Error: safe mode restriction in effect?????

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

08/03/2004 14:41:00
Quote Anchor link
Weet iemand wat dit inhoud en wat de oplossing is?
Alvast bedankt!!!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:39:47
 

08/03/2004 15:45:00
Quote Anchor link
En 3x posten. Heeft dat nut?
 

08/03/2004 15:50:00
Quote Anchor link
Ik snap niet wat je bedoelt!
Ik ben geen PHP gewend en ik ben een image gallery aan het maken en als ik een nieuwe dir aanmaak gaat het goed, maar als ik deze opvraag krijg ik die melding.
 

08/03/2004 15:53:00
Quote Anchor link
Dir staat niet 777.

En how the **** krijg je het voor elkaar 2 zinnen van 3 woorden niet te begrijpen? :P
 

08/03/2004 16:02:00
Quote Anchor link
Dir staat 777.

en dit is de hele melding:
Warning: opendir(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 569 is not allowed to access test owned by uid 48 in /home/virtual/site65/fst/var/www/html/fotoboek/index.php on line 106

Warning: opendir(test): failed to open dir: Success in /home/virtual/site65/fst/var/www/html/fotoboek/index.php on line 106

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/virtual/site65/fst/var/www/html/fotoboek/index.php on line 107
 

08/03/2004 16:04:00
Quote Anchor link
nl.php.net/fucntions.safe_mode.php (adres is uitmn hoofd, weet niet zeker). had te snel gelezen. Safe mode voorkomt het bekijken/bewerken van dirs (bij een bepaalde setting van safe mode). Is het een gratis host?

Ohjah verder, volgens de fout probeer je een map te openen die van iemand anders is (Warning: opendir(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 569 is not allowed to access test owned by uid 48). Loop ff na of het pad enzo klopt
 

08/03/2004 16:14:00
Quote Anchor link
Het is geen gratis host (ik vind hem zelfs duur).
Is dit zelf aan te passen of moet ik toch bij die gasten zijn?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

08/03/2004 16:29:00
Quote Anchor link
Probeer eens het path vanaf de root van je website. Dus als het volledige path zoiets is:
/var/www/klanten/m/menno/html/scripts/
alleen dit proberen:
/scripts/

Werkte bij mij wel eens...

Edit:
Je path staat er al.. :D
/home/virtual/site65/fst/var/www/html/fotoboek/
Probeer alleen dit:
/fotoboek/

Elwin
Gewijzigd op 08/03/2004 16:34:00 door Elwin - Fratsloos
 

08/03/2004 16:47:00
Quote Anchor link
Wat ik ook probeer, ik krijg steeds dezelfde error krijgen.
Ik heb een config.php en een index.php en in de confog.php staat het pad. Kan er anders iets in de index.php verkeerd staan?
 
Mitch X

Mitch X

08/03/2004 17:32:00
Quote Anchor link
... Moeten we dat gokken ofsow?

Ik weet niet hoe het met de anderen hier zit maar ik ben niet helderziend ....
 
Eris -

Eris -

08/03/2004 17:40:00
Quote Anchor link
Sommige "hosters" zetten de safemode standaard aan. Je kan misschien bij je host gaan zeuren of ze het uit willen zetten
 
Rick

Rick

08/03/2004 19:18:00
Quote Anchor link
safe mode is irritant en vaak overkill
maar wel veilig, bij een goede webserver staat het meestal wel aan.
het zal de kans van hacken aanzienlijk verminderen omdat er bijna geen mogelijkheden meer zijn om het systeem in te komen
functies als system() en `` doen het bijvoorbeeld niet meer
 
Eris -

Eris -

08/03/2004 21:09:00
Quote Anchor link
Jep en dat is de enige reden
 
B a s
Beheerder

B a s

08/03/2004 22:13:00
Quote Anchor link
Je hebt waarschijnlijk een PHP script, wat iets aanmaakt.. Als je vervolgens weer met een ander script dit aangemaakte iets wilt wijzigen of verwijderen, levert dat fouten op.. sux! Ik heb het ook een paar keer gehad..

