Factuur teller

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »
Devin janssen

devin janssen

23/06/2010 08:47:20
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben momenteel bezig om mijn standaard HTML formulier uit te breide met php functies. Zo had ik al een functie waarmee je de geboorte datum kunt selecteren.


Nu wil ik graag dat elk forumlier wat in de database komt een uniek nummer krijgt.

het jaar op dat moment + 001

2010 - 001
2010 - 002

Ik heb serieus geen flauw idee hoe ik moet beginnen. Ik ben ondertussen rond aan het neuze tussen jullie script die online staan. Als me iemand op weg kan helpen ? graag.
Gewijzigd op 23/06/2010 08:49:35 door Devin janssen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:51:57
 
Arjan -

Arjan -

23/06/2010 09:00:46
Quote Anchor link
Je kan een aparte tabel maken met daarin twee kolommen: jaartal en teller. In php kan je deze dan uitlezen en ophogen. Wanneer de waarde in de kolom "jaartal" gelijk is aan het huidige jaartal dan hoog je de teller met 1 op. Wanneer het jaartal ongelijk is aan het huidige jaartal (dus de eerste keer dat het formulier wordt verzonden in een nieuw jaar) dan wijzig je het jaartal en zet je de teller op 1.

Met sprintf kan je desgewenst bij de output van de teller "leading zeros" toevoegen aan het nummer.
Gewijzigd op 23/06/2010 09:01:22 door Arjan -
 
Devin janssen

devin janssen

23/06/2010 09:18:56
Quote Anchor link
Mijn probleem is dat ik pas een aantal weken bezig met met php, en dus veel voorbeelden gebruik die op het internet te vinden zijn, vervolgens deze aanpas naar mijn wensen. zo zie ik ook wat er veranderd. en kom ik stap voor stap verder.

kan me iemand een voorbeeld of op weg helpen ?

Wat ik net tegen kwam. als ik de ID sleutel maak in de database. Deze auto laat op tellen. deze vervolgens laat uit lezen + het jaar.
Gewijzigd op 23/06/2010 09:20:14 door devin janssen
 
Martijn B

Martijn B

23/06/2010 09:28:19
Quote Anchor link
Ik zou dit niet in de database opslaan.

Als je het factuurnummer laat zien dan maak je het op deze manier op.

Het laatste getal zal ongetwijfeld de primary key (auto increment) zijn van de order tabel.

Een functie die je kunt gebruiken is:
http://nl.php.net/manual/en/function.str-pad.php
Gewijzigd op 23/06/2010 09:29:08 door Martijn B
 
Arjan -

Arjan -

23/06/2010 09:51:37
Quote Anchor link
Je moet toch ergens bijhouden wat het laatst aangemaakte nummer is. En een primary key gaat niet werken als je wilt dat de teller weer bij 1 begin bij een nieuw jaartal.

Dus:

2010-001
2010-002
2011-001
Enz.

Dan zal je dus de teller moeten resetten in het geval van een nieuw jaar. Wanneer je door wilt nummeren (wat mij onlogisch lijkt, aangezien de combinatie jaartal en getal altijd uniek zal zijn) dan kan je gebruik maken van een primary key.
Gewijzigd op 23/06/2010 09:52:30 door Arjan -
 
Jelmer -

Jelmer -

23/06/2010 10:35:50
Quote Anchor link
Als je het factuur-nummer in een INT veld opslaat, zou je een SELECT query kunnen draaien om te kijken hoeveel facturen je al hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) FROM facturen WHERE factuur_nummer BETWEEN 2010000 AND 2011000

Het resultaat daarvan tel je 1 bij-op, en met sprintf maak je er dan een nieuw nummer van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$begin_periode
= date('Y') . '000';
$eind_periode = (date('Y') + 1) . '000';

$stmt = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM facturen WHERE factuur_nummer BETWEEN $begin_periode AND $eind_periode");

$aantal = mysql_result($stmt, 0);

$nieuw_nummer = $aantal + 1;

