foreach loop geeft extra ongewenste resultaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »
Robert deBeer

Robert deBeer

11/10/2020 15:24:35
Quote Anchor link
Werkend aan een verhuur systeem met PHP en Mysql loop ik tegen een raar probleem aan. Als ik een query uitvoer op de database komt deze keurig met een tabel terug met de gevraagde gegevens. Als ik die gegevens vervolgens via een foreach loop echo, dan heb ik ineens meer records. Wellicht dat ik de array verkeerd vul of er iets anders aan de hand is. Ik kan niet vinden wat. Hier is de code die ik gebruik:

Hmm kan geen code/script tags vinden.. doe het maar even met "quote"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

  $mysqli
= new mysqli('localhost','root', '', 'availabilitycalendar');
  $sql = "
    SELECT rentaltype.VehiculeType, vehicules.VehiculeNr FROM vehicules, rentaltype WHERE rentaltype.Id = vehicules.VehiculeType ORDER BY vehicules.VehiculeNr ASC"
;
  $result = $mysqli -> query( $sql);    
  if (!$result) {
    printf("Query failed: %s\n", $mysqli->error);
    exit;
  }


  echo '<pre>';
  print_r($result);
  echo  '</pre>';echo "<br><br>";

  while ($vehiculeCode = $result -> fetch_array()) {
    $new_array[$vehiculeCode['VehiculeType']] = $vehiculeCode;
    $new_array[$vehiculeCode['VehiculeNr']] = $vehiculeCode;
//    echo( $vehiculeCode['VehiculeType'] . "_" . $vehiculeCode['VehiculeNr'] . '<br>');
  }
  echo '<pre>';
  print_r($new_array);
  echo  '</pre>';echo "<br><br>";

  $mysqli -> close();
  echo "<br><br>foreach loop<br><br>\n";

  foreach( $new_array as $row){
    echo $row[0] . "_" . $row[1] . "<br>";
//    echo $row['VehiculeType'] . '_' . $row['VehiculeNr'] . '<br />';
  }

?>

Wat zie ik over het hoofd?



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Output
eScoot_2104001
eScoot_2104002
eBike_2104003
eScoot_2104004
eScoot_2104005
eBike_2104006
eScoot_2104007
eScoot_2104008
eScoot_2104009
eScoot_2104010


foreach loop

eScoot_2104010
eScoot_2104001
eScoot_2104002
eBike_2104006
eBike_2104003
eScoot_2104004
eScoot_2104005
eBike_2104006
eScoot_2104007
eScoot_2104008
eScoot_2104009
eScoot_2104010


Edit:
Code-tags toegevoegd. Zie ook de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 11/10/2020 18:23:29 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:43:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2020 15:30:58
Quote Anchor link
Er zijn gewoon code-tags hoor. Zie ook de Veelgestelde vragen.

Je maakt nu twee array's en dat is niet de bedoeling. Buiten je foreach kan je een extra element aanmaken.
Gewijzigd op 11/10/2020 15:42:08 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/10/2020 16:01:09
Quote Anchor link
Wat @Ariën zegt, je slaat twee keer dezelfde informatie op onder verschillende indexen.

Als je dan toch niet de key van $new_array gebruikt (regel 28) dan zou ik eerder in plaats van regel 17 en 18 zoiets verwachten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$new_array[] = $vehiculeCode;

Waarbij op index 0 VehiculeType zit, en op index 1 VehiculeNr.

Wellicht is het ook handiger om met textuele indexen te werken want "VehiculeNr" zegt een stuk meer dan "1".

Het is overigens vehicle in plaats van vehicul, lijkt mij.
Gewijzigd op 11/10/2020 16:01:31 door Thomas van den Heuvel
 
Robert deBeer

Robert deBeer

11/10/2020 17:44:38
Quote Anchor link
Ah ok, bedankt, ik zal daar eens mee gaan stoeien om niet twee keer hetzelfde op te slaan. Ook de opmerking om buiten de foreach een extra element aan te maken moet ik eens bekijken.

Mbt vehicule en vehicle zit t verschil in dat t ene frans is en de voorgestelde in t engels :) en je hebt helemaal gelijk dat je niet twee talen moet mixen..

Ik had in eerste instantie de indexen tekstueel en heb dat gewijzigd in 0 en 1, maar ik verander het terug is inderdaad veel leesbaarder.

YES!! het werkt zoals ik verwacht. Nogmaals dank.
Gewijzigd op 11/10/2020 17:52:45 door Robert deBeer
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/10/2020 09:38:13
Quote Anchor link
Ik ben juist voorstander van het mixen van twee talen; engels voor alles van PHP en (het liefst :) Nederlands voor alles wat je zelf hebt bedacht: variabelen, classes, etc.
Op die manier heb je letterlijk twee namespaces en loop je minder kans op naamconflicten.
Gewijzigd op 12/10/2020 09:38:34 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2020 12:46:42
Quote Anchor link
Ik kijk weer een beetje gemengd naar het mixxen van twee talen. Voor een simpel eigen projectje is het leuk, maar het moet wel begrijpbaar blijven voor een ander. Ik heb ooit eens iemand mogen helpen met een script, en die bleek variabelen in Esperanto te hebben. Dat moet je echt flink heen en weer zoeken wat sommige dingen betekenen en wat het doet. Ik heb diegene dan ook geadviseerd om gewoon de Engelse taal te hanteren.

Als je het project op Github zou plaatsen, dan zou ik echt Engels aanhouden.
Evenals voor documentatie en comments.
Gewijzigd op 12/10/2020 12:47:14 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/10/2020 13:07:32
Quote Anchor link
vehicul, da's niet zo ridicuul - voor een Belg (even afgaande op de spelling van deBeer)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.