Flexibele CMS DB structuur(SQLite)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »
Pepijn de vos

pepijn de vos

09/02/2009 16:58:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met mijn eigen CMS maken met SQLite als database.
Het is voor mezelf, dus ik wil dat het flexibel, snel en veilig is.

Wat ik wil doen is dat ik de users en pages alleen de hoog nodige info meegeef, en dat ik dan nog een appare tabel heb voor extra velden.

Voor pages zou dat dus zijn een id, en een titel, de rest word er door een soort one to many of many to many relatie aan gehangen.
Bijvoorbeeld een veld(content bijvoorbeeld) kan bij meerdere pages horen, en pages kunnen meerdere velden hebben.
Waar zou ik de content van content dan moeten zetten?
Ik wil het wel een beetje standaard houden, zodat elke soort page die een content heeft het zelfde content veld gebruikt, alleen met een andere content.
Hoe pak ik zo iets aan?

Zelfde geld natuurlijk voor users, die hebben alleen een id, name en password, en daar hang je dan dingen zoals email en rechten aan.

Het voordeel van zo'n page systeem is dat je ze voor van alles kan gebruiken(muziek: artiest en rating er aan hangen bijvoorbeeld), beetje zoals expression engine, maar dan niet helemaal.

wat ik me zo'n beetje voorstel is dit:
pages:
page_id INTEGER PRIMARY KEY
page_type INTEGER
title TEXT

page_meta:
id INTEGER PRIMARY KEY
page_id INTEGER
page_type INTEGER
name TEXT
value BLOB/TEXT

page_type:
page_type INTEGER PRIMARY KEY
page_type_name TEXT

user:
user_id INTEGER PRIMARY KEY
name TEXT
password TEXT

user_meta:
id INTEGER PRIMARY KEY
user_id INTEGER
key TEXT
value BLOB/TEXT

settings:
id INTEGER PRIMARY KEY
key TEXT
value BLOB/TEXT

Dan kan je met JOIN wel iets aan elkaar bakken toch?
Wat me alleen niet zint is dat nu elke page zijn eigen veld heeft, ik zou een soort van templates willen hebben, dat je niet voor elke pagina zijn velden hoeft in te stellen, en dat je ook bijvoorbeeld alle pages van een zelfde type kan ophalen, en dan er zeker van zijn dat ze alle velden hebben die jij verwacht dat ze hebben.

Ik heb eigenlijk nie zo heel veel verstand van SQL hoor, dus als ik in een heel verkeerde richting zit te denken...

Groenten
Pepijn
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 09:37:33
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

10/02/2009 19:32:00
Quote Anchor link
Ik zal het nog maar eens proberen, het is nu al meer dan een dag geleden, dus ik mag nu bumpen toch?
Ik snap dat ik lastige vragen stel... Waar is PgFrank als je hem nodig hebt! haha

Je mag ook gewoon zeggen "Beste Pepijn, ga eens rustig een SQL tutorial doorlezen, want dit is basis kennis." hoor.

Het is trouwens voor mijn eind opdracht van school, beetje rare school, dus dat ga ik verder niet helemaal uitleggen. Het is trouwens niet zo dat ik dit moet doen en dat ik dus maar hulp ga zoeken omdat ik lui ben, ik heb deze opdracht zelf gekozen, en wil hem gewoon zo goed mogelijk doen.
 
Remco

remco

10/02/2009 20:09:00
Quote Anchor link
Ik heb je posts eens even doorgelezen en volgens mij heb jij een iets andere opzet nodig. Ik ben ook niet een held met PHP en SQL maar als ik naar jouw doel kijk dan kom ik op een tabel uit met de pagina's, een tabel met inhoud en een koppeltabel die de informatie aan een pagina koppelt. Zo kun je informatie op meerdere pagina's weergeven en kun je heel simpel aan de hand van de koppeltabel kijken welke informatie op welke pagina moet worden weergeven. Dit zou je ook met users kunnen doen. Maak een tabel met de basisgegevens, een tabel met de soort informatie die je extra toe kunt voegen (website, woonplaats, etc.) en een tabel waarin je een user_id, een soort_id en de informatie zelf toevoegd. Volgens mij kun je de boel dan heel flexibel laten verlopen.

Ik hoop dat dit je bedoeling was. Als ik helemaal verkeerd zit te denken meld het dan even maar dit is wat ik er van heb begrepen.
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

12/02/2009 10:02:00
Quote Anchor link
Dan heb je dus gewoon een many to many relatie toch?
Het probleem is dat ik niet de inhoud aan meerdere pagina's wil kunnen koppelen, maar de SOORT inhoud. Zou je dan nog een tabel moeten maken met de content die je allemaal koppelt aan een veld? Of wil ik gewoon iets dat niet kan?

Eigenlijk wil ik in de SQL kunnen zeggen dat elke page met het type X ook de velden moet hebben van type X, anders komt er later narigheid, bijvoorbeeld een page die per ongeluk geen content heeft... Of kan ik in SQLite ook van die prepared dingen maken, zodat ik alleen maar hoef te zeggen create(<type>) ofzo...
 