Dit was btw alleen wanneer ik iets wou verwijderen, misschien is jou safe mode strenger ? :/
 
Rick

Rick

09/03/2004 00:27:00
Quote Anchor link
TS: misschien is het handig als je wat sourcecode laat zien, vooral met php zijn er vaak een hele hoop manieren om een doel te bereiken.
en daarmee kan je soms safemode omzeilen
 

09/03/2004 08:53:00
Quote Anchor link
Hier even de source code van de index.php en de config.php.

Index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
<?php

$imgdir
= $_GET['imgdir'] ;
$page = $_GET['page'];
$a_img = array();

include("header.inc");

require('config.php');

///// for captioning
function caption($filename) {
   $is_captioned = check_perms($filename);
    if ($is_captioned) {
print"<br><font face='Arial, Helvetica, sans-serif' size=2 color='#000000'>";
      include($filename);
print"</font>";
    }
}


///// for album description
function album($filename) {
   $is_captioned = check_perms($filename);
    if ($is_captioned) {
print"<font face='Arial, Helvetica, sans-serif' size=3 color='#000000'>";
      include($filename);
print"</font><br>";
    }
}



////check file permission
function check_perms($filename) {
    
if (! file_exists($filename)) return false;
    
  $fileperms = fileperms($filename);
  $isreadable = $fileperms & 4;
  if ( is_file($filename) ) {
    // pictures, thumbnails, config files and comments only need to be readable
    if (! $isreadable) {
      if (MODE_WARNING) print "$filename: wrong permission <br>";
    }

    return $isreadable;    
  }

  else if ( is_dir($filename) ) {
    // galleries need to be both readable and executable
    $isexecutable = $fileperms & 1;
    if (! $isreadable || ! $isexecutable)
      if (MODE_WARNING) print "$filename: wrong permission <br>";
    return ( $isreadable && $isexecutable); // ($dirperms & 5) == 5 ?
  }
  
  // default behavior: the filename does not exist
  return false;
}



$dh = opendir($dir);
 while($file = readdir($dh))
 {

if ($file != "." && $file != ".." && is_dir($file))  
{
$dname[] = $file;
sort($dname);
reset ($dname);
 }
}



print "<script language=\"JavaScript\">";
print "function MM_jumpMenu(targ,selObj,restore){eval(targ+\".location='\"+selObj.options[selObj.selectedIndex].value+\"'\");";
print "  if (restore) selObj.selectedIndex=0;}";
print "</script>";
print "<form name=\"form1\">";
print "<select name=\"menu1\" onChange=\"MM_jumpMenu('parent',this,0)\">";
print "<option value=\"#\">Ga naar...</option><br>\n";
$u=0;
 foreach($dname as $key=>$val)
  {
  if($dname[$u])  
{
print "<option value=\"index.php?imgdir=$dname[$u]\">$dname[$u]</option>\n";
$u++;
}
}

print "</select>";


if ($imgdir =="")
{
$imgdir = $dname[0];
}


$dimg = opendir($imgdir);
 while($imgfile = readdir($dimg))
 {

 if( (substr($imgfile,-3)=="gif") || (substr($imgfile,-3)=="jpg")  || (substr($imgfile,-3)=="JPG") || (substr($imgfile,-3)=="GIF")  )
 {

   $a_img[count($a_img)] = $imgfile;
sort($a_img);
reset ($a_img);
 }
}



print "<h2>$imgdir</h2>";

 $totimg = count($a_img); // total images number
 $totxpage = $col*$maxrow; // images x page
 $totpages = ($totimg%$totxpage==0)?((int)$totimg/$totxpage):((int)($totimg/$totxpage)+1); // number of total pages

 if($totimg == false)
   print "<br><font size=2 face=verdana>Geen beelden beschikbaar in de \"IMAGES\" directory!!</font><br>";
 else
 {


print "</form>";

///print album description
$album_name = "$imgdir/album.txt";
album($album_name);


print "<center><table width=700 bgcolor=#ffffff border=0 bordercolor=#ffffff cellpadding=2 cellspacing=3>\n";

  // start page
  if($page=="" || $page==1)
  {

   $x=0;
   $page = 1;
  }

  else
   $x = (($page-1)*($totxpage));
  $r=0;

