errors bij foto's uit database.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jesse uilenreef

jesse uilenreef

17/05/2013 15:11:08
Quote Anchor link
hoi ,
ik ben nieuw hier op dit forum ,
dus ten eerste ,
ik ben Jesse Uilenreef , ik doe de opleiding Interactieve vormgeving op het Grafisch lyceum in Utrecht, ik zit hier in het tweede jaar.

Aangezien ik deze vraag pas dinsdag of woensdag aan mijn leraar kan vragen en ik er graag mee verder wil hoop ik dat jullie mij kunnen helpen.

in deze opdracht maken we een scriptje waabij je foto's kunt uploaden naar een database die dan meteen op je site te zien zijn.

alleen krijg ik de volgende errors:

Array ( ) Array ( )
Notice: Undefined index: naam in C:\xampp\htdocs\test\inc\landgoed.php on line 22 (hier line 20)

Notice: Undefined index: foto in C:\xampp\htdocs\test\inc\landgoed.php on line 23
(hier line 21)

Notice: Undefined variable: html in C:\xampp\htdocs\test\inc\landgoed.php on line 41
(hier line 39)

Dit is de php code die ge-include word in de index.php :


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
    <div id="content">
      <div class="area">
          <h1>Landgoed & Omgeving</h1>
        <p>
            Bekijk foto's van onze gasten. U ziet telkens de laatste 9 foto's.
          Heeft u zelf ook een mooie foto gemaakt, dan kunt u deze hier ook uploaden!
          Ga daarvoor naar de onderkant van de pagina.
                </p>
        <h2>Fotogallerij</h2>
        
        
        <?php
        // input
        
        print_r($_POST);
        
        print_r($_FILES);
        
        
        $naam = $_POST['naam'];
        $foto = $_POST['foto'];
        
        
        $query ="INSERT INTO landgoed(naam,src) VALUES('$naam','$foto')";
        mysql_query($query);
        
        //output
        
        
        $query = "SELECT *, UNIX_TIMESTAMP(datum) as timestamp FROM landgoed";
        $mysql_query = mysql_query($query);
        
        while ($result = mysql_fetch_assoc($mysql_query)) {
        
        //print_r($result);
        
        //

            $subscript = date("d-m-Y", $result['timestamp']).' door '.$result['naam'];
                $html .= '<div class="gallery_item">';
                $html .= '<div class="gallery_img_frame">';
                $html .= '<a href="'.$result['src'].'" rel="lightbox" title="'.$subscript.'">';
                $html .= '<img src="'.$result['src'].'" alt="'.$subscript.'" title="'.$subscript.'" />';
                $html .= '</a>';
                $html .= '</div>';
                $html .= $subscript;
                $html .= '</div>';
        
        }

        
        print $html;
        
        ?>

        
        
        
        
      
        
        <div class="break"></div>        
        
        <h2>Zelf een foto uploaden</h2>
        <form method ="post" action ="index.php" enctype="multipart/form-data">
        <input type="hidden" name ="p" value="landgoed" >
            <label>Foto:</label>
          <input type="file" class="fotofield" name="foto"/>
          <label>Naam:</label>
          <input type="text"  class="textfield" name="naam"/>
          <input type="submit" value="Opsturen" class="submitfield"/>
        </form>
      </div>
    </div>


En dit is de index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<pre><?php

print_r($_REQUEST);

if (isset($_REQUEST['p']) && in_array($_REQUEST['p'], array('home','landgoed','faciliteiten','reserveren','contact'))) {
$page = $_REQUEST['p'];
}

else {
    $page='home';
    }

//database
if (!mysql_connect('localhost','root','')) print 'niet gelukt';

if (!mysql_select_db('wildvecht')) print 'databse niet gevonden';



?>

<html>
<head>
<title>Wildvecht</title>

<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />
<link href="css/wildvecht.css" rel="stylesheet" />
<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>
</head>

