Fatale error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »
Phpnuke r

phpnuke r

07/06/2012 12:53:48
Quote Anchor link
Ik heb een error die mijn hele admin panel blokkeert. Ik ben helaas niet van plan om een roll-back te doen want die is toch zeker van veel scriptwerk geleden.

Het probleem is dat ik ineens een error krijg die ervoor zorgt dat niks meer werkt, en overigens gaat deze error over een functie die ik nooit bewerkt heb en overigens niet veel schade aan zou kunnen richten.

Error:

Quote:
Fatal error: Cannot redeclare warningdiv() (previously declared in D:\wamp\www\sentiremaybe\ssi.php:74) in D:\wamp\www\sentiremaybe\ssi.php on line 74


Lijn 74(ook wel de functie):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
function warningdiv($text)     {global $sentire;echo "<div id='errordiv' style='font-weight:bold;color:#E2B602;'><table><tr><td><img src='".$sentire->url."/sources/admin/images/icons/warning.png' width='20' height='20'><td>".$text."</td></tr></table></div></div>";}


De gehele file(Mocht deze nodig zijn):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php
/**
 * Funge Content Management System (FungeCMS)
 *
 * @version 1.0 BETA 1
 *
 * @package SENTIRE
 * @author Funge http://www.funge.nl
 * @copyright 2012 Funge
 * @license BSD
 */

/* don't do anything if SSI is already loaded */

if (defined('CMS'))
    return exit;
    
define('CMS', 'SSI');

/* disable absolute path of ssi.php */
if(basename($_SERVER['PHP_SELF']) == 'ssi.php')
    return exit;

/* start session */
if(!headers_sent())
    session_start();
    
/* include database objects */
require_once("Settings.php");

/* Create empty object for interface */
class sentire {}

/* Some global objects */
global $sentire, $theme, $sentire_language, $connect, $sentire_date_past, $sentire_user;

/* Create objects for global */
$sentire                     = new sentire();
$theme                         = new sentire();
$sentire_language             = new sentire();
    
/* Create basical globals
 *
 * @root path for scripts
 * @dir path for scripts
 * @url path for html
 * @reference database namespace
 * @logged default as offline
 * @page_not_found default error for actions
 * @current_date it is now
 * @date_past user is ofline
 *
 *  !! Leave changes for experts !!
*/

$sentire->root                 = dirname(__file__);
$sentire->dir                 = dirname(__file__);
$sentire->url                 = $connect->url;
$sentire->reference         = $connect->reference;
$sentire->logged             = 1;
$sentire->page_not_found     = 'This page cannot be found!';
$sentire->current_date        = date("d-m-Y h:i:s", time());
$sentire_date_past            = date("d-m-Y h:i:s", strtotime('- 15 minutes'));

/* Collecting basics out of database */    
$basics     = database_object("SELECT * FROM ".$connect->reference."basic_settings");
while($row     = $basics->fetchObject()){$sentire_basics[$row->name] = $row->variable;}
    
/* Loading important files */
require_once($sentire->dir . '/sources/language/'.$sentire_basics['language'].'/index.php');
require_once($sentire->dir . '/Load.php');
require_once($sentire->dir . '/Security.php');
require_once($sentire->dir . '/theme/'.$sentire_basics['thememap'].'/index.template.php');
    
/* Message windows */
function warningdiv($text)     {global $sentire;echo "<div id='errordiv' style='font-weight:bold;color:#E2B602;'><table><tr><td><img src='".$sentire->url."/sources/admin/images/icons/warning.png' width='20' height='20'><td>".$text."</td></tr></table></div></div>";}
function
errordiv($text)     {global $sentire;echo "<div id='errordiv' style='font-weight:bold;color:#C60000;'><table><tr><td><img src='".$sentire->url."/sources/admin/images/icons/warning.png' width='20' height='20'><td>".$text."</td></tr></table></div></div>";}
function
messagediv($text)  {global $sentire;echo "<div id='errordiv' style='font-weight:bold;color:green;'><table><tr><td><img src='".$sentire->url."/sources/admin/images/icons/messageing.png' width='20' height='20'><td>".$text."</td></tr></table></div></div>";}


?>


Kan iemand mij helpen? Ik weet echt niet wat ik met deze error moet doen. Het is al een tijdje geleden dat ik wat aan de admin panel heb gedaan en nu ineens na een paar weken werkt hij gewoonweg niet meer ...
Gewijzigd op 07/06/2012 13:33:57 door Phpnuke r
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 05:47:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/06/2012 12:59:21
Quote Anchor link
Die functie wordt vaker dan 1 keer aangemaakt, en dat kan gewoon niet.
Be beste manier is om je script vanaf begin af aan even door te lopen en te controleren of er geen include() of require() in zit welke de functie dubbel laat aanmaken.

