extra record toevoegen in bestaande MySQL database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy Oonk

Roy Oonk

26/09/2008 12:21:00
Quote Anchor link
Ik heb via een php script een database tabel aangemaakt.
Nu wil ik er een extra record in zetten.
Weet alleen niet hoe.
Iemand een idee??

mvg TallmanW
Dit is de code die ik heb gebruikt :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$db
= mysql_connect('localhost', 'de_naam','het_wachtw');
 
mysql_select_db('de_database',$db);
 
mysql_query("CREATE TABLE de_tabel (
id int(10) not null auto_increment PRIMARY KEY,
onderwerp varchar(255),
kop varchar(255),
body longtext,
foto varchar(255),    
UNIQUE KEY id (id))
"
) or die (mysql_error());
echo "Tabel gegevens aangemaakt!";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 21:25:09
 
Douwe

Douwe

26/09/2008 12:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("INSERT INTO de_tabel (onderwerp, kop, body, foto) VALUES ('onderwerp', 'kop', 'body', 'foto')");
?>

Dat is de basis.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

26/09/2008 12:38:00
Quote Anchor link
Wat ik kan aanraden: Insert eens een record in phpMyadmin, dan zie je welke SQL code daarvoor wordt gebruikt. Dat kan je dan gewoon copy-pasten.

Dito voor select, delete, ...

Na een tijd (van intensief gebruik) leer je de syntax wel van buiten.
 
Roy Oonk

Roy Oonk

26/09/2008 13:19:00
Quote Anchor link
Heb al diverse variaties geprobeerd, helaas zonder resultaat.
B.v. deze :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$db
= mysql_connect('localhost l', 'de_naam','Het_wachtw');
 # opent de verbinding

mysql_select_db('de_database',$db);
 #kiest de database

mysql_query("INSERT INTO de_tabel (

    extraitem01 longtext,
    extraitem02 longtext,
    extraitem03 longtext,
    extraitem04 longtext)
    "
) or die (mysql_error());
echo "Tabel gegevens aangemaakt!";
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2008 13:28:00
Quote Anchor link
Kijk eens op de mysql-site. Daar staat alles wat je nodig hebt. Nu klopt er niks van je syntax.
 
Roy Oonk

Roy Oonk

26/09/2008 13:32:00
Quote Anchor link
als ik maar wis waar ik precies naar moest zoeken.
Heb ook al iets geprobeerd met ALTER TABLE.
Dit had ik dan wee vanaf een MyAdmin
$sql = 'ALTER TABLE `artikelen` ADD `extraitem01 ` LONGTEXT NOT NULL AFTER `art_naam`;';

Maar kan nog niet vinden wat wel werkt

Groet Tallman
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2008 13:34:00
Quote Anchor link
Waarom wil je dat in een script doen? Maak eerst je database gewoon af in phpmyadmin en je bent toch klaar lijkt mij.
 
Roy Oonk

Roy Oonk

26/09/2008 13:36:00
Quote Anchor link
ik heb op dit account geen phpmyadmin.
Heb er wel één op een ander account om te testen.
Maar niet op deze
 
Douwe

Douwe

26/09/2008 13:39:00
Quote Anchor link
Als pMA op je server staat, werkt die voor elk account op die server. Ook voor 'dit account'.
 
Roy Oonk

Roy Oonk

26/09/2008 13:40:00
Quote Anchor link
het zijn twee verschillende account bij 2 verschillende providers.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2008 13:40:00
Quote Anchor link
Eerst DROP TABLE en dan pas je je query in je eerste post aan zodat je alles er in hebt staan wat je wilt en voer hem opnieuw uit.
 
Roy Oonk

Roy Oonk

26/09/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Ja maar er staan al gegevens in die moet ik dan opnieuw importeren.
Ik wil er alleen een nieuwe record aan toevoegen zodat ik daar extra gegevens in kwijt kan.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2008 13:44:00
Quote Anchor link
Roy Oonk schreef op 26.09.2008 13:42:
Ja maar er staan al gegevens in die moet ik dan opnieuw importeren.
Ik wil er alleen een nieuwe record aan toevoegen zodat ik daar extra gegevens in kwijt kan.

Geen nieuw record dus, maar een extra kolom.
 
Roy Oonk

Roy Oonk

26/09/2008 13:48:00
Quote Anchor link
heb ik het verkeerd omschreven.
Na foto wil ik een kolom extraitem01 longtext invoegen.
Daar baal ik van dat ik het niet de juiste benaming heb gegeven.
Had nog wel gekeken of ik het de juiste benaming
was om geen verwarring te krijgen.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken.
ALTER TABLE de_tabel ADD extraitem01 LONGTEXT NOT NULL ;
 
Roy Oonk

Roy Oonk

26/09/2008 13:55:00
Quote Anchor link
moet het er in totaal zoiets worden :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$db
= mysql_connect('localhost l', 'de_naam','Het_wachtw');
 
mysql_select_db('de_database',$db);

mysql_query("ALTER TABLE de_tabel ADD extraitem01 LONGTEXT NOT NULL") ;

?>
 
Douwe

Douwe

26/09/2008 13:56:00
Quote Anchor link
Jup :)
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Foutafhandeling kan nooit kwaad om dat in te bouwen. Maar in principe moet dit werken.
 
Roy Oonk

Roy Oonk

26/09/2008 14:10:00
Quote Anchor link
Heb het geprobeerd maar het werkt volgens mij nog niet goed.
Ik heb een form gemaakt waar ik de ingevoerde items kan wijzigen.
Met het nieuwe "extraitem01" maar als ik nu iets invoer dan.
voegt hij dat niet toe aan de database (kan dus de nieuwe kolom niet vinden denk ik). Hoe kan ik kijken of hij ook is toegevoegd?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2008 14:28:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.