$nieuw_factuur_nummer = sprintf('%d%03d', date('Y'), $nieuw_nummer);
?>


edit: voor de zekerheid zou je de factuur_nummer kolom primary key of tenminste een UNIQUE INDEX moeten geven. En een andere beperking is dat je nooit facturen uit je database mag halen, nooit een nummer mag overslaan, maar dat zou sowieso al onmogelijk moeten zijn. Stel je voor dat plotseling een verstuurde factuur, ook al was hij fout, wel bij de klant ligt maar niet meer in jouw administratie zit?

edit2: wat misschien beter is dan, is om gebruik te maken van MAX.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$stmt
= mysql_query("SELECT MAX(factuur_nummer) FROM facturen WHERE factuur_nummer BETWEEN $begin_periode AND $eind_periode");

$laatste_factuur_nummer = mysql_result($stmt, 0);

sscanf($laatste_factuur_nummer, '%4d%3d', $jaar, $laatste_nummer);

$nieuw_nummer = $laatste_nummer + 1;

$nieuw_factuur_nummer = sprintf('%d%03d', date('Y'), $nieuw_nummer);
?>
Gewijzigd op 23/06/2010 10:45:21 door Jelmer -
 
Devin janssen

devin janssen

23/06/2010 10:39:46
Quote Anchor link
Bedankt, ik ga het proberen
 
Devin janssen

devin janssen

23/06/2010 11:19:33
Quote Anchor link
Nu heb ik het hele scrip samen gezet en verschillende malen uitgeporbeerd. alleen het invoeren lukt nog niet helemaal.

frm_externeklachtformulier.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
<html>
<head>
  <title>KAM Registratiesysteem</title>
</head>
<body>

<center>
<h1>KAM Registratiesysteem</h1></center>
<?php
include 'config.php';
?>

<form method="post" action="frm_externeklacht.php">
<table CELLSPACING="2" CELLPADDING="2" BORDER="2" BORDERCOLOR="#24588b" STYLE="background-color:#bddcfa";>
<tr>
<td>Registratie nr:<td>
<?php
$stmt
= mysql_query("SELECT MAX(nummer) FROM gegevens WHERE nummer BETWEEN $begin_periode AND $eind_periode");

$laatste_factuur_nummer = mysql_result($stmt, 0);

sscanf($laatste_factuur_nummer, '%4d%3d', $jaar, $laatste_nummer);

$nieuw_nummer = $laatste_nummer + 1;

$nieuw_factuur_nummer = sprintf('%d%03d', date('Y'), $nieuw_nummer);
?>

<tr>
  <td width="255">Naam:</td>
  <td width="676"><input type="text" name="name" size="30"></td>
</tr>
<tr>
<td>Datum externe melding:</td>

      <TD>
<?
    echo '<select name="dag1">';
    for($i_d=1;$i_d <= 31;$i_d++)
    {

        echo '<option value="'.$i_d.'">'.$i_d.'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="maand1">';
    for($i_m=0;$i_m < 12;$i_m++)
    {

        $maanden = array('Januari','Februari','Maart','April','Mei','Juni','Juli','Augustus','September','Oktober','November','December');
        echo '<option value="'.($i_m+1).'">'.$maanden[$i_m].'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="jaar1">';
    for($i_j=date('Y');$i_j >= 1900;$i_j--)
    {

        echo '<option value="'.$i_j.'">'.$i_j.'</option>';
    }

    echo '</select>';
?>
  

</TD>
</tr>
<tr>
  <td height="28">Ontvangstdatum externe melding:</td>
      <TD>
<?
    echo '<select name="dag2">';
    for($i_d=1;$i_d <= 31;$i_d++)
    {

        echo '<option value="'.$i_d.'">'.$i_d.'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="maand2">';
    for($i_m=0;$i_m < 12;$i_m++)
    {

