files opslaan zonder zelfde naam.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Chris PHP

Chris PHP

04/05/2012 10:33:40
Quote Anchor link
Erwin, in alle situaties kan er iets fout gaan, ook in de oplossing van jou.

Ok ik zal je vraag beantwoorden.

De reden dat ik hier mijn voorbeeld heb gegeven heeft een aantal redenen.

1. Het geeft de mensen de mogelijkheid om te 'stoeien' met concepten waaruit weer andere ideeen kunnen voortvloeien. Ja het is makkelijker om het unique ID voor of achter de naam te plakken, maar het is ook zeker leuk om naar andere oplossingen te kijken.

2. De reden dat ik hier voor 'random' ga en niet 'uniek' (Nee ik zie dit niet als gelijken!) is omdat de TS niet om een unieke naam vraagt. Hij vraagt een oplossing zodat er niet 2 dezelfde bestandsnamen voorkomen, meer niet.

Dus een random van 20 cijfers (tijd/datum optie), + een extra random pepper & salt + originele bestandsnaam + hash geeft in mijn ogen genoeg mogelijkheid om niet de zelfde naam 2maal tegen te komen.

Hopelijk snap je nu waarom ik met deze optie kwam, ik ben 'eigenwijs' en probeer graag alles uit. Het is leuk om met andere concepten te werken en met 'niet standaard' oplossingen te komen. Dit kan je denkvermogen en creativiteit in de toekomst flink bevorderen.
Gewijzigd op 04/05/2012 10:35:16 door Chris PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 09:30:13
 
Erwin H

Erwin H

04/05/2012 10:48:50
Quote Anchor link
Het punt dat je met andere mogelijkheden wil komen zodat mensen erover gaan nadenken en creatiever kunnen worden begrijp ik en onderbouw ik deels. Deels, omdat wat mij betreft dit zeer zeker leuk is voor een ervaren programmeur als jij, voor minder ervaren programmeurs kleeft er wat mij betreft wel een nadeel aan.

Als er namelijk geen kanttekeningen bij worden geplaatst en er niets wordt gezegd over de valkuilen, dan wordt het al snel gezien als 'de' oplossing. Een oplossing is zeer zelden 'de' oplossing (ook de mijne niet, eens) dus je moet weten, of kunnen beredeneren, wat de limieten zijn. Wanneer is het nog wel een acceptabele oplossing en wanneer niet.

Mijn ervaring is dat vooral beginnende programmeurs dit zeer moeilijk zelf kunnen bepalen en dus al snel de eerste oplossing gebruiken die ze vinden. Niets verwonderlijks, soms wel gevaarlijk (neem alleen al het veelvuldig gebruik van die(), of empty() waar het eigenlijk niet handig is). Dat betekent dat het mijn overweging is om ofwel de beste oplossing voor het gestelde probleem voor te stellen, ofwel de mogelijke valkuilen er duidelijk bij te vermelden. Vooral het laatste miste ik in jouw oplossing.

Maar goed, groot deel hiervan is persoonlijk en gelukkig ben ik niet degene die hier de regels opstelt :-)
 
Chris PHP

Chris PHP

04/05/2012 11:03:39
Quote Anchor link
Het klopt, maar ik neem aan dat als hij idd nog niet veel kennis heeft van PHP voor de 'live' versie jou optie kiest. Die is makkelijk en snel toepasbaar en met de minste valkuilen.

Dat houdt niet in dat hij in zijn localhost niet kan stoeien met de andere suggesties/opties en zo zijn kennis omhoog te krikken.

Op meningen moet je geen regels opstellen, je laat persoonlijke meningen toe of niet. Je kunt niet zeggen, ja maar ik vind jou mening niets. Want nu krijg je een mening over een mening :P Lekker verwarrend he ;)

Al bij al de TIP om in de live omgeving (mits die er is) de unique ID uit SQL te gebruiken! En heb je wat tijd over, stoei in de lokale omgeving met eventuele andere opties.
 
Tim Ouwerkerk

Tim Ouwerkerk

04/05/2012 19:08:36
Quote Anchor link
dedankt voor al julie antwoorden,
ik heb van alles voorbij zien komen, maar laat ik mijn vraag even aanpassen,
ik wil dus echt een random id, en geen auto increment id, waarom? puur omdat ik het een beetje krom vind omdat ik natuurlijk de $_get ga gebruiken,en als ik dan bijvoorbeeld media.php?file=1 voor de eerste file, en file=100 voor de 100ste upload wil gebruiken, ik zat dus inderdaad te denken aan een soort van random generated id als mischien de timestamp+microseconds zodat dit geheel unique is, of een andere hash van 8 karakters ofzo,

bedankt iedereen voor het reageren.

edit:

weet er iemand toevallig een hash functie rond de 8-10 karakters met letters en cijfers mixed?
Gewijzigd op 04/05/2012 19:17:00 door Tim Ouwerkerk
 
Bart V B

Bart V B

04/05/2012 20:09:42
Quote Anchor link
Quote:
weet er iemand toevallig een hash functie rond de 8-10 karakters met letters en cijfers mixed?


Dat is niet zo moeilijk zelf te maken toch?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$seed
= 'JvKnrQWPsThuJteNQAuH';
$hash = sha1(uniqid($seed . mt_rand(), true));

# To get a shorter version of the hash, just use substr
echo $hash = substr($hash, 0, 10);
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

07/05/2012 07:42:24
Quote Anchor link
@Tim: Als je mijn voorbeeld had gelezen, kon je zien welke variant van hash 8 karakters genereerd.

Hieronder nogmaals.

Chris NVT op 04/05/2012 07:57:14:
Met adler32, crc32 of crc32b krijg je een output van 8 karakters.

Dus als voorbeeld.

Originele naam: Afb001.jpg
Met random nummer: 492381739Afb001.jpg
Nadat de random nummer+naam is gehashed: 857d39f7.jpg
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.