First child selector css probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Casper B

Casper B

29/09/2012 19:33:38
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Ik ben bezig met coderen van een website en heb 2 rows. ik wil van de eerste geen padding, wel voor de rest van de sections met de class "row".

Om dit te bereiken heb ik de css3 selector :first-child {} nodig. Maar ik zie geen resultaat. Waar kan dit aan liggen? Hieronder de code + css

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<!-- Start container website -->
<div class="container_12">
    <header class="grid_12 header-top">
        <a href="#" id="logo"><img src="images/logo.png" alt="DesignStyle Logo" /></a>

        <nav id="primary-navwrapper">
            <ul id="listnav">
                <li><a href="index.html" id="current">Home</a></li>
                <li><a href="pages/portfolio.html">Portfolio</a></li>
                <li><a href="pages/blog.html">Blog</a></li>
                <li><a href="pages/service.html">Service</a></li>
                <li><a href="pages/designstyle.html">DesignStyle</a></li>
                <li><a href="pages/contact.php">Contact</a></li>
            </ul>
        </nav>
        
    </header>
    
    <section class="grid_12 row">
        <h2 id="message">
            Hello! Welcome to the showcase of graphic and web designer / developer Casper Biemans.
            <br>
            Were DesignStyle, a creative agency based in the Netherlands.
        </h2><!-- End #message h2 -->
    
    
        <div class="sliderbox">
            <img src="images/slides/designstyle-2.jpg" alt="DesignStyle" />
        </div><!-- End .sliderbox -->

    </section><!-- End section.grid_12 row -->
    
    <section class="row">
        <ul class="featuredbox">
            <li class="grid_4">
                <h3>What we do</h3>
                <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus quis ante eros. Aliquam in eros mauris, sed adipiscing neque. Donec tristique
                bibendum vulputate. Vivamus aliquam semper sapien, quis aliquet purus rutrum id.
                <br>
                <br>
                Vestibulum tincidunt gravida lacinia. Nulla facilisi. Suspendisse ullamcorper, est eget dignissim tempor, eros magna lacinia risus, fermentum aliquam
                ante ipsum ut purus.
                </p>
            </li><!-- End li.grid_4 -->
            
            <li class="grid_4">
                <h3>About</h3>
                <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus quis ante eros. Aliquam in eros mauris, sed adipiscing neque.
                Donec tristique bibendum vulputate. Vivamus aliquam semper sapien, quis aliquet purus rutrum id.
                <br>
                <br>
                Vestibulum tincidunt gravida lacinia. Nulla facilisi. Suspendisse ullamcorper, est eget dignissim tempor, eros magna lacinia risus,
                fermentum aliquam ante ipsum ut purus.
                </p>
            </li><!-- End li.grid_4 -->
            
            <li class="grid_4">
                <h3>Contact</h3>
                <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus quis ante eros. Aliquam in eros mauris, sed adipiscing neque.
                Donec tristique bibendum vulputate. Vivamus aliquam semper sapien, quis aliquet purus rutrum id.
                <br>
                <br>
                Vestibulum tincidunt gravida lacinia. Nulla facilisi. Suspendisse ullamcorper, est eget dignissim tempor, eros magna lacinia risus,
                fermentum aliquam ante ipsum ut purus.
                </p>
            </li><!-- End li.grid_4 -->
        </ul><!-- End ul -->

    </section><!-- End section.row -->
</div><!-- End .container -->


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
/* Setup rows */
.row {
    width: 100%; /* Width of #container */
    max-width: 960px;
    margin: 0 auto;
    padding: 20px 0 0 0;
    float: left;
    border: 10px solid #333;
}
.row:first-child {
    width: 100%; /* Width of #container */
    max-width: 960px;
    margin: 0 auto;
    padding: 0;
    float: left;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:01:17
 
Eddy E

Eddy E

29/09/2012 20:00:22
Quote Anchor link
first-child kijkt naar het eerste kind in .row
Dus als je de eerste <li> in .row wilt pakken oid


Jij wilt iets anders: :nth-of-type(1)

Zie http://jsfiddle.net/PVRZ3/

Kleurtje rood is ter verduidelijking.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/09/2012 20:02:41
Quote Anchor link
Casper ik had hier ook problemen mee.
Maar met de first-of-type gaat het beter:

kijk hier maar eens naar dit voorbeeld

Frank
 
Casper B

Casper B

29/09/2012 20:28:34
Quote Anchor link
Thnkx Eddy en Frank! Het werkt, al heb ik nu het volgende.

Ik heb meerdere row classes nu. Wat ik nu wil is 1 specifieke class aanroepen, alleen eentje heb ik het volgende genoemd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="grid_12 row"></div>


Hoe moet ik deze in mijn css aanroepen. Dat moest toch gewoon zoals dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.grid_12 row { }
 
Eddy E

Eddy E

29/09/2012 20:41:13
Quote Anchor link
Als de class specifiek is...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.grid_12


Als je de combinatie grid_12 en row wilt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.grid_12.row



Zie: http://jsfiddle.net/HwaUt/

Wist ik zelf ook niet hoor.
Dus als beide MOETEN: chainen (aan elkaar zonder spaties)!
Gewijzigd op 29/09/2012 20:43:09 door Eddy E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.