extra optie toevoegen aan code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Rik Engelen

Rik Engelen

29/05/2008 15:20:00
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik heb heel erg weinig verstand van php helaas en hoop dat iemand mij even wilt hebben.

Ik heb momenteel een script die aanroept dat hij een image moet weergeven op de website vanaf een map op de server en als er geen image is een standaard image die wij hebben.

Nu wil ik het graag zo hebben dat deze code eerst moet kijken of de link begint met http:// als dit het geval is dat hij dan dit gebruikt is dit niet het geval dan moet hij weer verder gaan met de rest van de code die ik al heb.

code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

if($foto != "")
                    {

                        echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"/upload/users/".$id_bedrijf."/artikelen_fotos/s/".$foto."\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }

                    else
                    {
                        echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"/siteimages/geen_foto_s.gif\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }


php>
[
/code]
--------------


is dit mogelijk ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik Engelen
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 23:59:57
 
- SanThe -

- SanThe -

29/05/2008 15:26:00
Quote Anchor link
gebruik bij echo enkele quotes, dan hoef je de dubbele (html)quotes niet te escapen. Geeft meer duidelijkheid.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="' . $mod_url . '"><img src="/upload/users/' . $id_bedrijf . '/artikelen_fotos/s/' . $foto . '" border="0" class="overzicht_afb" alt="Klik voor meer informatie!" /></a>';
?>

Pas je script even aan en gebruik en tags om je code heen. Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/05/2008 15:31:00
Quote Anchor link
Okeej heb het aangepast
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik Engelen
 
- SanThe -

- SanThe -

29/05/2008 15:35:00
Quote Anchor link
Je zal iets moeten doen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
f(substr($foto, 0, 7) == "http://")
{

     // doe iets
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/05/2008 15:41:00
Quote Anchor link
zal het eens testen
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/05/2008 15:57:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

f(substr($foto, 0, 7) == "http://")
                    {

                         echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\.$foto.\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }

                    else
                    {
                        echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"/upload/users/".$id_bedrijf."/artikelen_fotos/s/".$foto."\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }

                    else
                    {
                        echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"/siteimages/geen_foto_s.gif\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }

php>
[
/code]

maar krijg dan dit:

Parse error: syntax error, unexpected '{' in .................. on line 621
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik Engelen
 
Jacco Engel

Jacco Engel

29/05/2008 15:58:00
Quote Anchor link
Je hebt een trema op de i van if staan op (in het code blok) regel 3

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if(substr($foto, 0, 7) == "http://")
                    {

                         echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\.$foto.\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }

                    elseif
                    {
                        echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"/upload/users/".$id_bedrijf."/artikelen_fotos/s/".$foto."\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }

                    else
                    {
                        echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"/siteimages/geen_foto_s.gif\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }

?>


Probeer het eens zo (kijk maar naar de eerste else (is nu elseif :P))
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/05/2008 16:01:00
Quote Anchor link
owja zie het en de aanpassing ook/
 
- SanThe -

- SanThe -

29/05/2008 16:05:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 29.05.2008 15:58:
Je hebt een trema op de i van if staan op (in het code blok) regel 3

Zeer scherp gezien.
Jacco schreef op 29.05.2008 15:58:
Probeer het eens zo (kijk maar naar de eerste else (is nu elseif :P))

Bij elseif() hoort ook een conditie.
elsif(............)
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/05/2008 16:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php


if(substr($foto, 0, 7) == "http://")
                    {

                         echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\.$foto.\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }

                    elseif
                    {
                        echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"/upload/users/".$id_bedrijf."/artikelen_fotos/s/".$foto."\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }

                    else
                    {
                        echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"/siteimages/geen_foto_s.gif\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }


?>




Parse error: syntax error, unexpected '{', expecting '(' in /home on line 625
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik Engelen
 
- SanThe -

- SanThe -

29/05/2008 16:08:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 29.05.2008 16:05:
Bij elseif() hoort ook een conditie.
elsif(............)
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/05/2008 16:16:00
Quote Anchor link
Ik ben er bijna even testen nog
 
Jacco Engel

Jacco Engel

29/05/2008 16:22:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 29.05.2008 16:08:
SanThe schreef op 29.05.2008 16:05:
Bij elseif() hoort ook een conditie.
elsif(............)


Srry dat was dan weer niet zo scherp :P

En volgens mij is het elseif en geen elsif :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/05/2008 16:31:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit maar het gaat nog niet helemaal goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

if(substr($foto, 0, 7) == "http://")
                    {

                         echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\.$foto.\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie TEST!\" /></a>";
                    }

                    elseif($foto != "")
                    {

                        echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"/upload/users/".$id_bedrijf."/artikelen_fotos/s/".$foto."\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }

                    else
                    {
                        echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"/siteimages/geen_foto_s.gif\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                    }




?>


zie link image:

http://www.allesvoorjehuis.nl/upload/users/24/artikelen_fotos/s/http://www.allesvoorjehuis.nl/upload/users/12237/artikelen_fotos/s/98283000e.jpg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik Engelen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.