Filter PHP variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jurre Koets

jurre Koets

23/09/2011 17:18:46
Quote Anchor link
Hallo,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
dex = window.open('http://lokomoto.nl/?hi=1');dex.blur();window.focus();


Dit hierboven is een variable in mijn script, hoe zorg ik er voor dat ik dit hierboven verander in dit hier onder in php.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://lokomoto.nl/?hi=1


dus eigenlijk hoe filter ik de rest allemaal weg?
ik heb al gekeken naar explode()maar daar werd ik ook niet veel wijzer van.
Gewijzigd op 23/09/2011 17:37:13 door Jurre Koets
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 11:31:58
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/09/2011 17:23:19
Quote Anchor link
Ten eerste ?1=hi mag niet. Je kan wel ?hi=1 doen. Een var mag nooit een cijfer bevatten.

Verder is het exploder
 
Jurre Koets

jurre Koets

23/09/2011 17:36:01
Quote Anchor link
OK, Zal het aanpassen maar de url in dit gedeelte was alleen maar een voorbeeld.

Toevoeging op 23/09/2011 17:37:30:

Jurre Koets op 23/09/2011 17:36:01:
Oeps foutje, Zal het aanpassen maar de url in dit gedeelte was alleen maar een voorbeeld.
Gewijzigd op 23/09/2011 17:36:50 door jurre Koets
 
Jelmer -

Jelmer -

23/09/2011 17:42:24
Quote Anchor link
?1=hi mag wel hoor, dan zit hij gewoon in de $_GET-array. $1 mag niet zomaar in PHP, maar volgens mij kan je ook daar wel omheen werken met ${"1"} >:)

Maar dat is niet het probleem. Je kan explode doen, of preg_match. Die laatste is wat ingewikkelder, maar ook niet zo moeilijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if (preg_match("/window\.open\('([^']+?)'\)/", $die_input, $match))
    echo $match[1];
 
Jurre Koets

jurre Koets

23/09/2011 17:45:33
Quote Anchor link
Ok ik ben er uit,

iemand nog wat op aan temerken of tips?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$var
= "dex = window.open('http://lokomoto.nl/?hi=1');dex.blur();window.focus();";
$str = explode('\'', $var);
echo $str[1];
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.