Form check met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lennart

Lennart

27/11/2007 11:46:00
Quote Anchor link
Hallo phpers,

ik heb een formulier waarin mensen een zoekopdracht kunnen uitvoeren. De zoekopdracht word uitgevoerd in een php script. Er is alleen iritante BUG als je niks invoerd krijg je een hoop foutmeldingen terug. Dit is ook wel begrijpelijk want hij heeft niks om te zoeken. Ik wil alleen al die fout meldingen ondervangen door een melding als "Er zijn geen bestanden gevonden omdat u geen zoekopdracht heeft ingevoerd".

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>

<center><form action="indexsearch.php" target="main" method="post"><input type="text" name="search"><br><input type="submit" name="submit" value="Search"></form></center>

dat is het formulier.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:08:05
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2007 12:01:00
Quote Anchor link
isset() en empty()
 
Lennart

Lennart

27/11/2007 12:03:00
Quote Anchor link
Ja zoiets had ik al gevonden maar hoe voeg ik die toe aan de code?
Moet ik die bij het form uitvoeren of bij de search.php?
 
Kalle P

Kalle P

27/11/2007 12:04:00
Quote Anchor link
Zie script van mijn grote vriend Jan K.

http://www.jankoehoorn.nl/form_validation.php
 
Lennart

Lennart

27/11/2007 12:08:00
Quote Anchor link
Ik heb hem algevonden. Ik post zo wat ik heb gedaan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$emptysearch
= $_POST['search'];
if(empty($emptysearch) )
{

echo "er zijn geen zoekresultaten gevonden omdat u geen zoekopdracht heeft ingevoerd";
}

else {
?>


hier de rest van het script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } ?>


Alleen vreemd de rest van het script doet het nu niet meer. