first one best one?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjoerd k

sjoerd k

26/05/2011 00:34:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een website gemaakt voor een kennis van mij.
het is mijn eerste echte website en ik zou graag van jullie horen wat jullie ervan vinden.
Ik denk dat er redelijk wat foutjes e.d. inzitten alleen zie ik ze zelf (nog) niet.
aan jullie dus om ze op te zoeken ;-)
Hier klikken!

Alvast bedankt voor de vele(!) reactie's
Groet,
Sjoerd
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 03:51:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/05/2011 00:46:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<p><font color="#666666">Na hard werken is het zover, de nieuwe website van Best Installatie...</font></p>
                            <p><strong><font color="#CCCCCC">Postted 24-5-2011 by <a href="#">Admin</a></font></strong></p>

Waarom nog oude HTML van 15 jaar geleden?
 
Sjoerd k

sjoerd k

26/05/2011 00:48:33
Quote Anchor link
15 jaar geleden??
kan je dat uitleggen??
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

26/05/2011 04:22:57
Quote Anchor link
dit doen we tegenwoordig allemaal met css
 
Niels K

Niels K

26/05/2011 10:05:36
Quote Anchor link
Het logo verspringt wanneer ik naar een andere pagina ga..
 
Sjoerd k

sjoerd k

26/05/2011 12:24:51
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 26/05/2011 04:22:57:
dit doen we tegenwoordig allemaal met css


Ik snap m. En ik had het zelf al moeten bedenken..
ik ga t veranderen.
bedankt

Niels Kieviet op 26/05/2011 10:05:36:
Het logo verspringt wanneer ik naar een andere pagina ga..


dat komt omdat er rechts tekst staat, door die tekst zijn de gebruikte ruimtes niet gelijk. ik heb alleen geen idee hoe dit op te lossen..?
misschien de header een vaste hoogte geven? maar ik weet niet of dat kan...?
bedankt.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

26/05/2011 12:26:45
Quote Anchor link
ja, dat zul je met css moeten doen. Verdiep je er eens in, css is niet heel moeilijk
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

26/05/2011 12:32:32
Quote Anchor link
Doe wat aan de header, want een logo'tje van 1MB kan echt niet ;) Ik zie dat je hem ook handmatig verkleind met je HTML. Je kunt hem dan beter zelf vooraf bewerken om te zorgen dat hij al het juiste formaat is.
 
Sjoerd k

sjoerd k

26/05/2011 12:39:51
Quote Anchor link
Ik heb de html vervangen voor css.
@Vincent: ik verdiep me er bijna dagelijks in en leer iedere keer weer wat bij. ik snap het meeste nu redelijk zowel van html als css. (hoe het in elkaar steekt) alleen het toepassen gaat soms iets moeilijker. (maar ik ben er nog niet eens een jaar mee bezig en mede daarom vind ik dat ik trots mag zijn op deze site :) of ben ik dan iets te arrogant..?)

@Erik: zou je kunnen uitleggen waarom dat niet kan? want ik kan m binnen een paar tellen verkleinen in photoshop maar dan snap ik nog niet waarom en dan doe ik het de volgende keer net zo hard weer "fout".
 
Joey Drieling

Joey Drieling

26/05/2011 12:43:28
Quote Anchor link
Ik vind de licht blauwe en oranje glow bij header en logo niet mooi zonder staat strakker.
 
Sjoerd k

sjoerd k

26/05/2011 12:43:31
Quote Anchor link
over het logo gesproken.. het staat nu als volgt:

<div id="site_title">
<a href="index.html">
<img src="images/logob2.png" width="393" height="146" alt="Best Installatiebedrijf Logo" /></a>
</div>

eerst stond er namelijk tekst en dat heb ik veranderd door het logo er in te zetten.
dat heb ik gedaan door <img src="..." etc.
dit had ik ook in css moeten doen of niet..?
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

26/05/2011 12:43:42
Quote Anchor link
Nou, de afbeelding is ruim 4000x1000. Vervolgens gebruik je de afbeelding ruim 10 keer zo klein. Je file is nu 1MB, dat betekent dat mensen met een internetverbinding van laten we zeggen 50kb/sec 20 seconden moeten wachten tot de afbeelding op hun scherm komt. Terwijl je het gebruikt als een afbeelding van ongeveer 400x100.

