exif script in readdir script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Killer no

killer no

25/09/2010 12:04:18
Quote Anchor link
hoi jongens ik zou graag een exif script in een readdir script willen ik heb zitten kloten maar dan zegt die unable to open file
het readdir script werk trouwens dankzei mensen op dit forum

wat ik eigenlijk wil is dat die exif automatisch de foto uit de map leest


het gaat om deze 2
als ik dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$image
= "01.JPG";
$exif = exif_read_data($image, 0, true);
echo "Beschrijving: " . $exif['IFD0']['Title'] . "\n";
?>


scriptje

in dit scriptje wil hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE);
# Standaard waardes
$dir        = './';
$extensions = array('JPG',
                    'jpg',
                           'jpeg',
                           'png',
                    'gif');
$image_lib=array();                    
$width = 480;
 
# Dir check
if( is_dir( $dir ) )
{

    $dir_handler=opendir($dir);
    # Alles uit de dir halen
    while (false !== ($file = readdir($dir_handler)))
    {

        # In array gooien, indien $file niet . of .. is.
# In array gooien, indien $file niet . of .. is.

        if( ( $file !== '.' ) && ( $file !== '..' ) && (!is_dir($file)) )
        {

            # Extensie check
            $path = pathinfo($file);
            if( in_array( $path['extension'], $extensions , false ) )
            {

                $image_lib[] = $file;
            }
        }
    }

 
    # Items sorteren
    sort($image_lib);
 
    # Items weergeven
    foreach( $image_lib as $img )
    {

        echo '
            <tr><td><center><a href="'
.$img .'">
                <img alt="" src="'
.$img.'" width="'.$width.'">
            </a></td></tr> '
;
    }
}

else
{
    echo 'De door u gekozen map bestaat niet.';
}

?>


hoe doe ik dat dan want ik krijg error kan geen file lezen en al die dingen plz hulp
Gewijzigd op 25/09/2010 12:05:19 door Killer no
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 08:16:41
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 12:17:33
Quote Anchor link
Dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
  # Extensie check
            $path = pathinfo($file);
            if( in_array( $path['extension'], $extensions , false ) )
            {

                $image_lib[] = $file;
            }

?>

is foutieve controle

voor de rest is hetgeen je hebt nogal omslachtig in mijn ogen, waarom gebruik je niet de glob of de directoryiterator
vooor de rest moet je logisch nadenken op welke plek je de exif in je script moet implementeren
 
Killer no

killer no

25/09/2010 12:22:47
Quote Anchor link
ik wil de exif na de <img tag hebben zodat die de Title daar onder zet bij elke foto
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 12:25:47
Quote Anchor link
Kan je nu echt niet zelf nadenken? Je moet de exif info opslaan in de $image_lib

maar dit script zuigt gewoon, dus bedenk een andere logica
 
Killer no

killer no

25/09/2010 12:31:59
Quote Anchor link
hoe sla ik dat op in de image lib dan? tja ik begin net met php dus ik snap dat nog niet echt?

Toevoeging op 25/09/2010 12:45:41:

ik heb wat zitten kloten en ik kwam tot dit hij zegt unable to open file in

doe ik iets fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE);
# Standaard waardes
$dir        = './';
$extensions = array('JPG',
                    'jpg',
            'jpeg',
            'png',
                    'gif');
$image_lib=array();                    
$width = 480;
$file = $img;


# Dir check
if( is_dir( $dir ) )
{

    $dir_handler=opendir($dir);
    # Alles uit de dir halen
    while (false !== ($file = readdir($dir_handler)))
    {

        # In array gooien, indien $file niet . of .. is.
# In array gooien, indien $file niet . of .. is.

        if( ( $file !== '.' ) && ( $file !== '..' ) && (!is_dir($file)) )
        {

            # Extensie check
            $path = pathinfo($file);
            if( in_array( $path['extension'], $extensions , false ) )
            {

                $image_lib[] = $file;
// read EXIF headers
                $exif = exif_read_data($image_lib, 0, true);
            }
        }
    }


    # Items sorteren
    sort($image_lib);

    # Items weergeven
    foreach( $image_lib as $img )
    {

        echo '
            <tr><td><center><a href="'
.$img .'" rel="lightbox">
                <img alt="" src="'
.$img.'" width="'.$width.'">
            </a></td></tr>'
;
echo "tekst: "  . $exif['IFD0']['Title'] . "<br/>";


    }
}

else
{
    echo 'De door u gekozen map bestaat niet.';
}

?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 12:45:50
Quote Anchor link
Dan ga je je de komende dagen daar maar eens je hoofd over breken, want als je dit soort zaken niet in 1 a 2 dagen - en dat is nog ruim genomen - kan doorgronden dan denk ik dat het `php-en` voor jouw niet weggelegt is.

