[FIXED] PHP -> Mysql Charset probleempje (utf-8)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon Kunst

Leon Kunst

05/11/2010 23:13:39
Quote Anchor link
[FIXED] Zie onderaan

Hallo,

Ik wordt momenteel echt even str*ntziek hiervan.

Ik zit al uren, zo niet, dagen te pielen met charsets. Ik krijg het gewoonweg niet voor elkaar.

Het probleem:
Letters als: ï
komen in de database als: ï

Wat heb ik al geprobeerd:
in index.php m'n header naar UTF-8
Database is UTF-8 General
Tabellen en velden zijn UTF-8 General
PHP.ini: default_charset = utf8
HTML Charset is UTF-8 General

Zodra PHP de query uitvoert als:
UPDATE tabel SET veld = 'haha ï' WHERE blabla = 1
(bij debuggen query staat de ï nog wel goed)

Komen de gegevens als: ï in de database. ipv ï

Ik ben ten einde raad. Veel gezocht op internet, veel gepuzzeld. Het lukt gewoon niet :|

Tenzij ik utf8_encode gebruik.
Maar dat vind ik een vieze oplossing. Moet ook zonder kunnen toch?

Hopelijk weten jullie raad.

Leon

===

[FIXED]
De oplossing was:
mysql_set_charset('utf8',$link);

Dit zorgt ervoor dat PHP weet wat voor charset MySQL gebruikt, en zodoende de bijbehorende juister karakterset uitspuugt naar MySQL.
Gewijzigd op 06/11/2010 00:07:22 door Leon Kunst
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:36:01
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

05/11/2010 23:20:19
Quote Anchor link
Waar heb je die ï voor nodig dan
 
Leon Kunst

Leon Kunst

05/11/2010 23:48:33
Quote Anchor link
Het is maar als voorbeeld. Gaat erom dat alle 'vreemde' tekens op een idiote manier in de database komen te staan.

Als ik de query echo, staat 't wel goed in m'n browser (in die query dus)
Maar in de database komt ie er verkeerd in te staan.
 
Th van

Th van

05/11/2010 23:58:51
Quote Anchor link
Heb je al een keer deze functie geprobeerd:
- mysqli versie
- http://php.net/manual/en/mysqli.set-charset.php

- mysql versie
- http://php.net/manual/en/function.mysql-set-charset.php
Gewijzigd op 05/11/2010 23:59:13 door Th van
 
Leon Kunst

Leon Kunst

06/11/2010 00:05:12
Quote Anchor link
@Theodoor van Donge

Oh my god:| You're a genius!!!!!

Menn, had ik dit maar eerder geweten. Ik heb me echt al uuuuuuuren kapot lopen zoeken en proberen, en dan weer in code de boel ombatterijen, en dan weer in de database.

En that does the trick!

Zeker mijn enorme dank voor jou/u !!!!
 
Th van

Th van

06/11/2010 08:51:41
Quote Anchor link
Geen dank.

Het was een probleem dat ik zelf ook eens heb gehad (duurde dan ook 2 uur voor ik er achter was hoor), dus de oplossing was dan ook niet zo moeilijk;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.