Als je de afbeelding kleiner maakt met photoshop o.i.d. naar de gewenste grootte die je wil, kan het logo best ongeveer 50-100kb worden. In dat geval doet de gebruiker er maar 1 a 2 seconden over.

Volgensmij zit je met een glow-effect die over gaat naar transparant. Dat is wel vervelend want je kunt de afbeelding dan waarschijnlijk niet opslaan als GIF (GIF gaat maar tot 256 kleuren en dan zie je waarschijnlijk meer een rand dan een vloeiende overgang).

Maar ik denk dat het verkleinen van het logo al een hoop doet.
 
Sjoerd k

sjoerd k

26/05/2011 12:46:09
Quote Anchor link
Joey Drieling op 26/05/2011 12:43:28:
Ik vind de licht blauwe en oranje glow bij header en logo niet mooi zonder staat strakker.


zonder die glow valt het logo weg. vooral het grijze gedeelte links.
ik heb die glow er juist ondergezet zodat ie meer uitkomt. hij moet wel opvallen.
maar als je suggesties hebt om het anders te doen graag want ik vind het zelf ook niet echt super zo..

Toevoeging op 26/05/2011 13:00:17:

@Erik dankjewel, duidelijke uitleg. ik ga het meteen aanpassen.

Toevoeging op 26/05/2011 13:23:16:

@Erik: Nu ik het snap is het best erg om te zien...
Ik had een afbeelding van ... 994Kb en die is nu 44Kb...
Ik kan niet goed rekenen maar ik zie hier toch wel een verschil..
Nogmaals dankjewel!!!
Gewijzigd op 26/05/2011 12:46:50 door sjoerd k
 
Victor -

Victor -

26/05/2011 17:25:54
Quote Anchor link
je kan beter de plaatjes pre_loaden, zoals de a:hover op 'Lees meer' want als je nu op lees meer drukt krijg je eerst een lege knop en daarna pas het plaatje,
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/05/2011 19:39:14
Quote Anchor link
Waarom op de contactpagina de tekst "wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zie Contact voor meer gegevens." vermelden?

Waarom heb je van "U kunt contact met ons opnemen middels telefoon, e-mail of post. " een hyperlink gemaakt? Die notabene verwijst naar de pagina (contact) waar ik al ben.

Maak gebruik van een contactformulier en niet van de mailto functie.

Zie net dat je op alle pagina's aan de rechterkant "contact" hebt staan. Maar er staat toch al een menu-optie contact? Gevolg van het opnemen van de contactmogelijkheid is dat je, met name bij "taken" een hele lange kolom hebt met tekst/foto's.

Je menu werkt niet goed. Ik neem tenminste aan dat het de bedoeling is dat als ik een keuze maak, die menu-optie oranje moet blijven. Nu is dat alleen home, ongeacht welke menu-optie ik selecteer. Als ik er over heen ga, verandert de kleur wel.
 
Michael -

Michael -

26/05/2011 21:56:31
Quote Anchor link
Victor - op 26/05/2011 17:25:54:
je kan beter de plaatjes pre_loaden, zoals de a:hover op 'Lees meer' want als je nu op lees meer drukt krijg je eerst een lege knop en daarna pas het plaatje,


pre_loaden is niet nodig. Ik vind het altijd fijner om gewoon 1 afbeelding te gebruiken.
Dus je maakt bijv een geel hokje, met daaronder een blauw hokje. het hokje is 50x50 dus samen is de afbeeldingen 50x100.