        $maanden = array('Januari','Februari','Maart','April','Mei','Juni','Juli','Augustus','September','Oktober','November','December');
        echo '<option value="'.($i_m+1).'">'.$maanden[$i_m].'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="jaar2">';
    for($i_j=date('Y');$i_j >= 1900;$i_j--)
    {

        echo '<option value="'.$i_j.'">'.$i_j.'</option>';
    }

    echo '</select>';
?>
  

</TD>
</tr>
  <tr>
  <td height="28">Naam berichtgever:</td>
  <td><input type="text" name="berichtgever" size="30"></td>
</tr>
<tr>
  <td>Selecteer op werk eenheid:</td>
  <td><SELECT NAME="workunit" SIZE="1">
<OPTION VALUE="" SELECTED>- Maak hier je keuze -</OPTION>
<OPTION VALUE="unithoofd">Unithoofd ZVB</OPTION>
<OPTION VALUE="support">Algemene Ondersteuning</OPTION>
<OPTION VALUE="ict">ICT &amp; Innovatie</OPTION>
<OPTION VALUE="bouwzaken">Bouwzaken</OPTION>
<OPTION VALUE="onderhoud">Onderhoud</OPTION>
<OPTION VALUE="operation">Operation</OPTION>
</SELECT></td>
</tr>
  <tr>
  <td>Beschrijving van de melding/klacht:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak1" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Vermoedelijke oorzaak:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak2" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Getroffen maatregelen (indien mogelijk):</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak3" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
<tr>
  <td>Taakverantwoordelijke:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak4" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Afhandelingstermijn:</td>
  <td><SELECT NAME="termijn">
<OPTION VALUE="" SELECTED>- Maak hier je keuze -</OPTION>
<OPTION VALUE="direct">Direct</OPTION>
<OPTION VALUE="zosnelmogelijk">Zo snel mogelijk</OPTION>
<OPTION VALUE="3werkdagen">3 werkdagen</OPTION>
<OPTION VALUE="5werkdagen">5 werkdagen</OPTION>
<OPTION VALUE="10werkdagen">10 werkdagen</OPTION>
     </SELECT>
  </td>
</tr>  
<tr>
  <td>Voorstel corrigerende maatregeling:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak5" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Voorstel preventieve maatregeling:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak6" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Genomen maatregel</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak7" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Evaluatie van de maatregel:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak8" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
<td>Gereed:</td>
     <TD>
<?
    echo '<select name="dag3">';
    for($i_d=1;$i_d <= 31;$i_d++)
    {

        echo '<option value="'.$i_d.'">'.$i_d.'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="maand3">';
    for($i_m=0;$i_m < 12;$i_m++)
    {

        $maanden = array('Januari','Februari','Maart','April','Mei','Juni','Juli','Augustus','September','Oktober','November','December');
        echo '<option value="'.($i_m+1).'">'.$maanden[$i_m].'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="jaar3">';
    for($i_j=date('Y');$i_j >= 1900;$i_j--)
    {

        echo '<option value="'.$i_j.'">'.$i_j.'</option>';
    }

    echo '</select>';
?>
  

</TD>
</tr>
</table>
<br><hr><br>


<td><input type="submit" value="Invoegen">   <input type="reset" value="Leegmaken"><td><br>


</form>

<a href="index.php">Terug naar home</a>
</body>
</html>

 


Invoer pagina
frm_externeklacht.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
error_reporting (E_ALL);
include ("config.php");
      
if (empty($_POST)){
    // eerst controleren of pagina wel is aangeroepen vanuit formulier
    echo("Vul eerst de <a href=\"frm_externeklacht.php\">gegevens
        </a> in"
);
        exit();
}
else{
 $datum1 = mysql_real_escape_string($_POST['jaar1'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['maand1'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['dag1']);
  $ontvangstdatum = mysql_real_escape_string($_POST['jaar2'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['maand2'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['dag2']);
   $gereed = mysql_real_escape_string($_POST['jaar3'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['maand3'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['dag3']);
 
 mysql_query ('
            INSERT INTO
                gegevens
            (
                name,
                datum1,
                ontvangstdatum,
                berichtgever,
                workunit,
                tekstvak1,
                tekstvak2,
                tekstvak3,
                tekstvak4,
                termijn,
                tekstvak5,
                tekstvak6,
                tekstvak7,
                tekstvak8,
                gereed,
                ip,
                datum        
            )
            VALUES
            (
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['name']) . '",
        "'
. $datum1 . '",
                "'
. $ontvangstdatum . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['berichtgever']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['workunit']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak1']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak2']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak3']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak4']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['termijn']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak5']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak6']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak7']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak8']) . '",
           "'
. $gereed . '",
                "'
. $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . '",
                NOW()
            )
        '
)
        };

