even opnieuw tabel

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Be moeial

be moeial

23/05/2013 12:25:54
Anchor link
Geachte dames en heren,

Ik heb het volgende nog over van mijn probleem.

De code die ik tot nu toe heb is als volgt;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

$_POST
[onderdeel] = '11211720310';

$rs = mysql_query("SELECT onderdeel,naam,teksten FROM onderdeel_nrs WHERE onderdeel=$_POST[onderdeel]");
                
    while($row = mysql_fetch_assoc($rs)) {
                    
    $row[teksten] = explode("-", $row[teksten]);
                    
    foreach($row[teksten] as $key => $value) {
    if($value == "Zoeken naar een ander onderdeel:" OR $value == "Model: alles" OR $value == "") {
        unset($row[teksten][$key]);
        }
    }

                    
    $row[teksten] = array_values($row[teksten]);
                    
    $array = $row[teksten];
                    
    echo '<table border=1><tr>';
        foreach($array as $data) {    
           echo '<td align=top valign=top>'.$data.'</td>';
           if($i++ % 4 == 0)
           echo '</tr><tr>';
           }
        }

    echo '</tr></table>';
?>


Een voorbeeld van de uitkomst heb ik hier even neergezet.
http://www.raptorcomputerservice.nl/molenaar/test.php

Zoals je ziet begint het verkeerd met 1 kolom en dan 4.
Hij moet gewoon beginnen met 4 kolommen.

Kom er niet uit waarom het niet werkt.

Vriendelijke groet
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 23:01:15
 
Erwin H

Erwin H

23/05/2013 12:40:38
Anchor link
Zal dan wel in deze regel zitten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($i++ % 4 == 0)
?>

Aangezien je $i niet initialiseert (wat al een slechte gewoonte is), zal $i bij de eerste run 0 zijn. 0%4 = 0. Direct na de eerste echo krijg je dus al het einde van de rij in je tabel.
Oplossing: initialiseer $i op 1 en je hebt geen probleem meer.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

23/05/2013 12:43:04
Anchor link
Het is niet nodig een nieuw topic te opnemen voor en probleem wat je in een ander topic al aangeeft. Graag bovenstaande code en vraag plaatsen in vorige topic[/modedit]
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.