Externe IP's blokkeren in het gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nico V.

Nico V.

28/06/2007 17:36:00
Quote Anchor link
Hallo, ik wil IP's blokeren in mijn Gastenboek, ik wil dat een formulier om te posten alleen zichtbaar is voor niet geblokeerde mensen, dit kan ik dus met een if iets doen. maar nu wil ik bans in de DB zetten:

vraag dus: Wat is de DB structuur
Hoe haal ik de ban ip's uit de DB en zet ik ze in een Array
Hoe check ik of een ip in de array staat


Alvast bedankt..


Nico
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 18:05:03
 
GaMer B

GaMer B

28/06/2007 17:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM ips
WHERE ip='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'

en dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$num
= mysql_num_rows($query);
if($num==0){
    echo "FORMULIER";
}
else{
    echo "Je bent geblokkeerd!";
}

?>


EDIT: Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Frank -

Frank -

28/06/2007 17:41:00
Quote Anchor link
Quote:
Wat is de DB structuur
Ga normaliseren en je ontdenkt zo hoe jouw database eruit moet komen te zien. Daar kan een ander niets zinnigs over zeggen, wij kennen jouw situatie niet.
Quote:
Hoe haal ik de ban ip's uit de DB en zet ik ze in een Array
Dat wil je niet, je wilt alleen weten of je een record hebt gevonden ja of nee. TRUE of FALSE.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  COUNT(ip) AS aantal
FROM
  tabelnaam
WHERE
  ip = 'jouw ip-adres'

Dit levert al voldoende informatie op.
Quote:
Hoe check ik of een ip in de array staat
Deze vraag kan richting afvalbak, deze controle wil je namelijk helemaal niet doen. Je laat de database controleren (of eigenlijk tellen) of het ip-adres nu wel of niet voorkomt. Dat is een stuk eenvoudiger en dus ook sneller.

Edit: De oplossing van GaMer13 is ook een fraaie, voor jou waarschijnlijk ook handiger.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Nico V.

Nico V.

28/06/2007 17:45:00
Quote Anchor link
Normaliseren heb ik voor de rest van het systeem al gedaan, maar alleen voor de spamwoorden, dat kan toch alleen maar een woord veld zijn? en die uniek moet zijn?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.