  // print of table
  foreach($a_img as $key=>$val)
  {




$caption_name = "$imgdir/$a_img[$x].txt";

   if(($x%$col)==0)
    print "<tr>\n";
   if($a_img[$x])
   {

$size = getimagesize ("$imgdir/$a_img[$x]");
$halfw = round($size[0]/2);
$halfh = round($size[1]/2);
$quarterw = round($size[0]/4);
$quarterh = round($size[1]/4);



if($size[1] < $size[0])
{

    $height = 86;
    $width = 130;
    $imgnumber = ($x+1);
    if("$imgdir/$a_img[$x]" !="")

if ($thumb){
$thumbnail = "thumbs.php?image=$imgdir/$a_img[$x]&newheight=86&newwidth=130&width=$size[0]&height=$size[1]";
}

else
{
$thumbnail =  "$imgdir/$a_img[$x]";
}


print "<td align=center valign=top>";
print "<TABLE WIDTH=198 BORDER=0 CELLPADDING=0 CELLSPACING=0>";
print "<TR><TD COLSPAN=3><IMG SRC=\"$place/slide_01.gif\" WIDTH=198 HEIGHT=47></TD></TR>";
print "<TR><TD><IMG SRC=\"$place/slide_02.gif\" WIDTH=33 HEIGHT=86></TD>";
print "<TD><a href='#' onclick=\"window.open('popup.php?img=$imgdir/$a_img[$x]&w=$size[0]&h=$size[1]&t=$imgdir $imgnumber','$x','width=$size[0],height=$size[1],directories=no,location=no,menubar=no,scrollbars=no,status=no,toolbar=no,resizable=no');return false\" target=\"_blank\"><img src=\"$thumbnail\" height=$height width=$width border=0 alt='$a_img[$x]'></a></TD>";
print "<TD><IMG SRC=\"$place/slide_04.gif\" WIDTH=35 HEIGHT=86></TD></TR><TR>";
print "<TD COLSPAN=3><IMG SRC=\"$place/slide_05.gif\" WIDTH=198 HEIGHT=56><br><font size=\"1\"><a href='#' onclick=\"window.open('popup.php?img=$imgdir/$a_img[$x]&w=$size[0]&h=$size[1]&t=$imgdir $imgnumber','$x','width=$size[0],height=$size[1],directories=no,location=no,menubar=no,scrollbars=no,status=no,toolbar=no,resizable=no');return false\" target=\"_blank\">$size[0] x $size[1]</a> | <a href='#' onclick=\"window.open('popup.php?img=$imgdir/$a_img[$x]&w=$halfw&h=$halfh&t=$imgdir $imgnumber','$x','width=$halfw,height=$halfh,directories=no,location=no,menubar=no,scrollbars=no,status=no,toolbar=no,resizable=no');return false\" target=\"_blank\">1/2</a> | <a href='#' onclick=\"window.open('popup.php?img=$imgdir/$a_img[$x]&w=$quarterw&h=$quarterh&t=$imgdir $imgnumber','$x','width=$quarterw,height=$quarterh,directories=no,location=no,menubar=no,scrollbars=no,status=no,toolbar=no,resizable=no');return false\" target=\"_blank\">1/4 size</a></font>";
caption($caption_name);
print "</TD></TR>";
print "</TABLE></center>";
print "</td>\n";
}

else
{    $height = 130;
    $width = 86;

if ($thumb){
$thumbnail = "thumbs.php?image=$imgdir/$a_img[$x]&newheight=130&newwidth=86&width=$size[0]&height=$size[1]";
}

