event.preventDefault() werkt vraagteken-url tegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »
Fabian W

Fabian W

18/04/2015 23:14:45
Quote Anchor link
Ik heb een simpel get form #df met 2 select boxen #dm en #dy en een submit input #ds.
Via de volgende code haal ik een php file op en laad deze in mijn div #content_box.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$(document).ready(function(){
    $('#df').submit(function(event){
        var month_ddchart = $('#dm').val();
        var year_ddchart = $('#dy').val();
        source_ddchart = '/data/ddc-'+month_ddchart+'-'+year_ddchart+'-body.php';
        $('#content_box').load(source_ddchart);
        event.preventDefault();
    });
});

Het probleem dat ik heb is dat het benodigde event.preventDefault() voorkomt dat de parameters in de url komen. Hoe kan ik dit oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 03:40:23
 
Wouter J

Wouter J

19/04/2015 00:36:01
Quote Anchor link
Waarom is event.preventDefault() nodig? Als je wel de default behaviour wil (het submitten van het form en daarbij het toevoegen van parameters aan de URL), dan moet je dit niet gaan voorkomen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2015 00:55:17
Quote Anchor link
Fabian W op 18/04/2015 23:14:45:
Het probleem dat ik heb is dat het benodigde event.preventDefault() voorkomt dat de parameters in de url komen. Hoe kan ik dit oplossen?

Wijs eens in het bovenstaande code-fragment aan waar je query-parameters gebruikt, want ik zie ze niet.
 
Fabian W

Fabian W

19/04/2015 09:49:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
  
  <form method="get" class="load_ddchart" id="df" name="df">
      <select class="form_select" id="dm" name="dm"><option value="jan">Januari</option><option value="feb">Februari</option><option value="mrt">Maart</option><option value="apr">April</option><option value="mei">Mei</option><option value="juni">Juni</option><option value="juli">Juli</option><option value="aug">Augustus</option><option value="sept">September</option><option value="okt">Oktober</option><option value="nov">November</option><option value="dec">December</option></select>
      <select class="form_select" id="dy" name="dy"><option value="2015">2015</option><option value="2014">2014</option><option value="2013">2013</option><option value="2012">2012</option></select>
      <input class="go_button" id="ds" name="ds" type="submit" value="Go"/>
  </form>

Vanuit dit form maak ik dus een link als /data/ddc-feb-2015-body.php.
Als ik preventDefault() er uit sloop, krijg ik heel kort het gewenste file in de content_box te zien, waarna de default actie van de browser wordt uitgevoerd: redirecting naar het oorspronkelijke file (de index.php met lege content_box). De parameters (?dm=feb&dy=2015&ds=Go) blijven zo wel in de url staan, maar ik heb er niks aan.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2015 10:59:00
Quote Anchor link
En wat wil je nu eindelijk bereiken?
- wel een redirect na afloop naar ... ?
- geen redirect, maar met inladen van URL ... ?
- iets anders?

Die event.preventDefault() heeft namelijk enkel effect op het verzenden van het formulier - dit wordt tegengehouden. Verder wordt er op geen enkele manier functionaliteit "beperkt" zoals jij het laat overkomen, de veroorzaker van het ongewenste gedrag zit dus waarschijnlijk ergens anders.

Volgens mij is er wel een soort van ongeschreven regel of goede gewoonte om die preventDefault() meteen aan het begin van de event-afhandeling te zetten, om duidelijk te maken dat het niet de bedoeling is dat de bijbehorende actie (het verzenden van het formulier zelf) ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.
 
Fabian W

Fabian W

19/04/2015 12:28:14
Quote Anchor link
Wat ik dus wil bereiken is:
1. Het laden van een ander php file in een div d.m.v. een form
2. Het weergeven van de form variabelen in de url

Zonder preventDefault() bereik ik alleen goal 2
Met preventDefault() bereik ik alleen goal 1 (maakt niet uit waar ik preventDefault neerzet).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2015 13:33:34
Quote Anchor link
Fabian W op 19/04/2015 12:28:14:
2. Het weergeven van de form variabelen in de url

Ehhh... Je wilt dus de URL van de huidige pagina aanpassen zonder weg te navigeren van die pagina, en dan de daadwerkelijke informatie ophalen via AJAX?

