Flash en PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ben

Ben

08/06/2005 20:27:00
Quote Anchor link
Ik heb menige tutorial gelezen maar ik krijg het maar niet voor elkaar om in Flash de variabele $naam te laten zien uit php.

Mijn volgende code in Flash:
loadVariablesNum("../PHP/test.php",0,"GET");

Mijn test.php file:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$naam
="jazeker";
echo "&var1=Ben&";
echo "&var2=$naam&";
echo "status=Vars ontvangen";
?>


Mijn output in een Dynamic Text in Flash met de instance name: var2 en Var: var2
$naam ........ hier staat dus geen: jazeker...

Hoe kan dit?

Groet
Ben
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 13:26:13
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

08/06/2005 21:16:00
Quote Anchor link
Probeer dit eens?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$naam
="jazeker";
echo "&var1=Ben&";
echo "&var2="" . $naam ."&";
echo "
status=Vars ontvangen";
?>


Geen idee of het gaat werken...
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2005 21:25:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je beter af bent op http://www.flashfreakz.nl
 
Ben

Ben

08/06/2005 21:33:00
Quote Anchor link
Vraag staat ook bij flashfocus.nl
 
Ben

Ben

08/06/2005 21:33:00
Quote Anchor link
maar gaat toch ook om PHP ;))
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2005 21:39:00
Quote Anchor link
Maar volgens mij klopt je php, en zit daar de fout niet in.

Had je deze (de verzie van bienze zonder fout) al geprobeerd?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$naam
="jazeker";
echo "&var1=Ben&";
echo "&var2=" . $naam ."&";
echo "status=Vars ontvangen";
?>
 
Ben

Ben

08/06/2005 21:43:00
Quote Anchor link
Nu komt er niets te staan bij $naam.....
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2005 21:45:00
Quote Anchor link
mmm,. misschien werkt deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php  
$naam
= "jazeker";  
echo "&var1=Ben&";  
echo "&var2=\"" . $naam ."\"&";  
echo "status=Vars ontvangen";  
?>
 
Ben

Ben

08/06/2005 21:47:00
Quote Anchor link
nu staat er \"".$naam."\"

Lijkt net of het php gedeelte niet uitgevoerd wordt
 
Derk nvt

Derk nvt

08/06/2005 22:44:00
Quote Anchor link
als je bijvoorbeeld een inlogsysteem wilt maken en de inlognaam in een flashmovie wilt laten zien kan dat zo:

(simpele pagina om een flashmovie weer te geven ff snel door flash laten generenen ;))

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Movie1</TITLE>
</HEAD>
<BODY bgcolor="#FFFFFF">
<!-- URL's used in the movie-->
<!-- text used in the movie-->
<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0"
WIDTH=550 HEIGHT=400>
<PARAM NAME=movie VALUE="Movie1.swf?varnaam=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo$_SESSION['loginnaam']; ?>
"> <PARAM NAME=quality VALUE=high> <PARAM NAME=bgcolor VALUE=#FFFFFF> <EMBED src="Movie1.swf?varnaam=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo$_SESSION['loginnaam']; ?>
" quality=high bgcolor=#FFFFFF WIDTH=550 HEIGHT=400 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></EMBED>
</OBJECT>
</BODY>
</HTML>


Zoals je ziet heb ik net als bij PHP achter de flash link een vraagteken gezet met de variabelnaam en de lohinnaam erachter
nu kan je in flash een tekstveldje maken die dan ik geloof input moet zijn en die moet dan de varnaam als naam krijgen en dan zou hij je inlognaam in een movie laten zien.

Voor meer variabelnamen zet je gewoon &var2=blaat erachter en dan moet die ook meegaan.

Ik hoop dat je hier iets aan heb want als ik de andere antwoorden bekijk is diet iets heel anders.....
maargoed :)

Derk
 
Jelmer -

Jelmer -

09/06/2005 08:33:00
Quote Anchor link
@Ben
Heb je het bestand wel eindigen op .php ipv .htm(l)?
Heb je daarnaast wel php-ondersteuning op de plaats waar je het uitprobeerd?
 
Ben

Ben

09/06/2005 09:57:00
Quote Anchor link
@Jelmer
Jazeker al mijn PHP scripts werken perfect afzonderlijk. Alleen leek me leuk ze wat te verfraaien met Flash.
 
Derk nvt

Derk nvt

09/06/2005 11:30:00
Quote Anchor link
volgens mij moet je dan met mijn uitleg een eind komen....
 
Ben

Ben

10/06/2005 18:49:00
Quote Anchor link
Toch zou ik graag een standaard weten hoe variabelen (die door een php dynamisch gevuld worden) naar flash / en andersom verzonden kunnen worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.