Filesize() met 2gb <

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bram Z

Bram Z

25/04/2005 20:40:00
Quote Anchor link
Weet er iemand hoe je de grootte van een bestand kan krijgen, van een bestand boven de 2 Gb. Want dat lukt niet met filesize(), ik krijg bij een bestand van 2.73 Gb dit terug:
- 1.354.520.000
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:40:46
 
Sebastiaan

Sebastiaan

25/04/2005 22:23:00
Quote Anchor link
1ste hit met google... :P

filesize
PHP 3, PHP 4 , PHP 5
Gets file size
Description
int filesize(string $filename)
Returns the size of the file in bytes, or FALSE in case of an error.

Because PHP's integer type is signed and many platforms use 32bit integers, filesize() may return unexpected results for files which are larger than 2GB. For files between 2GB and 4GB in size this can usually be overcome by using sprintf("%u", filesize($file)).
 
Bram Z

Bram Z

26/04/2005 10:42:00
Quote Anchor link
Ja en als het groter is dan 4 Gb ???
Dus als ik dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$size
=(float) filesize('big_file.zip');
echo $size;
?>


Moet het werken voor bestanden tot 4 Gb ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.