evenementen uit de database halen van vandaag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris dodenwaard

chris dodenwaard

29/07/2012 21:19:04
Quote Anchor link
goedenavond allemaal,

Ik ben bezig met een soort evenementen kalender waar hij laat zien wat er vandaag allemaal te doen is maar hoe haal hij uit de database wat er vandaag te doen is ? dis is mijn database:

Quote:
--
-- Tabel structuur voor tabel `evenementen`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `evenementen` (
`id` varchar(10) NOT NULL,
`titel` text NOT NULL,
`waneer` date NOT NULL,
`waar` text NOT NULL,
`begin` text NOT NULL,
`afgelopen` int(11) NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `evenementen`
--

INSERT INTO `evenementen` (`id`, `titel`, `waneer`, `waar`, `begin`, `afgelopen`) VALUES
('1', 'Jeugdvakantieland', '2012-07-30', 'rotterdam', '00:00', 23),
('0', 'All Eyes On: Questlove (USA)', '2012-08-02', 'rotterdam', '00:00', 23);


Dus bijv. als het de 29ste is dan staat er nu bijv. niks omdat er op die dag niks te doen is.
Gewijzigd op 29/07/2012 21:26:43 door Chris dodenwaard
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:35:02
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/07/2012 21:48:27
Quote Anchor link
SELECT-query met een WHERE-clausule (NOW()).

Je database:
waneer = met dubbel n ;-)

Wat is begin? Een tijd? Dan niet als text in de database zetten.

Wat is afgelopen? Een tijd? Waarom dan een ander type dan voor begin? Overigens zou ik ook geen int gebruiken voor tijden.
Gewijzigd op 29/07/2012 21:49:24 door Obelix Idefix
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

29/07/2012 21:54:08
Quote Anchor link
ik heb de database al weer een beetje verandert:
-begin en afgelopen met datetime gedaan

@obelix en idefix begin is de datum + tijd wanneer het evenement begint

maar hij moet kijken naar de datum van: wanneer
weet iemand hoe ik dat kan doen ?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/07/2012 21:55:25
Quote Anchor link
Chris G op 29/07/2012 21:54:08:
maar hij moet kijken naar de datum van: wanneer


Obelix en Idefix op 29/07/2012 21:48:27:
SELECT-query met een WHERE-clausule (NOW()).
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

29/07/2012 21:59:41
Quote Anchor link
ja maar hoe moet dat in een script want zo laad hij toch niet je database ?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2012 22:18:51
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

29/07/2012 22:23:18
Quote Anchor link
- SanThe - op 29/07/2012 22:18:51:


waarom ik vraag het gewoon netjes anders als ik het wist had ik het wel niet gevraagd het is hier toch voor beginners
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/07/2012 07:33:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT c1,c2 FROM sometabel
WHERE NOW() BETWEEN begintijd AND eindtijd
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/07/2012 08:09:12
Quote Anchor link
Chris G op 29/07/2012 22:23:18:
- SanThe - op 29/07/2012 22:18:51:


waarom ik vraag het gewoon netjes anders als ik het wist had ik het wel niet gevraagd het is hier toch voor beginners


Afgaande op je vraagstelling heb je nog niet zo heel veel ervaring. Vandaar de verwijzing, vermoed ik, naar een basistut (juist interessant voor beginners). Wat is daar mis mee? Had je daar zelf ook al op willen wijzen/naar willen verwijzen. Hulp vragen is prima, maar je mag ook zelf moeite voor doen. :-)
 
Stefan WM

Stefan WM

30/07/2012 09:40:56
Quote Anchor link
Met het verwijzen naar tuts is helemaal niets mis, je kan er alleen maar van leren! Sterker nog zelfs ver gevorderde kunnen vaak toch nog dingen van beginners tuts leren die ze niet wisten.
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

30/07/2012 19:17:30
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 30/07/2012 08:09:12:
Chris G op 29/07/2012 22:23:18:
- SanThe - op 29/07/2012 22:18:51:


waarom ik vraag het gewoon netjes anders als ik het wist had ik het wel niet gevraagd het is hier toch voor beginners

srry dat ik gisteren zo kort af was had me dag gewoon niet ga er nu aan weken om het me voor elkaar te krijgen

Afgaande op je vraagstelling heb je nog niet zo heel veel ervaring. Vandaar de verwijzing, vermoed ik, naar een basistut (juist interessant voor beginners). Wat is daar mis mee? Had je daar zelf ook al op willen wijzen/naar willen verwijzen. Hulp vragen is prima, maar je mag ook zelf moeite voor doen. :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.