Fatale error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »
Phpnuke r

phpnuke r

07/06/2012 12:53:48
Quote Anchor link
Ik heb een error die mijn hele admin panel blokkeert. Ik ben helaas niet van plan om een roll-back te doen want die is toch zeker van veel scriptwerk geleden.

Het probleem is dat ik ineens een error krijg die ervoor zorgt dat niks meer werkt, en overigens gaat deze error over een functie die ik nooit bewerkt heb en overigens niet veel schade aan zou kunnen richten.

Error:

Quote:
Fatal error: Cannot redeclare warningdiv() (previously declared in D:\wamp\www\sentiremaybe\ssi.php:74) in D:\wamp\www\sentiremaybe\ssi.php on line 74


Lijn 74(ook wel de functie):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
function warningdiv($text)     {global $sentire;echo "<div id='errordiv' style='font-weight:bold;color:#E2B602;'><table><tr><td><img src='".$sentire->url."/sources/admin/images/icons/warning.png' width='20' height='20'><td>".$text."</td></tr></table></div></div>";}


De gehele file(Mocht deze nodig zijn):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php
/**
 * Funge Content Management System (FungeCMS)
 *
 * @version 1.0 BETA 1
 *
 * @package SENTIRE
 * @author Funge http://www.funge.nl
 * @copyright 2012 Funge
 * @license BSD
 */

/* don't do anything if SSI is already loaded */

if (defined('CMS'))
    return exit;
    
define('CMS', 'SSI');

/* disable absolute path of ssi.php */
if(basename($_SERVER['PHP_SELF']) == 'ssi.php')
    return exit;

/* start session */
if(!headers_sent())
    session_start();
    
/* include database objects */
require_once("Settings.php");

/* Create empty object for interface */
class sentire {}

/* Some global objects */
global $sentire, $theme, $sentire_language, $connect, $sentire_date_past, $sentire_user;

/* Create objects for global */
$sentire                     = new sentire();
$theme                         = new sentire();
$sentire_language             = new sentire();
    
/* Create basical globals
 *
 * @root path for scripts
 * @dir path for scripts
 * @url path for html
 * @reference database namespace
 * @logged default as offline
 * @page_not_found default error for actions
 * @current_date it is now
 * @date_past user is ofline
 *
 *  !! Leave changes for experts !!
*/

$sentire->root                 = dirname(__file__);
$sentire->dir                 = dirname(__file__);
$sentire->url                 = $connect->url;
$sentire->reference         = $connect->reference;
$sentire->logged             = 1;
$sentire->page_not_found     = 'This page cannot be found!';
$sentire->current_date        = date("d-m-Y h:i:s", time());
$sentire_date_past            = date("d-m-Y h:i:s", strtotime('- 15 minutes'));

/* Collecting basics out of database */    
$basics     = database_object("SELECT * FROM ".$connect->reference."basic_settings");
while($row     = $basics->fetchObject()){$sentire_basics[$row->name] = $row->variable;}
    
/* Loading important files */
require_once($sentire->dir . '/sources/language/'.$sentire_basics['language'].'/index.php');
require_once($sentire->dir . '/Load.php');
require_once($sentire->dir . '/Security.php');
require_once($sentire->dir . '/theme/'.$sentire_basics['thememap'].'/index.template.php');
    
/* Message windows */
function warningdiv($text)     {global $sentire;echo "<div id='errordiv' style='font-weight:bold;color:#E2B602;'><table><tr><td><img src='".$sentire->url."/sources/admin/images/icons/warning.png' width='20' height='20'><td>".$text."</td></tr></table></div></div>";}
function
errordiv($text)     {global $sentire;echo "<div id='errordiv' style='font-weight:bold;color:#C60000;'><table><tr><td><img src='".$sentire->url."/sources/admin/images/icons/warning.png' width='20' height='20'><td>".$text."</td></tr></table></div></div>";}
function
messagediv($text)  {global $sentire;echo "<div id='errordiv' style='font-weight:bold;color:green;'><table><tr><td><img src='".$sentire->url."/sources/admin/images/icons/messageing.png' width='20' height='20'><td>".$text."</td></tr></table></div></div>";}


?>


Kan iemand mij helpen? Ik weet echt niet wat ik met deze error moet doen. Het is al een tijdje geleden dat ik wat aan de admin panel heb gedaan en nu ineens na een paar weken werkt hij gewoonweg niet meer ...
Gewijzigd op 07/06/2012 13:33:57 door Phpnuke r
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:32:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/06/2012 12:59:21
Quote Anchor link
Die functie wordt vaker dan 1 keer aangemaakt, en dat kan gewoon niet.
Be beste manier is om je script vanaf begin af aan even door te lopen en te controleren of er geen include() of require() in zit welke de functie dubbel laat aanmaken.

