folder + file counter

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert

robert

17/06/2007 14:56:00
Quote Anchor link
Hallo ik ben nieuw met php
ik heb een vraag ik heb een moparscape server (runescape)

als er een nieuw iemand komt of een ander komt er in een map een txt file te staan met de gegevens van die persoon nou zou ik graag een stats pagina willen hebben van hoeveel mense er op de server geregistreerd zijn ik zou niet weten hoe dat moet graag hulp.

alvast bedankt ~thagamer2~
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 16:44:26
 
Robert

robert

18/06/2007 17:31:00
Quote Anchor link
niemand?
 
Han eev

Han eev

18/06/2007 17:37:00
Quote Anchor link
Niet bumpen!

Maar Runescape is gemaakt in Java. En laat dit forum een php forum zijn. Maar dat wil niet zeggen dat we jou niet kunnen helpen. Overigens is het wel handig om de FAQ door te lezen.

Wij willen je wel helpen maar daarvoor moet je zelf ook iets doen. Zorg voor een stuk code. Of iets dat je zelf al hebt geprobeerd. Wat jij wilt is meer java dan php maar het zou wel kunnen met php. Maar daarvoor moeten we meer weten.
 
GaMer B

GaMer B

18/06/2007 17:45:00
Quote Anchor link
@Han, waarom zou hij niet mogen bumpen? 24 Uur zijn voorbij....

EDIT:
Ben ook eens een beetje vriendelijker...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Robert

robert

18/06/2007 17:48:00
Quote Anchor link
ok sorry voor dat bumpen

ik denk dat u mijn verkeert begrijpt:)
als een nieuw lid zich registreert dan komt hij in een txt file te staan (voorbeeld) http://84.106.1.186/serv\characters/fatal.txt
ik zou graag willen weten hoeveel txt files er in die map staan
(map) http://84.106.1.186/serv/characters/
(dus leden)

dat zou ik graag in een php script willen hebben dus meerderen mense kunnen zien hoeveel mense mijn spel spelen

~thagamer2~
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door robert
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

18/06/2007 17:51:00
Quote Anchor link
Pak gewoon de PHP handleiding er eens bij... Daar staat een leuk voorbeeldje wat een begin geeft;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach (glob("*.txt") as $filename) {
    echo "$filename size " . filesize($filename) . "\n";
}

?>
 
GaMer B

GaMer B

18/06/2007 17:53:00
Quote Anchor link
Wat je weer kunt modificeren tot een loop die iedere keer +1 doet.

EDIT: Wat is er aan de hand?!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$i
= 1;
foreach (glob("*.txt") as $filename) {
    $i++;
}

echo "Er zijn ".$i." leden";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

18/06/2007 17:54:00
Quote Anchor link
Beetje overbodig, die glob() is namelijk al een array. Je zet er een count omheen en je bent klaar. Dan hoef je ook niet alles af te gaan ;).
 
Robert

robert

18/06/2007 17:55:00
Quote Anchor link
wow bedankt:)
http://84.106.1.186/serv/characters/test.php


nog 1 vraagje:P
als ik dit doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include("/serv/characters/test.php");
?>

krijg ik deze fout hoe komt dat?

Warning: include(/serv/characters/test.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\index.php on line 41

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/serv/characters/test.php' for inclusion (include_path='.;C:\php5\pear') in C:\wamp\www\index.php on line 41
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door robert
 
GaMer B

GaMer B

18/06/2007 18:16:00
Quote Anchor link
En wat als je die / voor serv weghaalt?
 
Robert

robert

18/06/2007 18:28:00
Quote Anchor link
dan zegt hij dat hij maar Er zijn 5 leden heeft

en al doe je

http://84.106.1.186/serv/characters/test.php

zijn het er 661 ofzo:P
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

18/06/2007 18:42:00
Quote Anchor link
Het is een include, dus dan gaat die glob() opzoek naar alle .txt bestanden in de map waar het bestand in zit die de include opened (index.php).

Het is makkelijker om gewoon die glob() in de index.php te zetten en daar het juiste pad aan mee te geven ipv een include.
 
Robert

robert

18/06/2007 18:49:00
Quote Anchor link
ik begrijp het even niet:P


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$i
= 1;
foreach serv/characters/("*.txt") as $filename) {
    $i++;
}

echo "Er zijn ".$i." leden";
?>


zo iets?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door robert
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

18/06/2007 18:50:00
Quote Anchor link
Zoals ik eerder zei, die hele foreach is overbodig.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

18/06/2007 18:51:00
Quote Anchor link
robert schreef op 18.06.2007 17:48:
ok sorry voor dat bumpen
Quote:

Jij deed niets fout.. Je hebt je aan de 24 uur gehouden..
 
Robert

robert

18/06/2007 18:54:00
Quote Anchor link
ok:).

Dus over het script


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$i
= 1;
 /serv/characters/("*.txt") as $filename) {
    $i++;
}

echo "Er zijn ".$i." leden";
?>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

18/06/2007 18:56:00
Quote Anchor link
Wellicht is het eerst handig als je voor de gein eens wat PHP leert :P.
 
Robert

robert

18/06/2007 19:00:00
Quote Anchor link
hahah :P ben al aan het vragen aan me pa voor een boek:P ben 15 :P is der trouws een online cursus?:P

over mijn vorige topic dus het was niet goed?:P wat moet het wel zijn?:P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door robert
 
GaMer B

GaMer B

18/06/2007 19:05:00
 
Robert

robert

18/06/2007 19:15:00
Quote Anchor link
bedankt ik zal er eens wat tijd aan besteden :P php is best wel moelijk in het begin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.