explode + while

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Brian Bull

Brian Bull

30/01/2004 16:22:00
Quote Anchor link
ik heb dus een probleem

ik heb voor een txt-bestand te maken, dat moet $var zijn. In het txt-bestand staat er "$Naam;$Leeftijd;$Email;$Posts;$User;$Paswoord" en misschien nog meer dat ga ik dan via explode uit elkaar halen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$var
= fopen ("ledenlijst.txt", "r");
explode(";", $var);
while (!feof ($var)) {
    $lines = fgets($var, 4096);
    echo $lines;
}

fclose ($var);
?>

Zoiets heb ik. Mijn vraag is nu kan ik zo al de leden in een lijstje tonen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:27:47
 
Mitch X

Mitch X

30/01/2004 22:53:00
Quote Anchor link
Mss een domme opmerking maar zou zoiets niet makkelijker zijn met MySQL?
 
Bart Smulders

Bart Smulders

30/01/2004 23:45:00
Quote Anchor link
Volgens mij is het ook wel veiliger en gemakkelijker met mysql hoor Brian.
 
Arend a

Arend a

31/01/2004 01:21:00
Quote Anchor link
Brian: Ja, dit kan. Zorg alleen dat je ';' uit de info wist $string = str_replace(';','',$string); (uit het hoofd)

of doe addslashes en delslashes voor elke regel die je doet, deze escapen ook ';' (zoek even op in de manual)


Maar dit kan je inderdaad gebruiken om de leden in een lijstje te tonen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?

$file
= file("ledenlijst.txt");
# file in een array zetten

foreach ($file as $regel) {
   #elke regel in een piece in de array
   $regel = explode(";", $regel);
   $ledenarray[] = $regel[0];
    
   #$regel[0]: naam [1] Leeftijd, etc.
}

print "Leden: " . join(', ', $ledenarray) . ".";

?>


Grtz,

Arend
 
Brian Bull

Brian Bull

31/01/2004 14:21:00
Quote Anchor link
ik zet dus een een .htaccess op diene file hé
nu alleen weten hoe :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.