<body>

<div id="container">
    
    <div id="header_logo">
      <img src="imgs/logo.png" id="logo" />
    </div>
  
  <div id="header_image">
      <img src="imgs/header_img.jpg" />
    </div>
  
  <div id="menu">
      <ul>
        <li id="menu_1"><a href="index.php?p=home">Welkom</a></li>
      <li id="menu_2"><a href="index.php?p=landgoed">Landgoed & Omgeving</a></li>
      <li id="menu_3"><a href="index.php?p=faciliteiten">Faciliteiten</a></li>
      <li id="menu_4"><a href="index.php?p=reserveren">Reserveringen & Tarieven</a></li>
      <li id="menu_5"><a href="index.php?p=contact">Contact</a></li>
    </ul>
    </div>
  
  <div id="content_wrapper">
    
   <?php

   include('inc/'.$page.'.php'); ?>

    
    <div id="sidebar">
        <div class="area">
        <h2>Informatie</h2>
        <img src="imgs/tents.jpg" class="show_picture" />
        <h3>Landerij Wildvecht</h3>
        <p>
          Vechtlaan 23<br/>
          7463 GT Twello
        </p>
        <p>
          Tel: 075-4637483<br/>
          Tel: 075-4637483
        </p>
        <p>
          E-mail: <a href="#">[email protected]</a><br/>
          Internet: <a href="#">www.wildvecht.nl</a>
        </p>
        <div class="follow">
          <b>Volg ons:</b>
          <p>
            <img src="imgs/socials.jpg" />
          </p>
        </div>
      </div>
      <img src="imgs/tree.gif" />
    </div>
    
    <div class="break"></div>
    
  </div>
  
  
</div>

<div id="footer">
    Alle rechten voorbehouden.
  Tarieven kunnen gewijzigd zijn.
  Landerijen Wildvecht is een onderdeel van de Hollandse Groenlanden groep.
</div>

</body>
</html>


ik hoop dat jullie me hier mee kunnen helpen ,
gr jesse
Gewijzigd op 17/05/2013 15:29:47 door Jesse uilenreef
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:07:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/05/2013 15:18:35
Quote Anchor link
Zou je je code tussen [code] en [/code] kunnen plaatsen, en deze kunnen beperken tot relevante code? Dat maakt de boel een stuk overzichtelijker.
 
Erwin H

Erwin H

17/05/2013 15:26:20
Quote Anchor link
De 'Array() Array()' in je document zeggen genoeg lijkt me. De $_POST en $_FILES arrays zijn leeg (waarschijnlijk nog niets gesubmit), dus kan je ook niets uit die arrays halen. Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$naam
= $_POST['naam'];
$foto = $_POST['foto'];
?>

kan dus gewoon niet. Altijd eerste checken met (bijvoorbeeld) de functie isset
 
Jesse uilenreef

jesse uilenreef

17/05/2013 18:13:10
Quote Anchor link
de eerste 2 errors zijn gelukt ,
dankjewel erwin ,
ik zit nu alleen nog met de laatste error.
gr jesse
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/05/2013 18:27:23
Quote Anchor link
Plaats voor lijn 39:

$html = '';
 
Pieter R

Pieter R

17/05/2013 19:14:17
Quote Anchor link
Hoi Aar,
Dacht aan dezelfde oplossing. Maar even getest, maar kom op iets vreemds.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$test1
= '';
$test1 .= '111';

$test2 = '';
$test2 .= '<222>';

$test3 = '';
$test3 .= '<aaa>';

$test4 = '';
$test4 .= '< aaa>';


echo $test1;
echo '<br>';
echo $test2;
echo '<br>';
echo $test3;
echo '<br>';
echo $test4;

?>

M'n resultaat:
111
<222>

< aaa>

Test drie geeft niks.
Een kleiner dan teken gevolgd door een letter lijkt niet te werken.
Enig idee?
Gewijzigd op 17/05/2013 19:19:31 door Pieter R
 
Erwin H

Erwin H

17/05/2013 19:34:39
Quote Anchor link
Die <aaa> wordt door de browser waarschijnlijk gezien als een (foute) html/xml tag. Die wordt dus niet getoond op de pagina. Kijk in de broncode van je pagina en je ziet het waarschijnlijk wel staan.
 
Pieter R

Pieter R

17/05/2013 19:39:53
Quote Anchor link
Inderdaad. In de broncode staat het wel.
Dank.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.