Waarom gooi je niet gewoon de AJAX-call er tussenuit, dit klinkt namelijk ontiegelijk omslachtig. Is dit om niet "extra" content te laden (een extra page refresh), om hoeveel data gaat het helemaal?

Dus in plaats van:
- submit form, vang submit af
- bak URL mbv form data, haal pagina op mbv AJAX
- pas URL handmatig aan, alsof het form gesubmit was

gewoon:
- submit het formulier....

Alternatief #2:
Mogelijk wil je zoiets.

Alternatief #3:
URL rewriting.

EDIT: jQuery en AJAX zijn hulpmiddelen, geen doelen. Je hoeft het niet per se te gebruiken in dit geval, dus ik snap niet dat je zoveel moeite doet om het moeilijker te maken op deze manier.
Gewijzigd op 19/04/2015 13:37:21 door Thomas van den Heuvel
 
Fabian W

Fabian W

19/04/2015 14:26:09
Quote Anchor link
Thanks! Duidelijk antwoord.

Kan je dit bereiken door url rewriting?
Indien ja, dan is dat veruit de beste oplossing, want dan kan ik de url meteen omschrijven tot iets van site.com/ddchart/feb/2015 wat natuurlijk super mooi is, maar ja ik weet niet of dat haalbaar is.

Anders is de eerste optie denk ik het best. Ik dacht dat dit probleem kleiner zou zijn met Ajax, maar een andere manier van data ophalen kan ik ook doen. De data die opgehaald wordt is niet zo enorm groot. Vooral tabel data. Dit kan in het uiterste geval tot 100 png en 100 jpg afbeeldingen bevatten. Dat beinvloedt de snelheid het meest denk ik.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2015 15:05:16
Quote Anchor link
Fabian W op 19/04/2015 14:26:09:
Kan je dit bereiken door url rewriting?
Indien ja, dan is dat veruit de beste oplossing, want dan kan ik de url meteen omschrijven tot iets van site.com/ddchart/feb/2015 wat natuurlijk super mooi is, maar ja ik weet niet of dat haalbaar is.


Dit lijkt mij vrij eenvoudig, herschrijf alles van de vorm /ddchart/*/* (naar bijvoorbeeld script.php?argument1=waarde1&argument2=waarde2) waarbij de eerste * overeensteemt met een maand (je zou er nog voor kunnen kiezen om hier een maandnummer met een "leading zero" van te maken, en de tweede * met een jaartal.

Of je draait het om, dan stemt de alfabetische sortering overeen met de numerieke (2014/12 komt voor 2015/01 komt voor 2015/02 etc).

En met een enkel argument zou je een soort van jaaroverzicht kunnen teruggeven.
 
Fabian W

Fabian W

19/04/2015 20:12:34
Quote Anchor link
Goeie tips. Sinds mijn .htaccess file nog leeg is, zal ik mij in de komende tijd wel gaan verdiepen in hoe dat allemaal werkt.

Trouwens een oplossing zonder Ajax load is niet veel anders:
Nog steeds geen variabelen in de url en een naar effect van onderstaande manier is dat het object een verkeerde grootte heeft.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById("content_box").innerHTML='<object type="text/html" data='+source_ddchart+' ></object>';
Gewijzigd op 19/04/2015 20:34:25 door Fabian W
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2015 21:32:51
Quote Anchor link
En als je je .htaccess schoon wilt houden zou je ook kunnen overwegen om alle verzoeken naar niet-bestaande scripts door te sturen naar index.php waar je verder bepaalt hoe deze afgehandeld dienen te worden.

Of je regelt alle routing van je site op deze manier.
Gewijzigd op 19/04/2015 21:33:36 door Thomas van den Heuvel
 
Fabian W

Fabian W

20/04/2015 11:45:56
Quote Anchor link
Nee ik vind het prima dat .htaccess gebruikt wordt. Ik heb er alleen nog nooit mee gewerkt. Dus ik heb geen idee hoe je de browserurl moet omschrijven als een bepaalde inhoud geladen is.
 
Fabian W

Fabian W

24/04/2015 23:54:46
Quote Anchor link
Fixed it!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_GET['ds'] == "Go")  {
include 'data/ddc-'.$_GET['dm'].'-'.$_GET['dy'].'-body.php';
}

?>


Niks moeilijk doen met javascript of ajax. Gewoon met php doet die het wel!
Gewijzigd op 24/04/2015 23:57:17 door Fabian W
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.