Foreign key aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Zero XT

Zero XT

27/09/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Beste php-ers,

Ik probeer nu al een tijdje een simpele foreign key aan te maken maar steeds krijg ik een errornummer 150 terug van mysql.

Allebei de tabellen zijn leeg en bevatten dus geen records:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
CREATE TABLE `ban` (
  `ban_id` int(11) NOT NULL,
  `ban_gebruiker_id` int(11) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`ban_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;



CREATE TABLE `gebruikers` (
  `gebruikers_id` int(11) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`gebruikers_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;


Ik voer dit uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ALTER TABLE gebruikers ADD FOREIGN KEY(gebruikers_id) REFERENCES ban(ban_gebruikers_id) ON DELETE SET NULL ON UPDATE CASCADE



Vervolgens krijg ik deze error:
#1005 - Can't create table '.\test\#sql-f6c_12af.frm' (errno: 150)

Waarom krijg ik toch die error te zien?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:08:19
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2009 19:04:00
Quote Anchor link
Can't create table '.\test\#sql-f6c_12af.frm'

Vind je de tablename niet een beetje vreemd?
 
Zero XT

Zero XT

27/09/2009 19:05:00
Quote Anchor link
Nee want die heb ik aangemaakt om te testen. tablename is dus test en heeft 2 tabellen.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2009 19:21:00
Quote Anchor link
Dit is de tabalname die jij blijkbaar wilt createn:
.\test\#sql-f6c_12af.frm
 
Zero XT

Zero XT

27/09/2009 19:22:00
Quote Anchor link
Ik wil helemaal geen tabelname aanmaken. Ik wil een foreign key aanmaken.
 
Toine vd P

Toine vd P

27/09/2009 19:25:00
Quote Anchor link
op een delete call zet je em op NULL terwijl je fields NOT NULL zijn, kun je de NOT NULL eigenschappen eruithalen en kijken wat ie dan zegt?
 
Zero XT

Zero XT

27/09/2009 19:36:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je antwoord maar dat helpt ook helaas niet. Ik blijf dezelfde error krijgen.
 
Toine vd P

Toine vd P

27/09/2009 19:36:00
Quote Anchor link
Probeer eens MyISAM in plaats van InnoDB. zo werkt ie bij mij wel;

drop table ban;
drop table gebruikers;

CREATE TABLE `ban` (
`ban_id` int(11),
`ban_gebruiker_id` int(11),
PRIMARY KEY (`ban_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;



CREATE TABLE `gebruikers` (
`gebruikers_id` int(11),
PRIMARY KEY (`gebruikers_id`),
foreign key (gebruikers_id) references
ban(ban_gebruiker_id) on delete set null on update cascade
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2009 19:40:00
 
Zero XT

Zero XT

27/09/2009 20:20:00
Quote Anchor link
Bedankt het werkt. Alleen in die link staat dit:

•Both tables must be InnoDB tables and they must not be TEMPORARY tables.

Dus ik had ze InnoDB gemaakt maar het moet dus MyIsam zijn. Waarom staat er dan InnoDB?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2009 20:23:00
Quote Anchor link
MyISAM heeft volgens mij geen foreignkeys.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Toine vd P

Toine vd P

27/09/2009 20:30:00
Quote Anchor link
SanThe heeft gelijk InnoDB staat bekend om zijn foreignkey support. Ik ga het uitzoeken en laat het je nog weten HellRazer, als de topic gesloten is PM ik je wel.
 
Mark PHP

Mark PHP

27/09/2009 22:33:00
Quote Anchor link
Probeer je foreign key eens een naam te geven. InnoDB vereist dat elke foreign key een unieke naam heeft. Anders krijg je dit soort cryptische foutmeldingen.

PS - MyIsam ondersteund sowieso geen FK.
PS2 - Sowieso zit er een typo in je add FK, ban_gebruikers_id.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark PHP
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

28/09/2009 07:00:00
Quote Anchor link
Quote:
MyISAM heeft volgens mij geen foreignkeys.
Dat weet ik wel zeker ook. MyISAM slikt zulke queries wel en geeft geen errors o.i.d., maar in werkelijkheid doet ie het gewoon niet.

@TS:
Jij verwijst nu met een PK naar een FK, terwijl het andersom moet.
ALTER TABLE ban ADD FOREIGN KEY ban_gebruiker_id REFERENCES gebruikers (gebruikers_id) ON DELETE SET NULL ON UPDATE CASCADE;

Wellicht kun je hem een naampje geven, met de bovenstaande geeft MySQL hem zelf een naampje volgens mij:
ALTER TABLE ban ADD CONSTRAINT fk_bans_gebruikers FOREIGN KEY ban_gebruiker_id REFERENCES gebruikers (gebruikers_id) ON DELETE SET NULL ON UPDATE CASCADE;
 
Zero XT

Zero XT

28/09/2009 09:10:00
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt voor je post. Ik was er inmiddels ook achter dat ik ze verkeerd om had. Dit is nu allemaal gelukt maar nu rest mij nog enkel 1 probleem, namelijk:

Ik heb een tabel gebruikers met onder andere een kolom:
- gebruikers_id INT Primery Key auto_increment

En ik heb een tabel ban met onder andere 2 kolommen:
- ban_id INT Primery Key auto_increment
- ban_gebruikers_id INT

Nu heb ik de ban_gebruikers_id kolom gekoppeld aan gebruikers_id alleen wil ik dat op moment dat er een gebruiker verwijderd word uit de gebruikerstabel de ban_gebruikers_id in de ban tabel op NULL word gezet.

Alleen ik krijg dat niet voor elkaar omdat de gebruikers_id een NOT NULL eigenschap heeft omdat deze de Primery Key is en de eigenschap auto_increment heeft.


Wat moet ik hieraan doen?


Edit: ik heb het voor elkaar gekregen. Kon hem gewoon aanpassen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero XT
 
Toine vd P

Toine vd P

28/09/2009 09:15:00
Quote Anchor link
HellRazer, je kunt het record toch verwijderen ? Als de van uitgeschakeld wordt kun je de ban_gebruiker record logischerwijs weggooien toch ?

Jan Willem bedankt voor de post
 
Zero XT

Zero XT

28/09/2009 09:24:00
Quote Anchor link
Ik ben weer een stuk wijzer geworden. Bedankt voor jullie hulp allemaal.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.