Font bold in FF, IE maar niet in Chrome

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Write Down

Write Down

05/08/2011 15:14:22
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb nogal een aardig probleem. Ik ben momenteel een design aan het slicen en ging is een kijkje nemen in wat verschillende browsers. In chrome zag ik mooi wat ik wou, maar tot mijn verbazing zie ik in Internet Explorer en FireFox dat het font veel dikker is dan in chrome. Ik heb geen idee waar de fout juist zit.

Ik vermoed dat jullie genoeg hebben aan de CSS code. Ik geef ze helemaal, aangezien ik niet weet waar de fout zit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
            html, body {
                height: 100%;
                padding: 0;
                margin: 0;
                background-image: url(c/bg.png);
                background-repeat: repeat-x;
                background-color: #6496B4;
            }
            body {
               /* background: o repeat-y top right; */
               text-align: center;
            }
            /* IE7 Fix */
            * html #container {
                display: table;
                height: 100%
            }
            /* Opera Fix */
            body:before {
                content: "";
                height: 100%;
                float: left;
                width: 0;
                margin-top: -32767px;
            }
            #container {
                height: 100%;
                height: auto !important;
                min-height: 100%;
                width: 734px;
                margin: 0 auto;
                text-align: left;
                background-image: url(c/content_bg.jpg);
                background-repeat: repeat-y;
            }
            #main {
                overflow: auto;
                padding-bottom: 100px;
            }
            
            /* Header */
            #header {
                width: 734px;
                height: 163px;
                background-image: url(c/bg.png);
                background-repeat: repeat-x;
            }
            #boat_top {
                background-image: url(c/boat_top.jpg);
                background-repeat: no-repeat;
                width: 112px;
                height: 118px;
                margin-top: 21px;
                float: left;
            }
            #boat_bottom {
                background-image: url(c/boat_bottom.jpg);
                background-repeat: no-repeat;
                width: 112px;
                height: 24px;
                float: left;
            }
            #logo {
                background-image: url(c/logo.jpg);
                background-repeat: no-repeat;
                width: 176px;
                height: 68px;
                margin-top: 71px;
                margin-right: 446px;
                float: right;
            }
            #top {
                background-image: url(c/header_top.jpg);
                background-repeat: no-repeat;
                width: 604px;
                height: 24px;
                margin-right: 18px;
                float: right;
            }
            
                
            #body {
                overflow: hidden;
                height: 100%;
            }
            #container_left {
                width: 549px;
            }
            #right-sidebar {
                width: 167px;
                float: right;
                margin-left: -100px;
            }
            #footer {
                background-color: #71A4C2;
                position: relative;
                height: 34px;
                margin-top: -35px;
                clear: both;
            }
            #footer p {
                margin: 0;
                padding: 0;
            }
            
            
            
            #menu {
                background-image: url(c/menu.jpg);
                background-repeat: repeat-x;
                height: 35px;
            }
            #menu ul {
                margin:0;
                padding: 5px 0 0 38px;
            }
            #menu ul li{
                display:inline;
                margin:0 4px;
            }
            #menu ul li a{
                font-family: Tahoma,Calibri,Verdana,Geneva,sans-serif;
              font-size: 16px;
              color: #FFF;
              text-decoration: none;
              text-shadow: 0 0 1px #fff,0 0 1px #fff 0 0 1px #fff,0 0 1px #fff
              text-transform:capitalize
            }
            #menu ul li a:hover{
                color: #79AAC6;
                text-shadow: 0 0 1px #79aac6,0 0 1px #79aac6 0 0 1px #79aac6,0 0 1px #79aac6
                padding-bottom: 1px;
                border-bottom: 2px solid #6898B1;
            }
            #content_top {
                background-image: url(c/content_top.jpg);
                background-repeat: repeat-x;
                height: 91px;
                width: 549px;
                margin-left: 25px;
            }
            #content_top h1,
            #right-sidebar h1 {
                font-family: Tahoma,Calibri,Verdana,Geneva,sans-serif;
                font-size: 20px;
                color: #FFF;
                font-weight: normal;
                text-shadow: 0 0 100px #fff 0 0 100px #fff
                margin: 0;
                padding: 29px 0 0 16px;
            }
            #right-sidebar h1 {
                padding:0;
                color: #97B7C7;
                text-transform:uppercase;
                font-style: italic;
            }
            p.content {
                width: 508px;                
                display: block;
                color: #FFF;
                margin: -24px 0 0 41px;
                font-family: Arial,Tahoma,Calibri,Verdana,Geneva,sans-serif;
                font-size: 10pt;
                text-align: justify;
            }


Bedankt!
Write Down
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 10:23:25
 
Joakim Broden

Joakim Broden

05/08/2011 17:02:40
Quote Anchor link
Even online linkje, kunnen we wat meer mee.
 
