Exif foto genomen op

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam

Sam

26/02/2008 18:44:00
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar een stukje code waarmee je (via EXIF) de datum & tijdstip kan weergeven wanneer een foto getrokken is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$datum
= exif_read_data($map . "/" . $d . ".jpg", 0, true);
$datum = $datum['FILE']['FileDateTime'];
$datum = strftime ('%d/%m/%Y, %H:%M:%S ', $datum);
?>


Ik had dat stuk code gemaakt, maar dit geeft de tijd waarop het bestand laatst is gewijzigd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sam
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:54:22
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/02/2008 18:51:00
Quote Anchor link
De aanmaakdatum staat bij mij ook niet in de EXIF gegevens, zie mijn gallery script
 
Sam

Sam

26/02/2008 19:00:00
Quote Anchor link
Inderdaad, maar ik heb het nu toch bereikt met een aantal omwegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$datum
= exif_read_data($map . "/" . $d . ".jpg", 0, true);
$datum = $datum['EXIF']['DateTimeOriginal'];
$datum = explode(" ", $datum);
$datumexpl1 = explode(":", $datum[0]);
$datumexpl2 = explode(":", $datum[1]);
$datum = $datumexpl1[2] . "/" . $datumexpl1[1] . "/" . $datumexpl1[0] . ", " . $datumexpl2[0] . ":" . $datumexpl2[1] . ":" . $datumexpl2[2];
?>


Toch bedankt voor de reactie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.