For-loopje: kan dit..?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »
Eric Cartman

Eric Cartman

07/11/2005 18:41:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik gebruik niet echt vaak for-loopjes, vandaar ook mijn probleem. Ik wil graag onderstaande code in een for-loopje zetten, maar zelf lukt het me niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
  if ($getal == 1) {
    $een++;
  }

  if ($getal == 2) {
    $twee++;
  }

  if ($getal == 3) {
    $drie++;
  }

  if ($getal == 4) {
    $vier++;
  }

  if ($getal == 5) {
    $vijf++;
  }

  if ($getal == 6) {
    $zes++;
  }
    
  if ($getal == 7) {
    $zeven++;
  }

  if ($getal == 8) {
    $acht++;
  }

  if ($getal == 9) {
    $negen++;
  }

  if ($getal == 10) {
    $tien++;
  }

?>


Ik weet niet of het wel kan, maar als het kan, hoe..?

Groetjes,

Jip
Gewijzigd op 07/11/2005 18:42:00 door Eric Cartman
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:44:44
 
Martijn B

Martijn B

07/11/2005 18:45:00
Quote Anchor link
Wat lukt er niet?, waarom gebruik je geen switch.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

switch( $getal )
{
  case
1:
    $een++;
     break;
  case
2:
    $twee++;
     break;
}


?>
Gewijzigd op 07/11/2005 18:45:00 door Martijn B
 
Thijs X

Thijs X

07/11/2005 18:46:00
Quote Anchor link
Edit laatma

Edit: Wat is precies de bedoeling, waar komt $getal vandaan en $een enzo
Gewijzigd op 07/11/2005 18:47:00 door Thijs X
 
Eric Cartman

Eric Cartman

07/11/2005 18:59:00
Quote Anchor link
In een ander zei Jelmer dan hij wilde controleren of de functie rand() wel eerlijk was... Dat wilde ik dus ook gaan doen :p en deed dat zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
$n
= 1000;
for ($i = 1; $i <= $n; $i++) {
  $getal = rand(1, 10);
 
  if ($getal == 1) {
    $een++;
  }

  if ($getal == 2) {
    $twee++;
  }

  if ($getal == 3) {
    $drie++;
  }

  if ($getal == 4) {
    $vier++;
  }

  if ($getal == 5) {
    $vijf++;
  }

  if ($getal == 6) {
    $zes++;
  }
    
  if ($getal == 7) {
    $zeven++;
  }

  if ($getal == 8) {
    $acht++;
  }

  if ($getal == 9) {
    $negen++;
  }

  if ($getal == 10) {
    $tien++;
  }
}


echo "<b>Eén :</b> " .$een. "<br>";
echo "<b>Twee :</b> " .$twee. "<br>";
echo "<b>Drie :</b> " .$drie. "<br>";
echo "<b>Vier :</b> " .$vier. "<br>";
echo "<b>Vijf :</b> " .$vijf. "<br>";
echo "<b>Zes :</b> " .$zes. "<br>";
echo "<b>Zeven :</b> " .$zeven. "<br>";
echo "<b>Acht :</b> " .$acht. "<br>";
echo "<b>Negen :</b> " .$negen. "<br>";
echo "<b>Tien :</b> " .$tien. "<br>";
?>


Maar nou lijkt het mij, dat al die if'jes ook in een for-loopje kunnen, en dat is nou juist het punt, dat lukt mij dus niet.

-- edit--
Martijn2:
Wat lukt er niet?, waarom gebruik je geen switch.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

switch( $getal )
{
  case
1:
    $een++;
     break;
  case
2:
    $twee++;
     break;
}


?>


Kan, maar dat wordt ook zo lang (ik hou van kort :p)...
Gewijzigd op 07/11/2005 19:01:00 door Eric Cartman
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/11/2005 19:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

/*hier een array met de getallen en hun waarden*/
$getallen = array('geschreven' =>
                array('1' => 'EEN',
                        '2' => 'TWEE',
                        '3' => 'DRIE'));
//etcetera//


$maxloops=10;
for($getal=1 ; $getal <=$maxloops ; $getal++){
echo ("$getal:{$getallen['geschreven'][$getal]}<br>");
}

?>


EDIT:
Ik weet dat die andere manieren ook werken, maar wou toch ff laten zien dat het idd mogelijk is met een loopje ;)
Gewijzigd op 07/11/2005 19:59:00 door Robert Deiman
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/11/2005 19:59:00
Quote Anchor link
Robert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ("$getal:{$getallen['geschreven'][$getal]}<br>");
?>


Die zal waarschijnlijk niet werken Robert, omdat PHP die eerste $getal als een variabele zal proberen te interpreteren vanwege de dubbele quotes.

Ik doe het ook pas sinds kort, maar alle variabelen buiten quotes blijft toch veiliger in dit soort gevallen.

edit: oh wacht, je echoot gewoon de waarde van $getal, dan werkt het wèl :-)
Gewijzigd op 07/11/2005 20:00:00 door Jan Koehoorn
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/11/2005 20:34:00
Quote Anchor link
Jan:
Robert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ("$getal:{$getallen['geschreven'][$getal]}<br>");
?>


Die zal waarschijnlijk niet werken Robert, omdat PHP die eerste $getal als een variabele zal proberen te interpreteren vanwege de dubbele quotes.

Ik doe het ook pas sinds kort, maar alle variabelen buiten quotes blijft toch veiliger in dit soort gevallen.

edit: oh wacht, je echoot gewoon de waarde van $getal, dan werkt het wèl :-)


Tuurlijk Jan, ik test de scripts die ik hier compleet neerzet zelf ook wel hoor.. Als het niet had gewerkt had ik het ook niet gepost. Hij geeft in dit geval netjes een lijstje met:
1: EEN
2: TWEE
etc.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/11/2005 21:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$tel
=array(0,0,0,0,0,0,0,0,0,0);
$n = 1000;
for ($i = 1; $i <= $n; $i++)
{

  $getal = rand(1, 10);
  $tel[$getal-1]++;
}


for ($i = 1; $i <= 10; $i++)
{

echo "<b>".$i." :</b> " .$tel[$i-1]. "<br>";
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.