Dus de les is:
door het zelf te proberen leer je meer dan dat je het voorgekauwd krijgt!

Ik wacht rustig af totdat jij aantoont dat je iets geprobeerd hebt.
 
Killer no

killer no

25/09/2010 12:51:56
Quote Anchor link
ik heb hierboven wat geprobeerd

Toevoeging op 25/09/2010 12:54:54:

kijk ik heb dit gedaan nu werkt die goed alleen volgens mij haalt die de title maar uit 1 plaatje...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE);
# Standaard waardes
$dir        = './';
$extensions = array('JPG',
                    'jpg',
            'jpeg',
            'png',
                    'gif');
$image_lib=array();                    
$width = 480;
$file = $img;


# Dir check
if( is_dir( $dir ) )
{

    $dir_handler=opendir($dir);
    # Alles uit de dir halen
    while (false !== ($file = readdir($dir_handler)))
    {

        # In array gooien, indien $file niet . of .. is.
# In array gooien, indien $file niet . of .. is.

        if( ( $file !== '.' ) && ( $file !== '..' ) && (!is_dir($file)) )
        {

            # Extensie check
            $path = pathinfo($file);
            if( in_array( $path['extension'], $extensions , false ) )
            {

                $image_lib[] = $file;
// read EXIF headers
                $exif = exif_read_data($file, 0, true);
            }
        }
    }


    # Items sorteren
    sort($image_lib);

    # Items weergeven
    foreach( $image_lib as $img )
    {

        echo '
            <tr><td><center><a href="'
.$img .'" rel="lightbox">
                <img alt="" src="'
.$img.'" width="'.$width.'">
            </a></td></tr>'
;
echo "tekst: "  . $exif['IFD0']['Title'] . "<br/>";


    }
}

else
{
    echo 'De door u gekozen map bestaat niet.';
}

?>


dit krijg je te zien


tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.
tekst: De keuken.

dus als je even me op weg wilt helpen plz
hij staat ook niet onder elke foto? maar gewoon bij elkaar? reden daarvan?
Gewijzigd op 25/09/2010 12:56:33 door killer no
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 12:56:02
Quote Anchor link
Ja zo lust ik er nog wel meer je moet de exif info opslaan in de $image_lib array

Daarnast is het uiteraard wel zo handig als je aangeeft wat er dan mis gaat:
in dit geval is dat je nu altijd de title krijg van de laatst gelezen file

Edit:

Oke, bovenstaande opmerking had je dus al door.....
Gewijzigd op 25/09/2010 12:57:36 door Noppes Homeland
 
Killer no

killer no

25/09/2010 12:57:33
Quote Anchor link
hoe los ik dat op ? ik heb geprobeerd maar ik kom, niet echt ver

nou zoals je ziet hij laat alleen uit 1 foto de title zien en ik wil onder elke foto een andere titel hebben
Gewijzigd op 25/09/2010 12:59:03 door killer no
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 13:00:30
Quote Anchor link
Ja, je hebt dan wel iets geprobeerd maar de 1 a 2 dagen zijn nog niet voorbij

Verdiep je eerst eens in array's:
array
 
Killer no

killer no

25/09/2010 13:01:45
Quote Anchor link
engels mijn favoriete taal ..........
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 13:22:13
Quote Anchor link
programeren is denken en doen in het engels, ik zie daar het probleem dus niet van in.
 
Killer no

killer no

25/09/2010 23:04:11
Quote Anchor link
hoi noppes homeland zou je me alstublieft een handje op weg willen helpen ik kom er niet uit en me engels is ook belabberd.

er staat telkens onder elke foto Beschrijving: De Keuken
terwijl elke foto een andere tekst heeft
ik ben zo ver gekomen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE);
# Standaard waardes
$dir        = './';
$extensions = array('JPG',
                    'jpg',
            'jpeg',
            'png',
                    'gif');
$image_lib=array();                    
$width = 480;
$file = $img;
$color = white;

# Dir check
if( is_dir( $dir ) )
{

    $dir_handler=opendir($dir);
    # Alles uit de dir halen
    while (false !== ($file = readdir($dir_handler)))
    {

        # In array gooien, indien $file niet . of .. is.
# In array gooien, indien $file niet . of .. is.

        if( ( $file !== '.' ) && ( $file !== '..' ) && (!is_dir($file)) )
        {

            # Extensie check
            $path = pathinfo($file);
            if( in_array( $path['extension'], $extensions , false ) )
            {

