Fatal error: Call to a member function query() on a non-object

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Aya Azumi

Aya Azumi

09/06/2010 11:14:02
Quote Anchor link
Hallo,

Onder tussen ben ik al een uurtje of twee kwijt aan de bovenstaande error.
Heeft iemand een idee wat er fout gaat?

Bij het volgende stukje geeft hij de error:

Quote:
$database = ('intranet_intra');
echo ('het werkt tot hier');

if ($_GET['id'])
{
$database-> query('personeel', 'id='.$_GET['id']);
$result = $database->fetch_query();
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 04:15:11
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/06/2010 11:17:18
Quote Anchor link
$database is geen object, maar een string zoals je in je eigen script kunt zien. Maar toch probeer jij een method behorend bij het object $database uit te voeren, dat gaat niet werken en dat is ook wat de foutmelding zegt. Daar zul je dus iets moeten veranderen...
 

09/06/2010 11:18:55
Quote Anchor link
Wtf doe je hier: $database = ('intranet_intra');.
En je kunt en tags gebruiken voor codde.
Ook kun je die haakjes () bij echo weglaten, scheelt je weer met tikken.
Doet die query methode ook sql injection beveiliging?
 
Aya Azumi

Aya Azumi

09/06/2010 11:20:19
Quote Anchor link
>_< Oke.. dat klinkt heel logisch... Heb je misschien een voorbeeld van een verandering..?
 

09/06/2010 11:23:28
Quote Anchor link
$database = new mijndatabaseclassname('constructor', 'variabelen', 'die', 'ik', 'moet', 'zetten');
Zie ook language.oop5.
 
Aya Azumi

Aya Azumi

09/06/2010 11:24:08
Quote Anchor link
>_< Daar roept hij de database aan...

$database = ('intranet_intra');.

Maar blijkbaar klopt het niet
 
Aya Azumi

Aya Azumi

09/06/2010 11:24:48
Quote Anchor link
thanks.. ik probeer gelijk uit

Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur plaatsen. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 09/06/2010 11:47:16 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.