  ?>


Ik vermoed dat het hier ergens fout gaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
if (empty($_POST)){
    // eerst controleren of pagina wel is aangeroepen vanuit formulier
    echo("Vul eerst de <a href=\"frm_externeklacht.php\">gegevens
        </a> in");
        exit();
}else{
 $datum1 = mysql_real_escape_string($_POST['jaar1'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['maand1'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['dag1']);
  $ontvangstdatum = mysql_real_escape_string($_POST['jaar2'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['maand2'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['dag2']);
   $gereed = mysql_real_escape_string($_POST['jaar3'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['maand3'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['dag3']);
 
 mysql_query (
Gewijzigd op 23/06/2010 11:34:49 door devin janssen
 
Jelmer -

Jelmer -

23/06/2010 11:45:15
Quote Anchor link
Ik snap niet helemaal wat je probeert. Ik neem aan dat er een kolom factuur_nummer o.i.d. van het type INT in de tabel "gegevens" zit? Sowieso moet je dan pas net voor de insert-query je nieuwe nummer gaan genereren, en niet al bij het weergeven van het formulier (wat immers wanneer twee mensen vlak na elkaar het formulier openen? Dan hebben ze allebei hetzelfde nummer)
 
Devin janssen

devin janssen

23/06/2010 11:52:01
Quote Anchor link
Factuur_nummer heb ik veranderd in nummer. En idd deze in de database de primary sleutel gegeven.
Afbeelding

Het is eigelijk een klachten formulier. Dubbel invoeringen zal niet gebeuren en als er een melding verwijderd wordt. is ook geen probleem. als de gemelde meldingen maar een uniek nummer krijgen.
Gewijzigd op 23/06/2010 11:52:45 door devin janssen
 
Devin janssen

devin janssen

23/06/2010 13:30:32
Quote Anchor link
Zou me iemand vrijwillig willen helpen met de fouten er uit te vissen en een nieuwe opzet. Jammer genoeg ben ik maar een beginner.
 
Devin janssen

devin janssen

24/06/2010 08:10:18
Quote Anchor link
Ik heb gisteren de hele avond hier op gezeten. Vervolgens heb ik deze naar een oud collega verstuurd die php zou moeten kunnen. Hij zegt tegen mij dat de gegevens bij hem wel in de database komen. Vervolgens heb ik het export filetje gevraag van zijn database en deze gebruikt.

Maar ik krijg het nog steeds niet aan het werken. De echo laat hij mij wel zien. Alleen geen gegevens in de database :S


Invoerformulier


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
<html>
<head>
  <title>KAM Registratiesysteem</title>
</head>
<body>

<center>
<h1>KAM Registratiesysteem</h1></center>
<?php
include 'config.php';
?>

<form method="post" action="frm_externeklacht.php">
<table CELLSPACING="2" CELLPADDING="2" BORDER="2" BORDERCOLOR="#24588b" STYLE="background-color:#bddcfa";>
<tr>
<td>Registratie nr:<td>
<?php
$stmt
= mysql_query("SELECT MAX(nummer) FROM gegevens WHERE nummer BETWEEN $begin_periode AND $eind_periode");

$laatste_factuur_nummer = mysql_result($stmt, 0);

sscanf($laatste_factuur_nummer, '%4d%3d', $jaar, $laatste_nummer);

$nieuw_nummer = $laatste_nummer + 1;

