Fatal error bij member functie op bind_param

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

20/07/2014 20:42:34
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruik het script van UserCake om gebruikers te kunnen registreren op een website. Wanneer ik nu echter een account probeer te registreren, krijg ik een fatale error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Call to a member function bind_param() on a non-object in /Applications/MAMP/htdocs/_config/models/class.newuser.php on line 140


Hieruit kan ik opmaken (als ik het goed heb) dat er iets mis is met het opbouwen van de query. Maar ik kom er zelf echter niet uit. HIeronder de code van $stmt->prepare en $stmt->bind_param.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$stmt
= $mysqli->prepare("INSERT INTO ".$db_table_prefix."users (
                    user_name,
                    display_name,
                    password,
                    email,
                    activation_token,
                    last_activation_request,
                    lost_password_request,
                    active,
                    title,
                    sign_up_stamp,
                    last_sign_in_stamp,
                    )
                    VALUES (
                    ?,
                    ?,
                    ?,
                    ?,
                    ?,
                    '"
.time()."',
                    '0',
                    ?,
                    'New Member',
                    '"
.time()."',
                    '0'
                    )"
);
                
                $stmt->bind_param("sssssi", $this->username, $this->displayname, $secure_pass, $this->clean_email, $this->activation_token, $this->user_active);
?>


$mysqli en $db_table_prefix zijn global.

Weet iemand van jullie wat er mis is met deze code?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:17:07
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/07/2014 20:58:44
Quote Anchor link
wat krijg je te zien met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

echo "INSERT INTO ".$db_table_prefix."users (
                    user_name,
                    display_name,
                    password,
                    email,
                    activation_token,
                    last_activation_request,
                    lost_password_request,
                    active,
                    title,
                    sign_up_stamp,
                    last_sign_in_stamp,
                    )
                    VALUES (
                    ?,
                    ?,
                    ?,
                    ?,
                    ?,
                    '"
.time()."',
                    '0',
                    ?,
                    'New Member',
                    '"
.time()."',
                    '0'
                    )"
;
?>

?????
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

20/07/2014 21:01:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
INSERT INTO usr_users ( user_name, display_name, password, email, activation_token, last_activation_request, lost_password_request, active, title, sign_up_stamp, last_sign_in_stamp, ) VALUES ( ?, ?, ?, ?, ?, '1405882854', '0', ?, 'New Member', '1405882854', '0' )
?>
Gewijzigd op 20/07/2014 21:02:40 door Jules Kreutzer
 
Pipo Clown

Pipo Clown

20/07/2014 21:05:01
Quote Anchor link
Heb je error reporting aan staan ?

Heb je al gekeken wat de inoud is van het opject $this ? Het lijkt mij dat daar ergens een probleem zit.
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

20/07/2014 21:10:03
Quote Anchor link
wanneer ik volgende code toevoeg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
                echo $this->username . '<br/>' . $this->displayname . '<br />' . $secure_pass . '<br /> ' . $this->clean_email . '<br />' . $this->activation_token . '<br />' . $this->user_active;
Dan krijg ik alle gegevens te zien die ik moet zien, Alles wat ik invul staat er en het wachtwoord is ook gecodeerd.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/07/2014 21:36:45
Quote Anchor link
volgens mij mag die laatste komma niet van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
last_sign_in_stamp,
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

20/07/2014 21:39:06
Quote Anchor link
Geweldig! Heel erg bedankt, het was inderdaad de komma achter last_sign_in_stamp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.