fopen & fsockopen via proxy

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mischa Gorinskat

Mischa Gorinskat

21/12/2006 10:10:00
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Voor een intranet applicatie moesten we een weer tabblet maken. Deze gegevens halen we binnen via de google weather service (ruw xmlbestand). Dit gaat alles perfect (op localhost en onze eigen server), maar bij het bedrijf waar we het moeten installeren hebben ze een proxy.... en daar komt juist mijn url niet doorheen en ik heb compleet geen idee hoe en wat? Dus ik moet via de proxy verbinding maken met het bedrijf (naam: proxyserver, poort:80)

Normaliter zou ik fopen() gebruiken met de URL van de pagina, maar ik heb gezien dat dit bij proxy's niet gaat, vandaar dat ik fsockopen gebruik.

Dit scriptje gebruik ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
/*your proxy server address*/
$proxy = "proxyserver";
/*your proxy server port*/
$port = 80;
/*the url you want to connect to*/
//$url = "http://www.php.net"; // Om te testen of het uberhaupt wel werkt
//$url = "http://www.w3schools.com/xml/note.xml"; // Om te testen of xml bestanden werken

$url = "http://www.google.com/ig/api?weather=maastricht,netherlands&hl=nl";

$fp = fsockopen($proxy, $port);
fputs($fp, "GET $url HTTP/1.0\r\nHost: $proxy\r\n\r\n");
while(!feof($fp)){
 $line = fgets($fp, 4000);
 print($line);
}

fclose($fp);
?>


Zoals je ziet heb ik twee test-waardes meegegeven voor $url, deze twee sites werken goed ($url = 'http://www.google.com' ook!), maar mijn specifieke link niet.

Hij returned dit:

HTTP/1.1 302 Found Via: 1.0 SERVA14 Content-Length: 266 Date: Thu, 21 Dec 2006 09:07:37 GMT Location: http://www.google.com/ig/api?weather=maastricht,netherlands&hl=nl Content-Type: text/html Set-Cookie: PREF=ID=1012bdcf367593cd:TM=1166692057:LM=1166692057:S=W5dW5_2QElI42X6F; expires=Sun, 17-Jan-2038 19:14:07 GMT; path=/; domain=.google.com Server: igfe
302 Moved
The document has moved here.

Als je deze link in je browser opent, dat doet hij het wel gewoon.

Is hier een oplossing voor (want ik kom er echt niet meer uit)?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mischa Gorinskat
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.