foreach() invalid

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »
Ray de graaf

ray de graaf

12/08/2010 21:17:25
Quote Anchor link
Hallo beste mensen daar ben ik weer,

Ik heb me phpboek bijna uit, nu een probleem met mysql ik heb de instructies gevolgt en de het script al 100 keer gecontroleert maar die is gelijk

ik krijg deze foutmelding

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/vaalaap/domains/vaalaap.nl/public_html/site/test/opvragen2.php on line 50

de code:

// de inhoud van velden weergeven
for($i=0; $i <= $aantal_regels; $i++){
$row=mysql_fetch_row($res);
echo '<tr>';
foreach($row as $col){ // dit is regel 50!!
if(!$col) $col=" ";

echo "<td>$col</td>";
}

echo '</tr>';
}
echo '</table>';


bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 14:34:08
 
Dos Moonen

Dos Moonen

12/08/2010 21:19:26
Quote Anchor link
$row moet een array zijn...

http://php.net/mysql_fetch_row
lees daar maar wanneer die functie geen array returned
Gewijzigd op 12/08/2010 21:19:46 door Dos Moonen
 
Martijn B

Martijn B

12/08/2010 21:24:03
Quote Anchor link
Je kunt dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
for($i=0; $i <= $aantal_regels; $i++){
$row=mysql_fetch_row($res);
?>


Vervangen door de meest gebruikte methode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
while( $row = mysql_fetch_row($res) )
{

?>


Hierstaat zolang mysql_fetch_row() geen boolean false (of iets leegs, array(), '', etc) terug geeft. Doe een loop.

In jouw code wordt $row een keer boolean false. En dat vind een foreach(){} niet zo leuk ;P (Wat Dos Moonen ook al zegt)
Gewijzigd op 12/08/2010 21:31:22 door Martijn B
 
Crude Oil

Crude Oil

12/08/2010 21:59:33
Quote Anchor link
Ray de graaf op 12/08/2010 21:17:25:
HIk heb me phpboek bijna uit,


Heb je het over PHP 5 in 10 minuten? :P
 
Ray de graaf

ray de graaf

12/08/2010 22:23:03
Quote Anchor link
Olie koning op 12/08/2010 21:59:33:
Ray de graaf op 12/08/2010 21:17:25:
HIk heb me phpboek bijna uit,


Heb je het over PHP 5 in 10 minuten? :P


haha

ja dat boek ja..
maar die staat vol met typefouten ook in de code's zag dat er onlangs een update van dit boek verkocht word maar die fouten in het boek zorgen er alleen maar voor dat ik me dieper in de stof moet graven om het tog op te lossen en als het echt ni lukt hier vragen:P
Gewijzigd op 12/08/2010 22:24:30 door ray de graaf
 
Niek s

niek s

12/08/2010 22:31:17
Quote Anchor link
Dit is de correcte manier om meerdere rijen uit een tabel te trekken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "mijn query";
$res = mysql_query($sql);

if(!$res) {
    echo 'Interne fout in mijn systeempje. Sorry, misschien dat het werkt als je het overnieuw probeerd?';
    een_bepaalde_log_functie('SQL error: '.mysql_error());
}
else {
    while($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
        // in $row staat nu (per rij) de data die je nodig hebt
    }
}

?>


Het enige wat mist aan die code hierboven, is goede variabele namen. ik kan deze natuurlijk niet inschatten, omdat ze systeem specifiek zijn.
Wat ik altijd doe is een naam als:
$replyQuery, $replyResult, $replyRow
bij reply's in een forum bijvoorbeeld.

Vaak zie je ook de "or die" syntax na een query. Het voordeel hiervan is dat een error makkelijk en snel afgevangen word, het grote nadeel is dat je script meteen stopt. je wilt eigenlijk de gebruiker een nette fout laten zien, en de pagina netjes afsluiten (met goede sluit tags, etc), de pagina mooi vormgeven ookal is het een foutmelding. Ook wil je de foutmelding loggen.
Als je dat allemaal wilt doen, is het makkelijkste eigenlijk om geen "or die" te gebruiken, en dus een if/else om te kijen of je query gelukt is.
 
Ray de graaf

ray de graaf

12/08/2010 22:37:47
Quote Anchor link
Bedankt voor de oplossingen, ik ga deze bestuderen!
ik heb het nu in iedergeval met de while versie gedaan, ga de andere ook ef proberen!

tot ziens bij me volgende probleem XD



Niek s op 12/08/2010 22:31:17:
Dit is de correcte manier om meerdere rijen uit een tabel te trekken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "mijn query";
$res = mysql_query($sql);

if(!$res) {
    echo 'Interne fout in mijn systeempje. Sorry, misschien dat het werkt als je het overnieuw probeerd?';
    een_bepaalde_log_functie('SQL error: '.mysql_error());
}
else {
    while($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
        // in $row staat nu (per rij) de data die je nodig hebt
    }
}

?>


Het enige wat mist aan die code hierboven, is goede variabele namen. ik kan deze natuurlijk niet inschatten, omdat ze systeem specifiek zijn.
Wat ik altijd doe is een naam als:
$replyQuery, $replyResult, $replyRow
bij reply's in een forum bijvoorbeeld.

Vaak zie je ook de "or die" syntax na een query. Het voordeel hiervan is dat een error makkelijk en snel afgevangen word, het grote nadeel is dat je script meteen stopt. je wilt eigenlijk de gebruiker een nette fout laten zien, en de pagina netjes afsluiten (met goede sluit tags, etc), de pagina mooi vormgeven ookal is het een foutmelding. Ook wil je de foutmelding loggen.
Als je dat allemaal wilt doen, is het makkelijkste eigenlijk om geen "or die" te gebruiken, en dus een if/else om te kijen of je query gelukt is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.