Write Down

Write Down

05/08/2011 17:07:50
Quote Anchor link
Klikje

Afbeeldingen staan wel niet online, ik acht dat ook niet nodig.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

05/08/2011 17:33:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
font-weight: bold;
 
Write Down

Write Down

05/08/2011 17:36:13
Quote Anchor link
PHP Scripter op 05/08/2011 17:33:22:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
font-weight: bold;


Uuh nee? Dat staat nergens in de CSS... Heb jij wel gelezen, ik weel geen bold?

Toevoeging op 05/08/2011 17:36:45:

Write Down op 05/08/2011 17:36:13:
PHP Scripter op 05/08/2011 17:33:22:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
font-weight: bold;


Uuh nee? Dat staat nergens in de CSS... Heb jij wel gelezen, ik wil geen bold?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/08/2011 18:12:24
Quote Anchor link
Verander regel 145 in jouw code hierboven eens in:

font-size: 14px;

Is het bold nu verdwenen?

Sommige lettertypes lijken bold als ze groter zijn dan een bepaald aantal pixels.
 
Write Down

Write Down

05/08/2011 18:29:04
Quote Anchor link
Dan is het nog steeds bold, overigens gaat het vooral om p.content, die mag absoluut niet bold zijn, om die reden staat deze ook in punten uitgedrukt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/08/2011 18:31:21
Quote Anchor link
Waarom niet in pixels????

font-size: 10px;
 
Write Down

Write Down

05/08/2011 18:34:41
Quote Anchor link
Omdat in dit geval 10pt een mooi resultaat zou moeten geven. 10px is overigens kleiner dan 10pt.

Ik heb ook even het geprobeerd met 10px, maar ook dan blijft het nog bold.

Toevoeging op 05/08/2011 18:36:57:

Afbeelding
Afbeelding
 
Joakim Broden

Joakim Broden

05/08/2011 20:03:08
Quote Anchor link
Ik zie dat de bodytag geen opmaak voor de tekst heeft, het beste is om hier de standaard opmaak in op te maken. Hier kan misschien het probleem liggen (bij mij in Chrome is die trouwens niet dik gebruikt)

Ook zou je kunnen proberen om .content een font-weight: normal; mee te geven.
 
Write Down

Write Down

05/08/2011 21:45:40
Quote Anchor link
Beste Oetzie,

In chrome is het inderdaad correct, in de andere genoemde browsers niet. font-weight heb ik al even geprobeerd, maar ook dat baat niet. Heven ook even in de body wat zaken gezet, maar ook dat helpt niet.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

06/08/2011 12:49:38
Quote Anchor link
In mijn FF 5 lijkt het wel goed te gaan (zie plaatje). Kan het zijn dat je ClearType instellingen niet helemaal goed staan?

Afbeelding
 
Joakim Broden

Joakim Broden

06/08/2011 13:15:51
Quote Anchor link
Bij mij in alle browsers die ik heb (IE 6, 7, 8, FireFox, Safari, Chrome) is het allemaal het zelfde.
 
Write Down

Write Down

06/08/2011 13:26:37
Quote Anchor link
Vreemd, ik heb die ClearType wizzard nog is doorlopen, maar ik zie geen verschil.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/08/2011 13:32:26
Quote Anchor link
staat je browser niet toevallig op meer dan 100%?
 
Write Down

Write Down

06/08/2011 13:34:21
Quote Anchor link
Nope, staat allemaal juist.

Toevoeging op 06/08/2011 13:37:29:

Ik heb zonet een XP-VM opgestart, en daar ziet het er wel wat beter uit... Vreemd. Ik zal even nog is een Windows 7 VM installeren.
Gewijzigd op 06/08/2011 13:37:56 door Write Down
 
Eric Wagener

Eric Wagener

06/08/2011 13:49:25
Quote Anchor link
Ik bedacht mij ineens dat ik een tijd geleden ook zoiets had met FF. Ik heb daarvoor in de about:config de optie gfx.direct2d.disabled aangezet en toen was het over.
Het heeft iets met de rendering van het lettertype te maken. Als je daar op zoekt ben je niet de enige. ;)
 
Write Down

Write Down

06/08/2011 13:56:37
Quote Anchor link
Top Eric! Dat werkt inderdaad, ik ga eens zoeken of IE een gelijkaardige instelling heeft.

Toevoeging op 06/08/2011 14:33:52:

Tot hier toe nog niets gevonden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.