'Wrong login details.';
        }
    }
}

?>
 
E vH

E vH

03/01/2017 12:53:25
Quote Anchor link
"Hoe kan ik zorgen dat een error verdwijnt als je de pagina reload"
"Want nu blijft de error als je ctrl+r gebruikt omdat die dan de POST opnieuw doet"

Euhm, je maakt overal een variabele aan, om JUIST een melding te tonen, zodra er een POST wordt gedaan.
Je hebt zelfs een variabele wanneer men juist is ingelogd.

"maar ik wil juist dat dit niet kan"
Wat wil je dan dat die wel doet?

Edit: regel 45, je gebruikt loginduccesnl, ik neem aan dat je loginsuccesnl bedoelt.
Gewijzigd op 03/01/2017 12:56:14 door E vH
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 12:58:36
Quote Anchor link
Ja klopt, maar als ik de persoon de pagina reload, ook met ctrl+r dat de error verdwijnd. Nu als ik de pagina reload blijft de error staan totdat ik in de adresbalk het selecteer en op enter druk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2017 13:02:27
Quote Anchor link
Logisch, je POST blijft ook behouden, dus wordt het formulier ook opnieuw uitgevoerd, maar stopt dan toch vanwege de validatie die niet voldaan wordt. Dan lijkt het mij logisch dat je na een refresh alsnog de error krijgt.

Als alles goed gaat na de validatie, dan kan je het beste een redirect doen met:
header("Location: /link.php");

Zorg er dan wel voor dat je geen HTML-output of witregels er voor hebt staan.
Gewijzigd op 03/01/2017 13:03:59 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 13:03:36
Quote Anchor link
Ja maar 't is de bedoeling dat de error verdwijnd na reload ;P
 
E vH

E vH

03/01/2017 13:03:57
Quote Anchor link
... dat is toch ook precies wat je nu uitvoert...

Elke keer zodra er een "submit" gedaan word, dan controleert login.php de velden.
Een refresh, is tevens een submit en dus een ctrl+r ook.

Wat wil je precies bereiken?
--> Zodra men een post doet, moet er een melding komen.
--> Zodra men refresht --> Logischerwijs voer je dan je controles opnieuw uit.

Wanneer komt dan het moment dat er GEEN melding getoond moet worden dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2017 13:04:09
Quote Anchor link
Als ik een goede tip mag geven: Zet de foutmeldingen in een array. Dan kan je als er een fout is meteen alle mogelijke foutmeldingen tonen. Als je wilt kan ik wel even een opzetje maken zo. Voor een login-systeem draait het vaak maar om één error, dus dan is het niet relevant.
Gewijzigd op 03/01/2017 13:05:26 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 13:05:03
Quote Anchor link
Zou nice zijn, met wat uitleg ;)

Toevoeging op 03/01/2017 13:08:40:

Elmar vH op 03/01/2017 13:03:57:
... dat is toch ook precies wat je nu uitvoert...

Elke keer zodra er een "submit" gedaan word, dan controleert login.php de velden.
Een refresh, is tevens een submit en dus een ctrl+r ook.

Wat wil je precies bereiken?
--> Zodra men een post doet, moet er een melding komen.
--> Zodra men refresht --> Logischerwijs voer je dan je controles opnieuw uit.

Wanneer komt dan het moment dat er GEEN melding getoond moet worden dan?


als je reload, dan moet die geen post meer doen
 
E vH

E vH

03/01/2017 13:11:20
Quote Anchor link
dan moet je de structuur veranderen naar:

<form method="post" action="login.php">

en de include er bovenin weghalen.

Dan krijg je de volgende route:
--> men komt binnen op index.php
--> drukt op submit
--> form stuurt je naar login.php
--> in login.php kun je desnoods een sessie aanmaken met error.
--> header location gebruiken naar index.php
--> Indien sessie bestaat --> error tonen en unset gelijk de sessie
men kan dan refreshen totdat ze een ons wegen... er wordt geen post gedaan.. en de sessie is direct leeg gemaakt.
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 13:15:24
Quote Anchor link
Hoe maak ik een sessie aan met een error? en hoe doe ik dit?
Quote:
Indien sessie bestaat --> error tonen en unset gelijk de sessie
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2017 13:17:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") { // er is ge-POST

    $errors = array(); // maak array aan.

    // validatie controleren

    if(trim($_POST['naam']='')) { // naam is niet ingevuld
        $errors[] = "Naam is niet ingevuld";
    }

    if(trim($_POST['plaats']='')) { // plaats is niet ingevuld
        $errors[] = "Plaats is niet ingevuld";
    }

    if(trim($_POST['emailadres']='')) { // emailadres is niet ingevuld
        $errors[] = "E-mailadres is niet ingevuld";
    }


if(count($errors)==0) { // er zijn geen errors in de error-array $errors geplaatst
    // Je eigen vrijheid: Doe hier je afhandeling. Schrijf het naar de database, stuur het per mail of wat dan ook.

} else {
    echo 'Je formulier is niet goed ingevuld:';
    echo '<ul>'; // lijstje in HTML maken
    foreach($errors as $error) { // loop de array af, en laat alle foutmeldingen zien die er zijn.
        echo '<li>'.$error.'</li>'; // elke error is een list-element
    }
    echo '</ul>'; // lijstje afsluiten
        
}
?>

Het is handig voor een uitgebreid formulier. Voor een inlogsysteem zou ik het niet zo snel doen, omdat je toch maar één validatie error wilt tonen, en dat is dat 'de gegevens fout zijn' of 'dat het niet gelukt is om technische redenen'.
 
E vH

E vH

03/01/2017 13:17:17
Quote Anchor link
je begint met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
session_start();


vervolgens kun je een sessie aanmaken net zoals variabelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['error'] = 'ik ben een error';



en dan ophalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $_SESSION['error'];


meer info: http://www.w3schools.com/php/php_sessions.asp
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 13:23:52
Quote Anchor link
Allebij hartstikke bedankt!
Gewijzigd op 03/01/2017 13:55:53 door - Rob -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/01/2017 15:14:27
Quote Anchor link
Je gebruikt al een sessie (index.php, regel 2) maar snapt niet hoe je deze gebruikt? Je lijkt ook niets aan gegevens te onthouden in login.php. Waar werk je dan precies naartoe? :/

Hoe onthoud je dat iemand succesvol is ingelogd? Dit zou moeten gebeuren in het if-blok in regel 27-30.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.