even of oneven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Php knipper

php knipper

03/12/2011 21:32:58
Quote Anchor link
hoe kan ik en variabel controleren of het getal even of oneven is?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:35:29
 
- SanThe -

- SanThe -

03/12/2011 21:48:27
Quote Anchor link
if(($var % 1) == 0)
 
Erwin H

Erwin H

03/12/2011 22:20:50
Quote Anchor link
Ik heb het altijd met ($var % 2) == 0 geleerd...

(bij %1 is het natuurlijk altijd 0)
 
- SanThe -

- SanThe -

04/12/2011 07:18:49
Quote Anchor link
Erwin H op 03/12/2011 22:20:50:
Ik heb het altijd met ($var % 2) == 0 geleerd...

(bij %1 is het natuurlijk altijd 0)


Erwin, mijn fout, je hebt gelijk. Sorry.
 
Fabian M

Fabian M

04/12/2011 11:10:28
Quote Anchor link
Deze is iets korter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (!$var % 2)
Gewijzigd op 04/12/2011 11:10:47 door Fabian M
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

04/12/2011 11:28:11
Quote Anchor link
@Fabian M, dat mag dan wel korter zijn en functioneren, maar technisch geschien klopt het niet. $var is geen boolean en de uitkomst van $var % 2 is ook geen boolean. Het blindelings casten van een waarde naar iets wat het in feite niet is kan leiden tot onwaarschijnlijkheden.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

04/12/2011 13:23:05
Quote Anchor link
deels offtopic: stel ik wil weten uit ($var % 2) == 0 door hoeveel het echt heeft gedeeld, dus bv ik vul voor $var 15 in, hoe weet ik dan dat hij door 7 heeft gedeeld?
 
Erwin H

Erwin H

04/12/2011 13:26:40
Quote Anchor link
Een manier is: floor($var / 2);
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/12/2011 13:28:34
Quote Anchor link
Dat is zelfs voor mij nog eenvoudige wiskunde: variabele delen door 2 en de uitkomst naar beneden afronden.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

04/12/2011 14:16:07
Quote Anchor link
ik kan best goed programmeren, maar wiskundig ben ik even goed als het gras in je achtertuin. het is inderdaad heel eenvoudig, maar ik kan daar nooit op komen.

bedankt, jeroen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.