$nieuw_factuur_nummer = sprintf('%d%03d', date('Y'), $nieuw_nummer);
?>

<tr>
  <td width="255">Naam:</td>
  <td width="676"><input type="text" name="name" size="30"></td>
</tr>
<tr>
<td>Datum externe melding:</td>

      <TD>
<?
    echo '<select name="dag1">';
    for($i_d=1;$i_d <= 31;$i_d++)
    {

        echo '<option value="'.$i_d.'">'.$i_d.'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="maand1">';
    for($i_m=0;$i_m < 12;$i_m++)
    {

        $maanden = array('Januari','Februari','Maart','April','Mei','Juni','Juli','Augustus','September','Oktober','November','December');
        echo '<option value="'.($i_m+1).'">'.$maanden[$i_m].'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="jaar1">';
    for($i_j=date('Y');$i_j >= 1900;$i_j--)
    {

        echo '<option value="'.$i_j.'">'.$i_j.'</option>';
    }

    echo '</select>';
?>
  

</TD>
</tr>
<tr>
  <td height="28">Ontvangstdatum externe melding:</td>
      <TD>
<?
    echo '<select name="dag2">';
    for($i_d=1;$i_d <= 31;$i_d++)
    {

        echo '<option value="'.$i_d.'">'.$i_d.'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="maand2">';
    for($i_m=0;$i_m < 12;$i_m++)
    {

        $maanden = array('Januari','Februari','Maart','April','Mei','Juni','Juli','Augustus','September','Oktober','November','December');
        echo '<option value="'.($i_m+1).'">'.$maanden[$i_m].'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="jaar2">';
    for($i_j=date('Y');$i_j >= 1900;$i_j--)
    {

        echo '<option value="'.$i_j.'">'.$i_j.'</option>';
    }

    echo '</select>';
?>
  

</TD>
</tr>
  <tr>
  <td height="28">Naam berichtgever:</td>
  <td><input type="text" name="berichtgever" size="30"></td>
</tr>
<tr>
  <td>Selecteer op werk eenheid:</td>
  <td><SELECT NAME="workunit" SIZE="1">
<OPTION VALUE="" SELECTED>- Maak hier je keuze -</OPTION>
<OPTION VALUE="unithoofd">Unithoofd ZVB</OPTION>
<OPTION VALUE="support">Algemene Ondersteuning</OPTION>
<OPTION VALUE="ict">ICT &amp; Innovatie</OPTION>
<OPTION VALUE="bouwzaken">Bouwzaken</OPTION>
<OPTION VALUE="onderhoud">Onderhoud</OPTION>
<OPTION VALUE="operation">Operation</OPTION>
</SELECT></td>
</tr>
  <tr>
  <td>Beschrijving van de melding/klacht:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak1" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Vermoedelijke oorzaak:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak2" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Getroffen maatregelen (indien mogelijk):</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak3" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
<tr>
  <td>Taakverantwoordelijke:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak4" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Afhandelingstermijn:</td>
  <td><SELECT NAME="termijn">
<OPTION VALUE="" SELECTED>- Maak hier je keuze -</OPTION>
<OPTION VALUE="direct">Direct</OPTION>
<OPTION VALUE="zosnelmogelijk">Zo snel mogelijk</OPTION>
<OPTION VALUE="3werkdagen">3 werkdagen</OPTION>
<OPTION VALUE="5werkdagen">5 werkdagen</OPTION>
<OPTION VALUE="10werkdagen">10 werkdagen</OPTION>
     </SELECT>
  </td>
</tr>  
<tr>
  <td>Voorstel corrigerende maatregeling:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak5" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Voorstel preventieve maatregeling:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak6" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Genomen maatregel</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak7" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
  <td>Evaluatie van de maatregel:</td>
  <td><TEXTAREA NAME="tekstvak8" ROWS="6" COLS="75"></TEXTAREA></td>
</tr>
<tr>
<td>Gereed:</td>
     <TD>
<?
    echo '<select name="dag3">';
    for($i_d=1;$i_d <= 31;$i_d++)
    {

        echo '<option value="'.$i_d.'">'.$i_d.'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="maand3">';
    for($i_m=0;$i_m < 12;$i_m++)
    {

