Form aanpassen naar antwoorden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

10/09/2014 10:37:45
Quote Anchor link
Beste leden,

heb al een tijdje zitten zoeken, maar nog niet gevonden en ik weet dat het bestaat.
Bijvoorbeeld een basic form

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form>
<select>
  <option value="1">Actie 1</option>
  <option value="2">Actie 2</option>
</select>
</form>


Nu ben ik namelijk op zoek naar iets wanneer Actie 1 wordt aangeduid, dat je dan een nieuwe vraagt krijgt die er daarvoor nog niet stond afhankelijk of je Actie 1 of Actie 2 aanduidde. Kan iemand mij opweg helpen? Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:51:25
 
Jop B

Jop B

10/09/2014 11:00:59
Quote Anchor link
Hallo Jos,

Je zou eens naar javascript/jquery kunnen kijken. Je werkt dan met de if functie.

Hier een klein voorbeeld

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<form>
<input type="radio" name="actie" value="Actie 1"
<input type="radio" name="actie" Value="Actie 2"
</form>

<script>
//wacht dat het document geladen is
$(document).ready(function(){
//we selecteren het element, en geven deze de klik functie mee        
$('input[type="radio"]').click(function(){
//hier geven we aan om welke input het gaat, waar is deze gelijk aan
            if($(this).attr("value")=="Actie 1"){
//als actie 1 is geselecteerd voor onderstaand script uit
                $(".nextquestion1").fadeIn(1000);          
            }
</script>


Dit is niet de enigste manier, er zijn veel meer en betere manieren.
Maar ik denk dat je het hierin moet gaan zoeken.

groetjes Jop
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.