feedback gebaseerdop select list optie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Shana vermeiren

shana vermeiren

14/05/2011 10:29:16
Quote Anchor link
Hoi ik maak een applicatie voor jongerenhulp(opdracht voor school)
hierbij kiest een jongere zijn "probleem" uit een selectlist:
die ziet er zo uit:

<form method="post" action="filter.php">
<select name="selectlist">
<option value="zelfmoord">Zelfmoord</option>
<option value="ouders">Ouders</option>
<option value="school">School</option>
<option value="drugs">Drugs</option>
<option value="alcohol">Alcohol</option>
<option value="liefde">Liefde</option>
<option value="zwanger">Zwanger</option>
</select>
<input type="submit" id="sendbtn" value="Verzend" onclick="sendValue();">
</form>

op de volgende pagina komt nog eens te staan welke optie de jongere gekozen heeft. Nu is er ook een soort feedback veldje gebaseerd op het probleem.

Ik weet niet goed hoe ik het moet oplossen. Ik heb het nu zo geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$variable
=$_POST['selectlist'];
$antwoord ="";
if($_POST['selectlist'].value == 'drugs'){
$antwoord = "hier komt het antwoord indien men drugs heeft aangeduid";
?>


$antwoord wordt ge echo't op de juiste plaats, maar ik krijg een parse error
kunnen jullie me helpen
alvast bedankt !
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 00:14:24
 
Tim S

Tim S

14/05/2011 10:43:34
Quote Anchor link
$_POST['selectlist'].value is niet goed, als je een <select name="selectlist"> maakt, komt de gekozen option value in $_POST['selectlist'] te staan. het ".value" gedeelte is fout in je code.

Omdat je $_POST['selectlist'] hebt toegekend aan $variable, zou je die kunnen vergelijken in je if statement.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$variable
=$_POST['selectlist'];
$antwoord ="";
if($variable == 'drugs'){
$antwoord = "hier komt het antwoord indien men drugs heeft aangeduid";
?>
Gewijzigd op 14/05/2011 10:44:01 door Tim S
 
Shana vermeiren

shana vermeiren

14/05/2011 10:45:51
Quote Anchor link
nu geeft hij ook een parse error (op lijn 66) en dat is de laatste lijn van mijn code, als ik :

if($variable == 'drugs'){
$antwoord = "hier komt het antwoord indien men drugs heeft aangeduid";

dit weglaat, geeft hij geen error
 
- Mark -

- Mark -

14/05/2011 10:48:15
Quote Anchor link
Je mist een } op het eind.

Maar ik zie ook nergens fout afhandeling. Tevens zou ik met een array werken. dan kun je ook de lijst laten generenen zonder al te veel werk.
 
Shana vermeiren

shana vermeiren

14/05/2011 10:49:48
Quote Anchor link
oh jee! het kwam door de "}".
typisch iets voor mij!

heel fel bedankt!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.