Remco

remco

12/02/2009 15:31:00
Quote Anchor link
Dan zul je volgens mij de inhoud van de pagina's opslaan met het type inhoud dat je invoegd. Als pagina's dan maar 1 soort inhoud kunnen bevatten geef je dat op in de tabel met pagina's. Wil je echter meerdere soorten inhoud op 1 pagina dan moet je volgens mij een koppeltabel maken die de soort inhoud verbind met een bepaalde pagina.
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

12/02/2009 16:11:00
Quote Anchor link
Als ik voor elk type pagina nou eerst een stel lege velden aanmaak dan kan ik die met een sub query steeds die lege velden kopieren als ik een nieuwe page aanmaakt toch?

iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
INSERT INTO pages
(page_type, titel)
VALUES (<pagina type>, <pagina titel>);

INSERT INTO page_meta
(page_type, name, value)
VALUES (SELECT (page_type, name, value) FROM page_meta WHERE page_type = <pagina type> && value = NULL);


Hmmm, ik kom er niet echt uit, zit ik een beetje in de goede richting of slaat dit nergens op?
Ik heb er iig een hoop gok werk bij zitten en ik doe nu nog niks met de page_id in page_meta.
Nu returnt die select natuurlijk alle lege velden van een type, insert hij ze dan ook allemaal, of werkt het niet zo simpel?
En hoe krijg ik die page_id er bij? met nog een sub query of ene join ofzo?

Ik merk dat mijn SQL echt een beetje verroest is... Ik ben de laatste tijd meer met Wordpress bezig, dus zelf SQL typen is er dan niet bij. Het lastige is dat als ik nu SQL tutorials ga lezen ik de helft al weet, de andere helft weer vergeet, en wat er dan over blijft...

Simpeler, maar minder gestroomlijnd zou zijn om eerst een select te doen, dan met php voor elk veld een nieuwe query uitvoeren...

Edit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
BEGIN TRANSACTION;
CREATE TABLE page_meta (meta_id INTEGER PRIMARY KEY, name TEXT, page_id INTEGER, page_type INTEGER, value BLOB);
INSERT INTO page_meta VALUES(1,'body',1,1,NULL);
INSERT INTO page_meta VALUES(2,'date',1,1,NULL);
INSERT INTO page_meta VALUES(3,'excerpt',1,1,NULL);
INSERT INTO page_meta VALUES(4,'body',2,2,NULL);
INSERT INTO page_meta VALUES(5,'body',3,1,'Dit is mijn eerste blog post dan... alleen in de database dan he! nog geen cms of andere toffe dingen.');
INSERT INTO page_meta VALUES(6,'date',3,1,1234467137);
INSERT INTO page_meta VALUES(7,'excerpt',3,1,'Dit is mijn eer[more...]');
CREATE TABLE page_type (page_type INTEGER PRIMARY KEY, page_type_name TEXT);
INSERT INTO page_type VALUES(1,'blog post');
INSERT INTO page_type VALUES(2,'page');
CREATE TABLE pages (id INTEGER PRIMARY KEY, page_type INTEGER, title TEXT);
INSERT INTO pages VALUES(1,1,'blog post');
INSERT INTO pages VALUES(2,2,'page');
INSERT INTO pages VALUES(3,1,'Hello world');
COMMIT;

Dit is mijn pages db tot nu toe, om even wat me te testen... als ik nu dit uitvoer krijg ik alle velden van een pagina terug:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT id, title, page_type_name, name, value FROM pages JOIN page_meta ON pages.id = page_meta.page_id JOIN page_type ON pages.page_type = page_type.page_type WHERE id = 3

Hoe krijg ik het zo ver dat al die gegevens op een row komen?

Ik heb trouwens uitgevonden dat het handig zou kunnen zijn om SELECT INTO te gebruiken om mijn templates te kopiëren. Ik hou jullie op de hoogte over mijn eigen vorderingen, maar dat wil niet zeggen dat ik niet een beetje hulp kan gebruiken hoor. ;)

Edit:

SELECT INTO gaat toch niet werken, dat maakt een hele nieuwe tabel, ik wil een soort row copy met een paar eigen waardes.

Edit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO pages (page_type, title) VALUES (1, "About");
INSERT INTO page_meta
(page_id, page_type, name, value)
SELECT MAX(pages.rowid), page_type, name, "test" FROM page_meta WHERE page_type = 1 AND value IS NULL;

Tot zo ver voor vandaag...
Nog een paar problemen:
Die 2 losse inserts werken(bijna), maar samen niet...
MAX(pages.rowid) werkt niet, maar ik moet iets vinden om de page_id van de eerste insert te pakken te krijgen.
"test" moet de waarde zijn die er per veld in komt, niet allemaal "test", dat kan niet zo natuurlijk, hoe wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door pepijn de vos
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

16/02/2009 15:07:00
Quote Anchor link
Ik kom niet meer verder... hoe pak ik dit aan?
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

09/03/2009 20:27:00
Quote Anchor link
"t is al weken geleden dat ik hier iets heb gepost... Ik ga het nog een keer proberen, dan geef ik het op. Zelf kom ik geen stap verder.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.