File Upload Size altijd kleiner dan limiet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
Lex Emmens

Lex Emmens

30/08/2010 20:36:58
Quote Anchor link
Voor een nieuwe website gun ik bezoekers de mogelijkheid om een foto te uploaden van maximaal 200 Kb.
In het formulier is een Input type = file waar een bestand geselecteerd kan worden.

Nu heb ik in de verwerking een bestandslimiet van 200 Kb ingesteld (204800 bytes).
Dit levert de volgende code op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$maxgrootte
= 204800;
$bestandsgrootte = $_FILES['fileinputfield']['size'];
            
// Om te testen
if($bestandsgrootte > $maxgrootte)
    echo $bestandsgrootte . " > " . $maxgrootte;

// Verwerking
if($bestandsgrootte <= $maxgrootte) {
    // Ga verder met de uploadverwerking en controles
}
?>


En daar is precies waar het fout gaat. Om de een of andere reden is de grootte van het bestand altijd kleiner dan de limiet.
Bijvoorbeeld: in een van mijn vorige pogingen kreeg ik het volgende terug van mijn PHP Script: 845000 < 200000.

De functie is_int() leert mij dat $grootte wel degelijk een integer is. Tevens leert het delen door 1024 mij dat ook dat niet werkt.

Zie ik iets over het hoofd? Mogelijk ben ik ergens iets vergeten of zijn er andere wegen om de grootte van een bestand aan een limiet te koppelen?

Mochten jullie meer informatie nodig zijn, dan hoor lees ik dat wel.
Gewijzigd op 30/08/2010 20:48:50 door Lex Emmens
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 01:06:03
 
- SanThe -

- SanThe -

30/08/2010 20:44:21
Quote Anchor link
Deze beide $vars bestaan niet.
echo $grootte . " > " . $max;
 
Lex Emmens

Lex Emmens

30/08/2010 20:48:32
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 30/08/2010 20:44:21:
Deze beide $vars bestaan niet.
echo $grootte . " > " . $max;


Mijn fout.. aangepast, maar dat lost het probleem verder niet op.. iemand?
Gewijzigd op 30/08/2010 20:49:55 door Lex Emmens
 
- SanThe -

- SanThe -

30/08/2010 20:55:28
Quote Anchor link
Ik snap denk ik niet echt wat het probleem is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$maxgrootte
= 204800;
$bestandsgrootte = $_FILES['fileinputfield']['size'];
            
// Om te testen
if($bestandsgrootte > $maxgrootte)
{

    echo $bestandsgrootte . " > " . $maxgrootte;
}

else
{
    echo $bestandsgrootte . " <= " . $maxgrootte;
}

?>
 
Lex Emmens

Lex Emmens

30/08/2010 21:35:04
Quote Anchor link
Hier lijkt het fout te gaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$bestandsgrootte
= $_FILES['fileinputfield']['size'];
echo $grootte . " / 1024 = " . ($grootte / 1024); // Toegevoegd - bugtesting
?>


Dit levert namelijk voor een bepaald bestand: 514400 / 1024 = 0.
Oftewel, $grootte lijkt geen integer te zijn...

Update: UPLOAD_MAX_FILESIZE = 32M && POST_MAX_SIZE = 8M
Gewijzigd op 30/08/2010 21:44:42 door Lex Emmens
 
- SanThe -

- SanThe -

30/08/2010 22:14:14
Quote Anchor link
Misschien helpt strval().
 
Pim -

Pim -

30/08/2010 22:15:28
Quote Anchor link
Staan je foutmeldingen aan?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2010 08:16:06
Quote Anchor link
Lex Emmens op 30/08/2010 21:35:04:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$bestandsgrootte
= $_FILES['fileinputfield']['size'];
echo $grootte . " / 1024 = " . ($grootte / 1024); // Toegevoegd - bugtesting
?>



Waar komt $grootte vandaan? Moet dat niet $bestandsgrootte zijn?
 
Lex Emmens

Lex Emmens

31/08/2010 10:05:30
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 31/08/2010 08:16:06:
Lex Emmens op 30/08/2010 21:35:04:
[...]

Waar komt $grootte vandaan? Moet dat niet $bestandsgrootte zijn?


Dat moet inderdaad bestandsgrootte zijn. Mijn fout.

@SanThe Nvt: Ga ik even uitproberen.

Update:
@SanThe Nvt: Ik heb de code gewijzigd, maar het werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$bestandsgrootte
= $_FILES['fileinputfield']['size'];
$size = strval($bestandsgrootte);
echo $size ." <br />";
echo $size . " / 1024 = " . ($size / 1024) . "<br />";

// Levert voor een bepaald bestand:
// 51440 <br />
//  / 1024 = 0

?>


Het lijkt er op dat $_FILES['fileinputfield']['size'] gewoon 0 is. Een print_r van $_FILES levert op:
Array (
[fileinputfield] => Array (
[name] => testpicture.png
[type] => image/png
[tmp_name] => /tmp/phpwA3IVM
[error] => 0
size] => 51440
)
)
Gewijzigd op 31/08/2010 10:36:22 door Lex Emmens
 
Niels K

Niels K

31/08/2010 10:16:00
Quote Anchor link
maak een switch waarin je alle errors verdeeld?

- UPLOAD_ERR_INI_SIZE
- UPLOAD_ERR_FORM_SIZE
- UPLOAD_ERR_PARTIAL

Met 1 van deze drie kan het misschien te maken hebben?
Gewijzigd op 31/08/2010 10:16:54 door Niels K
 
Lex Emmens

Lex Emmens

31/08/2010 10:31:55
Quote Anchor link
@Niels Kieviet: Dat is het niet.. Error == 0, maar ik heb een idee; het lijkt erop dat ik iets vergeten ben in het formulier...

Update: Het toevoegen van een hidden field met MAX_FILE_SIZE werkt ook niet. Error is en blijft 0.
Gewijzigd op 31/08/2010 10:34:48 door Lex Emmens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.