FAQ met php search

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Loek Lemmens

Loek Lemmens

27/03/2018 21:09:28
Quote Anchor link
Hallo,


Wat wil ik maken: simpele search FAQ.

Er is een inputveld waarin je kan zoeken naar antwoorden.
Bijvoorbeeld: wat zijn jullie openingstijden?
Maar kan bijvoorbeeld ook zijn: wanneer zijn jullie geopend?
En zo zijn er natuurlijk meerdere mogelijkheden.


Wat raden jullie aan qua structuur?
Arrays maken, of met een mySQL database?

Gr. Loek
Gewijzigd op 27/03/2018 21:19:13 door Loek Lemmens
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:11:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/03/2018 21:22:40
Quote Anchor link
Je kan ook de vraag stellen: Wil je het makkelijk onderhoudbaar hebben, zodat je eenvoudig dingen kan toevoegen. Dan zou ik voor een database kiezen.

Stiekem als je het in je database hebt staan, en je haalt het op, dan heb je ook een array ($result->fetch_assoc() met MySQLi Object Oriënted).
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/03/2018 23:26:00
Quote Anchor link
met zo een zoekveld wil je ook de zoektermen waarop gezocht wordt loggen zodat je weet waar je gebruikers naar zoeken en zodat je je antwoorden die je al in de database hebt staan kan aanvullen. Het aanvullen van de zoektermen en antwoorden doe je dan natuurlijk netjes op je admin pagina. Hierdoor heb je dan tevens een dubbele reden om voor een database te kiezen.
Gewijzigd op 27/03/2018 23:27:03 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/03/2018 00:34:46
Quote Anchor link
Tegelijkertijd: als je iets moet zoeken wil dat zeggen dat je het zo snel niet kunt vinden. Als je je website op een logische manier in elkaar steekt dan vindt iedereen direct/eerder waar men naar op zoek is.

Je zou de FAQ ook kunnen rubriceren in bepaalde categorieën zodat je snel van grof naar fijn kunt gaan om specifieke vragen te beantwoorden. Dit hoeft in eerste instantie niet eens met zoekvelden maar kan gewoon met (gegroepeerde) vragen/antwoorden in een bulleted lijst ofzo.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.