                $image_lib[] = $file;
// read EXIF headers
                $exif = exif_read_data($file, 0, true);
            }
        }
    }


    # Items sorteren
    sort($image_lib);

    # Items weergeven
    foreach( $image_lib as $img )
    {

        echo '
            <tr><td><center><a href="'
.$img .'" rel="lightbox">
                <img alt="" src="'
.$img.'" width="'.$width.'">
            </a>'
;
echo "<br><b><font color=".$color.">Beschrijving:</b> "  . $exif['IFD0']['Title'] . "<br/></font></td></tr>";


    }
}

else
{
    echo 'De door u gekozen map bestaat niet.';
}

?>
Gewijzigd op 25/09/2010 23:05:11 door killer no
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 23:17:06
Quote Anchor link
Zijn de 2 dagen al om dan? Volgens mij heb je ook problemen met het lezen van wat er gepost is en wordt.

Zover was je ook al om 12:51.....

verdiepen in array's
Heb je gekeken op die link, voorbeelden overgenomen en ermee gespeeld?
Gewijzigd op 25/09/2010 23:18:30 door Noppes Homeland
 
Killer no

killer no

25/09/2010 23:38:30
Quote Anchor link
ik heb op die site gekeken maar ik snap er de ballen niet van

en ik heb het scriptje zo snel mogelijk nodig

Toevoeging op 25/09/2010 23:51:01:

als je even wil zeggen waarom het niet werkt dan kan ik het mischien zelf proberen?
Gewijzigd op 25/09/2010 23:40:46 door killer no
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 23:56:45
Quote Anchor link
Killer no op 25/09/2010 23:38:30:
ik heb op die site gekeken maar ik snap er de ballen niet van

Blijkbaar, omdat je het ook niet wilt begrijpen

Kan je dan nog een poging doen om uit te leggen wat je niet begrijpt?

Killer no op 25/09/2010 23:38:30:
en ik heb het scriptje zo snel mogelijk nodig

Ja en wat wil je daarmee schrijven / zeggen, er zijn er zovelen die iets gisteren nodig hadden en de volgende dag maar eens gaan nadenken over het hoe en wat
 
Killer no

killer no

25/09/2010 23:58:27
Quote Anchor link
nou ik begrijp niet waar een array voor dient en wat ik er moet zetten
 
Justin S

Justin S

26/09/2010 00:50:22
Quote Anchor link
Vertaal array eens naar Nederlands...
 
Killer no

killer no

26/09/2010 09:42:07
Quote Anchor link
array is dus een rij ofzo? dan weet ik niet echt veel meer maar toch bedankt

Toevoeging op 26/09/2010 10:08:56:

zou alstublieft iemand willen zeggen waarom ik telkens maar 1 ekst krijg terwijl elmke foto een andere tekst heeft?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/09/2010 11:10:25
Quote Anchor link
Gezien je je `eigen` code geen eens begrijpt, heeft het denk ik geen zin om jou verder op weg te helpen.

Quote:
zou alstublieft iemand willen zeggen waarom ik telkens maar 1 ekst krijg terwijl elmke foto een andere tekst heeft?


dat is je al vertelt, je kent $exif 1 waarde toe in een while en pas veel verder ga je met een foreach door de $image_lib array van de gevonden bestanden. Daar wordt altijd de laatste exif info getoont van het laats goed uitgelezen bestand met exif_read_data

Dus zolang jij niet weet wat je met een array moet dan wel kan doen, dan houdt het voor jou gewoon op. Maar ja je kunt het natuurlijk zodanig aanpassen dat je helemaal geen array's meer nodig hebt.

Quote:
Vertaal array eens naar Nederlands...
Quote:
array is dus een rij ofzo? dan weet ik niet echt veel meer maar toch bedankt


Niet ofzo, ik neem aan dat een woordenboek of een vertaalsite niet liegt over de vertaling!

Weet je dan wel waar een database voor dient en begrijp je dan het begrip record - een record is in feite 1 rij aan gegevens -
Gewijzigd op 26/09/2010 11:11:23 door Noppes Homeland
 
Killer no

killer no

26/09/2010 11:39:22
Quote Anchor link
tja ik ben pas 16 he en ik heb werk school hobbys voetbal ik heb geen tijd om het helemaal te leren ik vroeg om hulp die ik ook krijg maar ik zou graag willen dat iemand hem afmaakt??

ik ben niet echt iemand die daar zijn hele leven aan ruineerd in tegenstelling tot vele hier op phphulp die 24/7 op pc zitten
Gewijzigd op 26/09/2010 11:43:53 door killer no
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.