.hokje {
background : transparent url(hokje.gif) no-repeat;
}
hokje:hover {
background : transparent url(hokje.gif) no-repeat 0 -50px;
}

Zo hoef je dus maar 1 plaatje te laden.
Google zet zelfs alle icons in 1 afbeelding
http://www.google.nl/images/nav_logo70.png
Gewijzigd op 26/05/2011 21:57:14 door Michael -
 
Wouter J

Wouter J

26/05/2011 21:58:13
Quote Anchor link
@tur, nadeel hiervan is wel dat het niet echt goed is voor je SEO. Want je hebt geen aparte afbeeldingen meer, dus bestandsnaam + beschrijving zijn niet meer goed aan te passen.
 
Michael -

Michael -

26/05/2011 22:04:20
Quote Anchor link
Wouter J op 26/05/2011 21:58:13:
@tur, nadeel hiervan is wel dat het niet echt goed is voor je SEO. Want je hebt geen aparte afbeeldingen meer, dus bestandsnaam + beschrijving zijn niet meer goed aan te passen.

Sowieso moet je er gewoon een alt bij zetten. En waarom is je hover afbeelding belangrijk voor SEO?
 
Sjoerd k

sjoerd k

27/05/2011 00:14:25
Quote Anchor link
Sorry voor de wat latere reactie, was de hele avond weg en nu ben ik weer thuis blijkt dat eind van de middag de telefoonlijnen kapot getrokken zijn door de werklui die hier de straat aan t verbouwen zijn. de lijnen zijn wel direct gerepareerd maar ik heb nu een instabiele verbinding daar word je naar van.. wel internet geen internet, net een knipperlicht maar dan irritanter..

maar goed, waar waren we gebleven..

@victor: "je kan beter de plaatjes pre_loaden" omdat ik het niet snapte heb ik het even gegoogled en ik kwam dit tegen klik. is dat ook goed?

@Obelix en Idefix: ik heb schijnbaar na een aanpassing van de pagina contact niet goed gecontroleerd. er klopte namelijk meer niet.
ik heb het gewijzigd.

gebruikmaken van een contactformulier... met alle plezier!!! alleen dat gaat nog niet. ik weet namelijk echt helemaal niks van php!! ik had zelf ook al bedacht om een formulier te plaatsen en omdat ik niks van php weet heb ik een formulier gemaakt via een generator.(slecht ik weet het)
daaruit kreeg ik meerdere bestanden en ik weet niet wat ik waarmee moet en hoe enz..
ik heb daarover een topic gemaakt maar daarmee ben ik tot nu toe niet verder gekomen. (ja ik weet nu dat ik de basis moet leren om verder geholpen te worden maar ik heb geen tijd dus dat is lastig..)
om het hele verhaal kort te houden. voorlopig blijft het zo tenzij iemand mij gedetailleerde uitleg geeft of het voor mij doet.

het menu, ik weet dat het beter zou zijn als de pagina die je bezoekt oranje blijft, was eerst niet de bedoeling, bleek raar te zijn(zoals het nu is dus), moet nog opgelost worden(maar ik weet nog niet precies hoe en vanwege tijdgebrek heb ik het nog niet kunnen opzoeken), word nog een keer aangepast.

@tur min: ik denk dat ik jouw reactie even laat voor wat het is want dat begrijp ik niet helemaal en het is ook niet specifiek aan mij gericht dus...


zoo, da was m weer ff.. ;-)
allemaal bedankt weer!!
en hartelijk gefeliciteerd met mijn verjaardag!!!
mvg, Sjoerd


Toevoeging op 27/05/2011 18:18:51:

Ik heb wat hulp nodig bij de pagina taken!
Ik heb geen idee hoe ik deze pagina aantrekkelijker kan maken, als ik de tekst over de hele breedte van de pagina doe dan is het nog net zo lelijk en irritant als dat het nu is. daarbij komt nog dat doordat de achtergrond wit is het net een lang wit a4tje is.

kijk en oordeel zelfkijk en oordeel zelf!!!

ik hoor graag wat jullie vinden.

Gr Sjoerd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.