Error wegschrijven in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

29/03/2012 22:49:11
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig om de url van een afbeelding op te slaan in een database. Ik heb een script van internet gehaald om de afbeelding te uploaden naar een map. Dit werkt prima. Ik krijg ook geen melding dat er een fout in de INSERT INTO zit.

Onderstaan is mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
 $target
= "upload/";
 $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
 $ok=1;
 
 //This is our size condition
 if ($uploaded_size > 350000)
 {

 echo "<p style='color:red'>Het opgegeven bestand is te groot.</p><br>";
 $ok=0;
 }

 
 //This is our limit file type condition
 if ($uploaded_type =="text/php")
 {

 echo "<p style='color:red'><strong>.php</strong> bestanden zijn niet toegestaan.</p><br>";
 $ok=0;
 }

 
 //Here we check that $ok was not set to 0 by an error
 if ($ok==0)
 {

 echo "<p style='color:red'>Sorry, maar het bestand is niet geüpload.</p>";
 }

 
 //If everything is ok we try to upload it
 else
 {
 if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
 {

 echo "<p style='color:green'>Het bestand ". basename( $_FILES['uploadedfile']['name']). " is succesvol geüpload naar de server</p>";
     $insertsql = sprintf("INSERT INTO machine (foto) VALUES ('$_POST[uploaded]')");
 }

 else
 {
 echo "<p style='color:red'Sorry, maar er was een probleem met het uploaden van het bestand.</p>";
 }
 }

 ?>


En iets verder staat het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="POST">
                            <label for="uploaded">Kies een afbeelding</label><br />
                            <input name="uploaded" type="file" /><br /><br />
                             <input type="submit" value="Upload" />
                             </form>


Wanneer ik de pagina laad, krijg ik echter wel 4 meldingen meldingen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploaded in ...


Wanner ik het script dus uitvoer, staat er in de kolom genaamd 'foto' een 0 (nul). Dit zou de naam van de afbeelding moeten zijn.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:42:53
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/03/2012 23:18:57
Quote Anchor link
De foutmelding betekent dat een variabele niet bestaat. Logisch, want die is pas beschikbaar _nadat_ het formulier is verzonden....

Je hebt de verwerking van het formulier bovenaan in het script staan. Op zich goed, maar dan moet wel gekeken worden of het formulier verzonden is. Als het formulier verzonden is, dan verwerken en anders formulier tonen.
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

30/03/2012 17:27:42
Quote Anchor link
De Notice's zijn op zich niet zo erg, de eninge die het formulier te zien krijgt ben ik.

Dus wanneer dat er gecontroleerd wordt of het formulier verzonden is, zou ik ook de link in de database moeten zien? in dit geval dus bv. 'hoi.png' ?

Toevoeging op 30/03/2012 22:21:13:

Iemand die het weet?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/03/2012 23:09:49
Quote Anchor link
Niet na een paar uur al gaan lopen bumpen aub.

Is dit een andere vraag of vergelijkbaar met http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/kolom-geeft-0-aan/83729/
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

30/03/2012 23:15:33
Quote Anchor link
Dit omdat het topic was verdwenen uit het lijstje met laatste forum berichten en omdat ik er eigenlijk tog wel graag een antwoord op heb.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/03/2012 23:17:47
Quote Anchor link
Je opent dus een nieuw topic over hetzelfde omdat je topic niet meer zichtbaar was bij de laatste berichten?!???

Na (minimaal) 24 uur kun je bumpen om je topic weer in het lijstje te krijgen.

En als ik naar je vragen kijk: lees eens een basistut door en/of topics op bv dit forum.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.