else
{
$thumbnail =  "$imgdir/$a_img[$x]";
}


 $imgnumber = ($x+1);
    if("$imgdir/$a_img[$x]" !="")
print "<td align=center valign=top>";
print "<TABLE WIDTH=198 BORDER=0 CELLPADDING=0 CELLSPACING=0>";
print "<TR><TD COLSPAN=3><IMG SRC=\"$place/slidev_01.gif\" WIDTH=198 HEIGHT=28></TD></TR>";
print "<TR><TD><IMG SRC=\"$place/slidev_02.gif\" WIDTH=56 HEIGHT=130></TD>";
print "<TD><a href='#' onclick=\"window.open('popup.php?img=$imgdir/$a_img[$x]&w=$size[0]&h=$size[1]&t=$imgdir $imgnumber','$x','width=$size[0],height=$size[1],directories=no,location=no,menubar=no,scrollbars=no,status=no,toolbar=no,resizable=no');return false\" target=\"_blank\"><img src=\"$thumbnail\" height=$height width=$width border=0 alt='$a_img[$x]'></a></TD>";
print "<TD><IMG SRC=\"$place/slidev_04.gif\" WIDTH=56 HEIGHT=130></TD></TR><TR>";
print "<TD COLSPAN=3><IMG SRC=\"$place/slidev_05.gif\" WIDTH=198 HEIGHT=31><br><font size=\"1\"><a href='#' onclick=\"window.open('popup.php?img=$imgdir/$a_img[$x]&w=$size[0]&h=$size[1]&t=$imgdir $imgnumber','$x','width=$size[0],height=$size[1],directories=no,location=no,menubar=no,scrollbars=no,status=no,toolbar=no,resizable=no');return false\" target=\"_blank\">$size[0] x $size[1]</a> | <a href='#' onclick=\"window.open('popup.php?img=$imgdir/$a_img[$x]&w=$halfw&h=$halfh&t=$imgdir $imgnumber','$x','width=$halfw,height=$halfh,directories=no,location=no,menubar=no,scrollbars=no,status=no,toolbar=no,resizable=no');return false\" target=\"_blank\">1/2</a> | <a href='#' onclick=\"window.open('popup.php?img=$imgdir/$a_img[$x]&w=$quarterw&h=$quarterh&t=$imgdir $imgnumber','$x','width=$quarterw,height=$quarterh,directories=no,location=no,menubar=no,scrollbars=no,status=no,toolbar=no,resizable=no');return false\" target=\"_blank\">1/4 size</a></font>";
caption($caption_name);
print "</TD></TR>";
print "</TABLE>";
print "</td>\n";
}  
}


   if(($x%$col) == ($col-1))
   {

    print "</tr>\n";
    $r++;
   }

  // print "r=$r - maxrow=$maxrow<br>";
   if($r==$maxrow)
   {

    break;
   }

   else
   $x++;
  }

  print "</table>\n";
 }

 // page break
 


$imgdir = str_replace(" ", "%20", $imgdir);

//page number
print "<p><font size=2 face=verdana>";
 if($totimg>$totxpage)
 {

  if($totpages>$page)
  {

   $next = $page+1;
   $back = ($page>1)?($page-1):"1";
   if($page>1)
   {

    $back = $page-1;
    print "<a href=index.php?imgdir=$imgdir&page=1>Eerste pagina</a> | <a href=index.php?imgdir=$imgdir&page=$back><< terug </a>";
   }

   print " &nbsp;&nbsp; <b>pagina $page van $totpages</b> &nbsp;&nbsp;<a href=index.php?imgdir=$imgdir&page=$next>volgende >></a> | <a href=index.php?imgdir=$imgdir&page=$totpages>laatste pagina</a>";
  }

  else
  {
   $next = (($page-1)==0)?"1":($page-1);
   print "<a href=index.php?imgdir=$imgdir&page=1>Eerste pagina</a> | <a href=index.php?imgdir=$imgdir&page=$next><< terug</a>&nbsp;&nbsp; <b>pagina $page van $totpages</b> &nbsp;&nbsp;";

print "</center>";
  }
 }

include("footer.inc");
?>


Config.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

//Slide gallery variables
$col = 4; //no. of columns in a page
$maxrow = 1; //no. of rows in a page
$dir="."; //directory for this script, no need to change
$thumb = true ; //setting it to TRUE will generate real thumbnails on-the-fly, supports jpg file only and requires GD library. Setting it to FALSE will resize the original file to fit the thumbnail size, long download time. Turn it off if thumbnails don't show properly.
$place = "."; //directory of the slide mount images, no need to change

//Upload/Delete Module variables

$LOGIN = "iam";
$PASSWORD = "menno";
$abpath = "/usr/local/apache/vhosts"; //Absolute path to where images are uploaded. No trailing slash
$sizelim = "no"; //Size limit, yes or no
$size = "2500000"; //Size limit if there is one
$number_of_uploads = 5;  //Maximum number of uploads in one time

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.