        $maanden = array('Januari','Februari','Maart','April','Mei','Juni','Juli','Augustus','September','Oktober','November','December');
        echo '<option value="'.($i_m+1).'">'.$maanden[$i_m].'</option>';
    }

    echo '</select>';

    echo '<select name="jaar3">';
    for($i_j=date('Y');$i_j >= 1900;$i_j--)
    {

        echo '<option value="'.$i_j.'">'.$i_j.'</option>';
    }

    echo '</select>';
?>
  

</TD>
</tr>
</table>
<br><hr><br>


<td><input type="submit" value="Invoegen">   <input type="reset" value="Leegmaken"><td><br>


</form>

<a href="index.php">Terug naar home</a>
</body>
</html>

  
  



Database invoerpagina



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
error_reporting (E_ALL);
include ("connectie/config.php");
      
if (empty($_POST)){
    // eerst controleren of pagina wel is aangeroepen vanuit formulier
    echo("Vul eerst de <a href=\"frm_externeklacht.php\">gegevens
        </a> in"
);
        exit();
}
else{
   echo $_POST ['name'];

    echo "<b>Je gevens zijn verstuurd naar de betreffende persoon.!</b>" ;
    
 $datum1 = mysql_real_escape_string($_POST['jaar1'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['maand1'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['dag1']);
  $ontvangstdatum = mysql_real_escape_string($_POST['jaar2'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['maand2'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['dag2']);
   $gereed = mysql_real_escape_string($_POST['jaar3'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['maand3'])."-".mysql_real_escape_string($_POST['dag3']);
 
 mysql_query ('
                INSERT INTO
                gegevens
            (
                name,
                datum1,
                ontvangstdatum,
                berichtgever,
                workunit,
                tekstvak1,
                tekstvak2,
                tekstvak3,
                tekstvak4,
                termijn,
                tekstvak5,
                tekstvak6,
                tekstvak7,
                tekstvak8,
                gereed,
                ip,
                datum        
            )
            VALUES
            (
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['name']) . '",
                         "'
. $datum1 . '",
                "'
. $ontvangstdatum . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['berichtgever']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['workunit']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak1']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak2']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak3']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak4']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['termijn']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak5']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak6']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak7']) . '",
                "'
. mysql_real_escape_string ($_POST ['tekstvak8']) . '",
                  "'
. $gereed . '",
                "'
. $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . '",
                NOW()
            )
        '
);
    }

  ?>
Gewijzigd op 24/06/2010 08:11:13 door devin janssen
 
Jelmer -

Jelmer -

24/06/2010 08:17:10
Quote Anchor link
Verander die laatste aanroep naar mysql_query('INSERT... eens naar $success = mysql_query('INSERT... en zet na die aanroep dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($success) {
    echo "Opgeslagen";
}
else {
    echo "Niet opgeslagen omdat " . mysql_error();
}

?>

Wat krijg je dan?
 
Devin janssen

devin janssen

24/06/2010 08:37:36
Quote Anchor link
Bedankt het werkt :) De beste jonge die mij hielpt had in het script gerommeld met het config bestand. ander pad.

Nu heb ik het resulaat op www.clanram.nl/wbl/index.php staan. Alleen nu had ik van een forum lid van jullie. Het script gekregen om een formulier een year +1 te geven. Nu had ik dit in het formulier gezet. maar dit moest echter net voor de insert query. Maar wat moet ik dan in het formulier zetten een echo ?

want hij laat namelijk nu niks zien. en in de database komt als gegeven een 1 te staan.

Dit zijn de gegevens van het kollom nummer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
CREATE TABLE `gegevens` (
  `nummer` int(11) NOT NULL auto_increment,


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<tr>
<td>Registratie nr:<td>

<tr>
Gewijzigd op 24/06/2010 08:41:03 door devin janssen
 
Devin janssen

devin janssen

30/06/2010 14:17:25
Quote Anchor link
Kan me iemand hiermee helpen ?
 
