Form Autoresponder PHP Afzender

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

05/05/2014 19:00:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende script gebruikt om een formulier naar mijn inbox te sturen en tegelijkertijd een autoresponder naar de subscriber die het formulier heeft ingevuld te verzenden.

Dit werkt allemaal, op één detail na:
De afzender van de email die de subscriber ontvangt moet "[email protected]" zijn, maar is nu "[email protected]" (mijndomein.nl is m'n host).

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php
if(!isset($_POST['submit']))
{

    
    echo "error; you need to submit the form!";
}

$NAME = $_POST['NAME'];
$EMAIL = $_POST['EMAIL'];
$PHONE = $_POST['PHONE'];


$email_from = '[email protected]';
$email_subject = "Aanmelding";
$email_body = "$NAME\n".
   "$EMAIL\n".
   "$PHONE\n".

    
$to = "[email protected]";
$headers = "From: $EMAIL \r\n";


mail($to,$email_subject,$email_body,$headers);

header('Location: aanmelding.html');



$respond_subject = "Aanmelding Festival Helden";
$to2 = "$EMAIL";
$email_from = '[email protected]';


$respond_message = "Hallo,

Bedankt voor je aanmelding bij Festival Helden!

Op dit moment zoeken wij vrijwilligers voor PLAY en Bon Bini Beach Toernooi:

PLAY vindt plaats op 31 mei te Eersel en is het nieuwe gratis festival dat sport, kennis en muziek combineert tot een ongekend evenement. Voor PLAY zijn we op zoek naar vrijwilligers die achter de bar en/of bij de muntenverkoop willen helpen. Ben je beschikbaar op 31 mei en lijkt het je leuk om een handje te helpen tijdens PLAY? Stuur dan een email naar [email protected].

Bon Bini Beach vindt plaats op 11 t/m 13 juli te Eersel en is het grootste en spectaculairste jong-senioren hockeytoernooi van Nederland. Voor Bon Bini Beach zijn we voornamelijk op zoek naar vrijwilligers voor de op- en afbouw. Zin om aan de slag te gaan en te helpen met Bon Bini Beach? Stuur dan een email naar [email protected].

Groeten en hopelijk tot snel,

Niels
Festival Helden

"
;


mail($to2,$respond_subject,$respond_message,$headers2);




function
IsInjected($str)
{

  $injections = array('(\n+)',
              '(\r+)',
              '(\t+)',
              '(%0A+)',
              '(%0D+)',
              '(%08+)',
              '(%09+)'
              );
  $inject = join('|', $injections);
  $inject = "/$inject/i";
  if(preg_match($inject,$str))
    {

    return true;
  }

  else
    {
    return false;
  }
}

  
?>


Hoe los ik dit op?
Alvast bedankt!

Groeten,
Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:19:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2014 19:29:45
 
- SanThe -

- SanThe -

05/05/2014 19:30:47
 

05/05/2014 19:38:03
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties!

Helaas is mijn kennis zo minimaal dat ik hieruit niet kan opmaken welke van mijn mailheaders nu correct zijn of niet, en welke eventueel missen. Iemand een idee?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2014 19:42:07
Quote Anchor link
Je kan het script ook implementeren, nog veel makkelijker.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/05/2014 19:46:52
Quote Anchor link
Je kan niet zomaar willekeurige from headers gebruiken.
Tegenwoordig wordt bijna altijd gecontroleerd of een bepaalde afzender wel via de mailserver email mag versturen (via de SPF record).
Zo niet wordt het aangemerkt als spam of compleet geweigerd.

Gebruik een mail class zoals PHPMailer of SwiftMail, zodat je gewoon een SMTP login kan gebruiken.
 

05/05/2014 20:53:41
Quote Anchor link
Ik heb het opgelost door dit
Quote:
$headersb = "From: $email_from \r\n";
toe te voegen. Alles werkt nu.

Is het daadwerkelijk niet aan te raden om zelf &headers toe te voegen en dus verstandiger om PHPmailer te gebruiken, en waarom?

Toevoeging op 06/05/2014 15:03:17:

En nog een vraag:

Ik zou graag in de autoresponde message de aanhef aanvullen met de naam van de subscriber.
Dus: Hallo Jon Doe,

Ik heb het geprobeert door "Hallo $NAME" te gebruiken maar dit werkt niet. Hoe los ik dit op?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/05/2014 15:06:57
Quote Anchor link
Ik zie niet waarom dat niet zou werken.

Zet error_reporting(E_ALL) eens aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.