file_get_contents / echo bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Spelke nelke

spelke nelke

04/06/2013 15:01:54
Quote Anchor link
Hoi,

Ik weet niet of iemand zich bewust is met de Half Life engine? Je kan daarmee de console loggen naar een .log bestand. Deze word om de zoveel tijd opnieuw aangemaakt met bijv de bestandsnaam: Log100.log Log101.log enz.

Wat ik wil is een '.log' bestand laten echo'en/printen naar mijn website, en dan de laatste logfile die er is aangemaakt. Hoe krijg ik dit voor elkaar?


bvd.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:43:18
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

04/06/2013 15:33:22
Quote Anchor link
Kijk is of je een .log file kunt echo'en of print_r'en:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$file
= "Log101.log";
$file = file_get_contents($file);

print_r ($file); //of
echo $file;
?>


Als dit lukt kunnen we verder kijken of we de nummers in de bestandsnaam werkend kunnen krijgen.
 
Eddy E

Eddy E

04/06/2013 18:15:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$files
= glob("logbestanden/*.log");
nat_sort($files);
echo file_get_contents($files[0]);

?>
 
Spelke nelke

spelke nelke

06/06/2013 11:28:37
Quote Anchor link
Hoi, dit op zich is geen probleem en werkt, echter is het bestsand niet in de root directory, en als ik $file wil declaren als /home/blabla/logs/log101.php werkt het niet.
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

06/06/2013 17:28:13
Quote Anchor link
als je php file in de root/map en niet in root/home zit moet je hem zo maken.

../logbestanden/*.log
 
Spelke nelke

spelke nelke

07/06/2013 13:21:59
Quote Anchor link
Het zit in de root/home map.
/home/left4dead2/left4dead2/logs/*.log dus.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.