Anders kan je ook met include_once() werken, maar ik zie dta eerder als een simpel lapmiddel.
Gewijzigd op 07/06/2012 12:59:36 door - Ariën -
 
Phpnuke r

phpnuke r

07/06/2012 13:37:59
Quote Anchor link
Maar dat is dus eigenlijk het probleem, warningdiv, errordiv en messagediv worden alle drie slechts één keer gebruikt, en dat is in ssi.php. Als ik de functies in iets heel geks zou veranderen (bijvoorbeeld warnnnnnningdiv) geeft hij ook die aan.

ssi.php beveiligd overigens zichzelf om twee keer geladen te worden, altans dat was de bedoeling met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
/* don't do anything if SSI is already loaded */
if (defined('CMS'))
    return exit;
    
define('CMS', 'SSI');


En het lijkt me dat dit systeem gewoon werkt. Overigens mocht die twee keer worden geladen en dat bovenstaande niet werkt zou hij al veel eerder error's moeten geven want mijn systeem bevat ontelbaar aantal functies voor de database en alles.

include 'Settings.php'; veranderd naar require_once (zie nieuwe code in mijn vorige post)

Enig raad? Ik weet echt niet wat ik moet doen het is me een raadsel...
 
Erwin H

Erwin H

07/06/2012 13:48:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (defined('CMS'))
    return exit;
?>

Maar dit is om meerdere redenen helemaal fout natuurlijk:
1) je gebruikt geen accolades na het if statement, dus de volgende regel is geen onderdeel van je if (hier zou je al een foutmelding moeten krijgen, want php moet daar nu een ; verwachten).
2) je zit niet in een functie, dus je kan helemaal niets returnen.
3) je kan geen exit returnen. Exit is een functie die de executie van je script stopt, niets anders.

Ok, zelf maar even getest omdat ik aan mijn eigen woorden twijfelde. 1 kan wel, omdat het 1 regel is. Punt 2 blijft staan, je zit niet in een functie, dus waarom een return. Punt 3 heeft geen nut (de return), maar de exit werkt op zich wel.

Echter, ik denk dat php al de error geeft bij het inladen van je bestand, nog voor script executie start. Dus nog voordat het if statement getest wordt, zal php al zien dat je tweemaal dezelfde functie hebt.
Gewijzigd op 07/06/2012 13:55:42 door Erwin H
 

07/06/2012 13:57:14
Quote Anchor link
@erwin
Is niet waar accolades zijn niet nodig als je maar 1 regel naar de if typt het is natuurlijk wel netter.
 
Phpnuke r

phpnuke r

07/06/2012 13:58:39
Quote Anchor link
Erwin, een if statement hoeft geen accolades te hebben, tenzij je meerdere dingen in een if-statement wilt verwerken.

Valid:

if($a==$b)
echo "Klopt!";

Invalid:

if($a==$b)
$c=true;
echo "Klopt!";

In voorbeeld twee zou je dus inderdaad accolades moeten gebruiken...

En inderdaad zoals je zegt is exit bedoeld om weg te gaan van de script omdat ssi.php maar een keer mag worden gebruikt.



Functies van mij zijn onmogelijk bereikbaar als ssi.php niet word geincluded. Als een fucntie twee keer word geladen is ssi ook twee keer geladen omdat zonder ssi.php niks kan werken omdat daar al het werk eigenlijk bij elkaar word gezet. Tenzij het stukje defined niet werkt (zonder return heeft trouwens geen effect)
Gewijzigd op 07/06/2012 14:02:54 door phpnuke r
 
Erwin H

Erwin H

07/06/2012 14:01:01
Quote Anchor link
Phpnuke r op 07/06/2012 13:58:39:
Erwin, een if statement hoeft geen accolades te hebben, tenzij je meerdere dingen in een if-statement wilt verwerken.

Klopt, ik had het zelf al aangepast.
 
Phpnuke r

phpnuke r

07/06/2012 14:11:21
Quote Anchor link
~~Problem solved

Een week of 2 geleden had ik connect.php veranderd in Settings.php. Dit gaf in eerste stantie geen problemen maar nu dus blijkbaar wel. Gek genoeg, werkte alles wat connect.php(net dus Settings.php) gebruikt gewoon. Hoe dit kan snap ik dus niet. Waarom die aangeeft dat warningdiv neit werkt snap ik ook al niet, connect.php geeft namelijk geen warningdiv.

Ik had de functies verwijdert en daarnaast in chrome een aantal elementen verwijdert(f12 en dan lijnen backspacen) en ik kreeg opeens allemaal errors van connect.php(die overigens wel werken maar toch een error gaven).

Naja problem solved bedankt voor alle moeite :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.