Justin S

Justin S

30/06/2010 14:39:24
Quote Anchor link
Waar in je script staat dit, heb niet echt zin 200 regels door de gaan spitten. Post even het stukje waar het om gaat.
 
Wim Janssen

Wim Janssen

30/06/2010 15:02:09
Quote Anchor link
Dit staat in het <FROM>
Voorbeeld: http://www.clanram.nl/wbl/ontwerp/externeklacht.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<tr>
<td><p class="kleintabel2">Registratie nr:</p><td>
<?php
$stmt
= mysql_query("SELECT MAX(nummer) FROM gegevens WHERE nummer BETWEEN $begin_periode AND $eind_periode");

$laatste_factuur_nummer = mysql_result($stmt, 0);

sscanf($laatste_factuur_nummer, '%4d%3d', $jaar, $laatste_nummer);

$nieuw_nummer = $laatste_nummer + 1;

$nieuw_factuur_nummer = sprintf('%d%03d', date('Y'), $nieuw_nummer);
?>

</tr>
<tr>


Nu is dit de tabel stuctuur:

--
-- Tabel structuur voor tabel `gegevens`
--

CREATE TABLE `gegevens` (
`nummer` int(11) NOT NULL auto_increment,
`name` text NOT NULL,
`datum1` text NOT NULL,
`ontvangstdatum` text NOT NULL,
`berichtgever` text NOT NULL,
`workunit` text NOT NULL,
`tekstvak1` text NOT NULL,
`tekstvak2` text NOT NULL,
`tekstvak3` text NOT NULL,
`tekstvak4` text NOT NULL,
`termijn` text NOT NULL,
`tekstvak5` text NOT NULL,
`tekstvak6` text NOT NULL,
`tekstvak7` text NOT NULL,
`tekstvak8` text NOT NULL,
`gereed` text NOT NULL,
`ip` varchar(20) NOT NULL,
`datum` datetime NOT NULL,
PRIMARY KEY (`nummer`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `gegevens`
--

Nu heb ik begrepen dat ik dit script niet in het <FORM> moet uit voeren maar in het invoerscript waar de gegevens in de database gaan. dit is de pagina invoer_database.php Maar wat moet ik dan op het <FROM> zetten, ik neem aan een echo ? om als resultaat 2010 - 001 te krijgen.
 
Justin S

Justin S

30/06/2010 15:08:40
Quote Anchor link
Ja je moet in de form tag al je informatie stoppen die eruit moet.
dus gewoon een input veld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="hidden" value="<?php echo $nieuw_factuur_nummer ?>" name="factuurNummer" />


Zoiets.
 
Wim Janssen

Wim Janssen

30/06/2010 15:40:21
Quote Anchor link
Ik heb de input in nu in het form gezet. en het script zelf heb ik er maar boven gezet. want als ik dit in de invoer pagina ga zetten dan vind hij in het forum de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $nieuw_factuur_nummer ?>
niet.

Maar dit werkt nog steeds niet. voorbeeld http://www.clanram.nl/wbl/ontwerp/externeklacht.php

zo ziet het er nu uit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
include 'config.php';
include 'index.php';

$stmt = mysql_query("SELECT MAX(nummer) FROM gegevens WHERE nummer BETWEEN $begin_periode AND $eind_periode");

$laatste_factuur_nummer = mysql_result($stmt, 0);

sscanf($laatste_factuur_nummer, '%4d%3d', $jaar, $laatste_nummer);

$nieuw_nummer = $laatste_nummer + 1;

$nieuw_factuur_nummer = sprintf('%d%03d', date('Y'), $nieuw_nummer);
?>
    


<form method="post" action="invoer_database.php">
  <table WIDTH="45%" height="55%" CELLSPACING="2" CELLPADDING="2" BORDER="1" BORDERCOLOR="#000000";>
<tr>
<td><p class="kleintabel2">Registratie nr:</p><td>
<input type="hidden" value="<?php echo $nieuw_factuur_nummer ?>" name="factuurNummer" />
</tr>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.