Fallback IPadres

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »
E vH

E vH

15/11/2017 09:59:45
Quote Anchor link
Goedemorgen allemaal,

Momenteel heb ik 1 ISP, met een vast IPadres.
Deze gaat helaas te vaak down naar mijn mening, echter heb ik hier geen invloed op.
Dus ik heb maar een 2e ISP gisteren aangevraagd met vaste IPadres, komt wel iets meer bij kijken qua infrastructuur, maar ik ga het oplossen met een Draytek die multiple WAN ondersteunt.

Situatie is nu als volgt (vrij standaard):
ISP 1 --> Fritzbox (DSL) --> firewall -> lokale server.

Situatie wordt:
ISP 1 en ISP 2 --> Drayteck --> firewall -> lokale server.

Nu heb ik een VPS, waarbij de mail naar bovenstaande Exchange server wordt verzonden, dit gaat via mail.domein.nl (IP naar de zaak, A record ) en dan komt bovenstaande situatie aan bod.

Stel dat ISP 1 down gaat, heb ik in de regel nu niks... dus mijn mail ligt plat.
Met een 2e ISP, heb ik wel internet, maar mijn mail is nog niet bereikbaar.

Dus ik wil eigenlijk een soort van fallback gaan creeeren, mits IP 1 niet bereikbaar is.

Mijn idee:
MX record aanmaken naar fallback.domein.nl waarbij "fallback" een A record is met het IPadres van ISP 2.

Graag zou ik jullie mening willen hebben, zit ik in de juiste richting? Of zie ik iets over het hoofd?

ps: Externe ICT bedrijf die ik normaliter inschakel, kan het niet of wil het niet, ik sta er dus eigenlijk een beetje alleen voor... nu kan ik natuurlijk wel een ander bedrijf benaderen, maar daar heb ik momenteel even geen behoefte aan, want dat is weer een heel ander traject :)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 02:05:00
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 10:42:16
Quote Anchor link
je kunt by default al meerdere MX records opgeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
elmar.nl  mail1.elmar.nl  mx  10
elmar.nl  mail2.elmar.nl  mx  20

en dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
mail1.elmar.nl  999.999.999.99  A
mail2.elmar.nl  888.888.888.88  A


Waarbij 999.. en 888... de beide ipadressen zijn via de 2 isp's

en dan zou ik nog een fallback elders opnemen als MX met prio 30 voor het geval je server ook echt eruit ligt.




Toevoeging op 15/11/2017 10:43:40:

als ik je vraag nog eens lees: waar jij Fallback zegt, zei ik mail2. En voor de rest is het verhaal gelijk. (afgezien van prio 30 er nog bij)
 
E vH

E vH

15/11/2017 10:56:01
Quote Anchor link
Snap hem helemaal, ben blij dat je even mee keek :)

Op zich ligt mijn server er momenteel echt te vaak uit, maar dat is meer de schuld van mijn ISP.
Vandaar ook een 2e ISP, en ik heb zelfs nog een 4g dongle, maar daarmee kan ik de mail niet ondervangen, want dynamische ip, maar dan heb ik wel internet, het is een beetje kiezen tussen uitersten.

Ik zit zelfs nog te denken aan een relayserver, voor ernaast, maar dat is dan weer een andere zorg en dat is dan weer een worst case scenario als beide ISP's eruitliggen, wat vrijwel onwaarschijnlijk is, maar je weet maar nooit...
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 10:57:35
Quote Anchor link
Waarom wil je de mailserver eigenlijk in-house hebben?
In een datacenter is de verbinding doorgaans betrouwbaarder en zijn dit soort perikelen uitbesteed aan de hoster.
 
E vH

E vH

15/11/2017 10:59:38
Quote Anchor link
Snap ik helemaal, er is maar 1 antwoord: werkgever werkt niet mee.
Ik heb hem 3 jaar lang geprobeerd om te praten, zelfs met diverse partijen... antwoord bleef zelfde: in huis, ongeacht wat het kost.

Dus ja... nu heb ik hier dus de apparatuur staan en moet ik er maar het beste van maken :)
 
Aad B

Aad B

16/11/2017 13:39:16
Quote Anchor link
...... werkgever werkt niet mee......hier dus de apparatuur staan.....ongeacht wat het kost.....

Met name dat laatste,
Waarom dan dit knoeiwerk? Neem een Business-DSL met 99,9% uptime garantie en 7x24 service, toch??
 
E vH

E vH

16/11/2017 14:01:32
Quote Anchor link
Juist dit is het probleem waar ik tegen aan loop.

In december heb ik dit juist in gang gezet, met een 7x24 SLA, een contract van 36 maanden.
Sinds april, ik denk nu al wel 10x storing gehad.
Ja het fijne eraan is: je krijgt een response tijd < 2 uur. Maar nu komt het sterretje, kun je hoog of laag springen: oplostijd tijd van KPN max 96 uur!!!

