expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Afra ca

Afra ca

12/04/2009 22:55:00
Quote Anchor link
Weet dat het een duidelijke titel moet zijn, maar kon even niks beters bedenken. Krijg de volgende error in een script om te controleren of iemand ingelogd is. Error betreft het formulier gedeelte als iemand niet is ingelogd, dus dat deel post ik even:

Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in I:\xampplite\htdocs\quiz\functies.php on line 42

Bij deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    // NEE: formulier weer op scherm zetten
    echo "U bent nog niet ingelogd, of hebt niet correct ingelogd. Voer uw inloggegevens in.";
    echo "<form method=\"post\" action =\"$_SERVER['PHP_SELF']\">\n";
    echo "<table><tr><td>";
?>


Dank voor uw hulp.....
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:38:00
 
Douwe

Douwe

12/04/2009 22:58:00
Quote Anchor link
En wat is regel 42?
 
Afra ca

Afra ca

12/04/2009 22:59:00
Quote Anchor link
Regel 42 = in mijn gepostte gedeelte regel 4, mijn excuses
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/04/2009 23:05:00
Quote Anchor link
Haal variabelen buiten quotes en gebruik enkele quotes voor je echo's. Dat voorkomt een hoop bugs:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    // NEE: formulier weer op scherm zetten
    echo 'U bent nog niet ingelogd, of hebt niet correct ingelogd. Voer uw inloggegevens in.';
    echo '<form method="post" action="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'">\n';
    echo '<table><tr><td>';
?>
 
Afra ca

Afra ca

12/04/2009 23:12:00
Quote Anchor link
Heb je groot gelijk in dat ik mezelf dat maar moet aanleren (de enkele quotes). Dank voor de snelle oplossing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.