Anders kan je ook met include_once() werken, maar ik zie dta eerder als een simpel lapmiddel.
Gewijzigd op 07/06/2012 12:59:36 door - Ariën -
 
Phpnuke r

phpnuke r

07/06/2012 13:37:59
Quote Anchor link
Maar dat is dus eigenlijk het probleem, warningdiv, errordiv en messagediv worden alle drie slechts één keer gebruikt, en dat is in ssi.php. Als ik de functies in iets heel geks zou veranderen (bijvoorbeeld warnnnnnningdiv) geeft hij ook die aan.

ssi.php beveiligd overigens zichzelf om twee keer geladen te worden, altans dat was de bedoeling met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
/* don't do anything if SSI is already loaded */
if (defined('CMS'))
    return exit;
    
define('CMS', 'SSI');


En het lijkt me dat dit systeem gewoon werkt. Overigens mocht die twee keer worden geladen en dat bovenstaande niet werkt zou hij al veel eerder error's moeten geven want mijn systeem bevat ontelbaar aantal functies voor de database en alles.

include 'Settings.php'; veranderd naar require_once (zie nieuwe code in mijn vorige post)

Enig raad? Ik weet echt niet wat ik moet doen het is me een raadsel...
 
Erwin H

Erwin H

07/06/2012 13:48:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (defined('CMS'))
    return exit;
?>

Maar dit is om meerdere redenen helemaal fout natuurlijk:
1) je gebruikt geen accolades na het if statement, dus de volgende regel is geen onderdeel van je if (hier zou je al een foutmelding moeten krijgen, want php moet daar nu een ; verwachten).
2) je zit niet in een functie, dus je kan helemaal niets returnen.
3) je kan geen exit returnen. Exit is een functie die de executie van je script stopt, niets anders.

Ok, zelf maar even getest omdat ik aan mijn eigen woorden twijfelde. 1 kan wel, omdat het 1 regel is. Punt 2 blijft staan, je zit niet in een functie, dus waarom een return. Punt 3 heeft geen nut (de return), maar de exit werkt op zich wel.

Echter, ik denk dat php al de error geeft bij het inladen van je bestand, nog voor script executie start. Dus nog voordat het if statement getest wordt, zal php al zien dat je tweemaal dezelfde functie hebt.
Gewijzigd op 07/06/2012 13:55:42 door Erwin H
 

07/06/2012 13:57:14
Quote Anchor link
@erwin
Is niet waar accolades zijn niet nodig als je maar 1 regel naar de if typt het is natuurlijk wel netter.
 
Phpnuke r

phpnuke r

07/06/2012 13:58:39
Quote Anchor link
Erwin, een if statement hoeft geen accolades te hebben, tenzij je meerdere dingen in een if-statement wilt verwerken.

Valid:

if($a==$b)
echo "Klopt!";

Invalid:

if($a==$b)
$c=true;
echo "Klopt!";

In voorbeeld twee zou je dus inderdaad accolades moeten gebruiken...

En inderdaad zoals je zegt is exit bedoeld om weg te gaan van de script omdat ssi.php maar een keer mag worden gebruikt.



Functies van mij zijn onmogelijk bereikbaar als ssi.php niet word geincluded. Als een fucntie twee keer word geladen is ssi ook twee keer geladen omdat zonder ssi.php niks kan werken omdat daar al het werk eigenlijk bij elkaar word gezet. Tenzij het stukje defined niet werkt (zonder return heeft trouwens geen effect)
Gewijzigd op 07/06/2012 14:02:54 door phpnuke r
 
Erwin H

Erwin H

07/06/2012 14:01:01
Quote Anchor link
Phpnuke r op 07/06/2012 13:58:39:
Erwin, een if statement hoeft geen accolades te hebben, tenzij je meerdere dingen in een if-statement wilt verwerken.

Klopt, ik had het zelf al aangepast.
 
Phpnuke r

phpnuke r

07/06/2012 14:11:21
Quote Anchor link
~~Problem solved

Een week of 2 geleden had ik connect.php veranderd in Settings.php. Dit gaf in eerste stantie geen problemen maar nu dus blijkbaar wel. Gek genoeg, werkte alles wat connect.php(net dus Settings.php) gebruikt gewoon. Hoe dit kan snap ik dus niet. Waarom die aangeeft dat warningdiv neit werkt snap ik ook al niet, connect.php geeft namelijk geen warningdiv.

Ik had de functies verwijdert en daarnaast in chrome een aantal elementen verwijdert(f12 en dan lijnen backspacen) en ik kreeg opeens allemaal errors van connect.php(die overigens wel werken maar toch een error gaven).

Naja problem solved bedankt voor alle moeite :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.