Fatal error: Call to a member function query() on null

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert Jansen

Robert Jansen

03/10/2017 14:06:58
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een function die data selecteert uit een database. Maar ik krijg de foutmelding:
Fatal error: Call to a member function query() on null

De bedoeling is dat de data wordt geselecteerd uit de database.

Mijn vraag is: hoe kan ik dit oplossen?

alvast bedankt.

de code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
class Test
{
    private $conn;
    
 public function __construct()
 {

     $servername = "localhost";
    $username = "root";
    $password = "";
    $dbname = "dbtuts";
  $conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
// Check connection
if ($conn->connect_error) {
    die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
    }
 }

 
 public function Select($conn)
 {

    $sql = "SELECT * FROM users";
    $result = $this->conn->query($sql); //hier wordt de foutmelding gegeven
    return $result;
 }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:47:21
 
Aad B

Aad B

03/10/2017 14:16:36
Quote Anchor link
Waar is je function query()?
Gewijzigd op 03/10/2017 14:17:09 door Aad B
 
Robert Jansen

Robert Jansen

03/10/2017 14:21:40
Quote Anchor link
ik begrijp niet wat je bedoelt, ik heb dit hier vandaan gehaald: https://www.w3schools.com/php/php_mysql_select.asp

en in het voorbeeld van w3schools gebruiken ze: $result = $conn->query($sql);
dus dan voer je de query toch uit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/10/2017 14:57:07
Quote Anchor link
Ja, maar jij hebt een eigen class, terwijl MySQLi zelf al een class op zichzelf is.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/10/2017 15:14:07
Quote Anchor link
Regel 12 moet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$this
->conn = ...
?>


Toevoeging op 03/10/2017 15:14:59:

En op regel 14 en 15 ook.
Gewijzigd op 03/10/2017 15:16:00 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.