Je verliest hier domweg van, kijk ik snap best wel dat een lijn er een keer uit ligt, kan ik nog mee leven, maar omdat ik zo vaak down ben, een SLA heb waar ik achteraf gezien niks aan heb, want leverancier verbergt zich achter KPN, want zo staat het in de kleine lettertjes, heb ik het nakijken als eindgebruiker.

Dus ik heb gevraagd aan mijn leverancier of zij een redundant internet lijn kunnen aanleggen. Het antwoord is simpelweg gezegd: nee niet mogelijk, want wij zijn of geen reseller of we beschikken niet over de juiste hardware.

Het is alsof je tegen een muur aan loopt te praten ( het is geen eenmanszaak die net een paar jaar komt kijken, ze zijn toch al wel 30 jaar bezig in dit vak, om die reden sta ik met mijn bek vol met tanden).

Al met al, ook al is het "knoeiwerk", ik moet het opgelost zien krijgen, dus neem nu het heft in eigen handen :)
Zo ingewikkeld is het nou ook weer niet, maar je moet wel even een paar keer nadenken als je het niet dagelijks doet.
 
Aad B

Aad B

16/11/2017 15:33:58
Quote Anchor link
Ah ja KPN met zijn koperdraadjes :(
Gelderland staat in je profiel, misschien een Ziggo Business als tweede? Hebben we hier op kantoor ook en ligt er werkelijk nooit uit. Zelfs mijn Ziggo thuis (200Mbit) waarop drie websites draaien ligt er nooit uit. Heel soms, 2x gebeurd in 7 jaar, een ander ipnummer. Dat is dan even pech (+/- 4 uur) om domeinen om te zetten.
Gewijzigd op 16/11/2017 15:37:03 door Aad B
 
Ivo P

Ivo P

16/11/2017 15:41:22
Quote Anchor link
Ziggo Zakelijk zou een (of meer) vast ipadres(sen) moeten hebben.
 
E vH

E vH

16/11/2017 15:45:01
Quote Anchor link
Ik heb hier nu een VDSL lijn liggen van 100/20 van RoutIT ( werkte voorheen perfect totdat KPN RoutIT overnam en KPN1 daar verwerkte... ) maar goed dat terzijde.

Heb nu inderdaad Ziggo Zakelijk Internet Pro besteld ( 2 dagen geleden ) en een draytek modempje besteld die multiple wan ondersteunt (heb hem al in huis en direct getest.. werkt echt top! was klaar voor 219 euro :P ).

Maar goed ziggo duurt nog 3 weken voordat het wordt opgeleverd.

Tot die tijd kan ik echt nog wel op de blaren zitten :), op dit moment draait de KPN dongel nu als backup voor het internet maar daarmee los ik het probleem nog niet op voor de mail. Zodra ziggo erbij zit, dan ben ik redelijk ingedekt :)

Gelukkig draaien hier de websites op diverse VPSen bij TransIP en de mail op een externe mailserver die ik zelf onderhoud, redelijk gescheiden :)



Toevoeging op 16/11/2017 15:45:29:

Ivo P op 16/11/2017 15:41:22:
Ziggo Zakelijk zou een (of meer) vast ipadres(sen) moeten hebben.


Dat noemen ze "Pro", je krijgt dan 5 vaste IP-adressen.
 
Aad B

Aad B

16/11/2017 17:14:03
Quote Anchor link
Ivo P op 16/11/2017 15:41:22:
Ziggo Zakelijk zou een (of meer) vast ipadres(sen) moeten hebben.
Klopt helemaal alleen mijn Ziggo thuis niet. Die is in 7 jaar 3x veranderd dus dat valt ook erg mee. Niet de moeite waard om iets van DynDNS erbij te nemen.
 
Ivo P

Ivo P

16/11/2017 18:20:06
Quote Anchor link
Ziggo lijkt vooral de ip's te veranderen als er ofwel een storing is op hun netwerk, ofwel als je zelf een flinke tijd je modem losgekoppeld hebt. En dan heb je het over meer dan 24 uur volgens mij.
(lease verlopen?)

Maar zakelijk heb je meer "garantie" en meer opties mbt ip-adressen.

Maar meer dan heel incidenteel geen connectie, lijkt me niet de bedoeling als je zakelijk afhankelijk bent van de verbinding.
 
E vH

E vH

16/11/2017 18:32:39
Quote Anchor link
Zover ik eergisteren van Ziggo begreep, vragen ze bij RIPE de IPadressen aan, omdat ik dit heb meebesteld, hier ging even tijd overheen, waardoor ze "later" pas contact met mij opnemen i.v.m. planning en dergelijke.

Ik kan mij nog ergens herinneren dat een IP reeks ook toegezegd kan worden aan een bedrijf, dus in de regel zou je dan je "garantie" moeten kunnen hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.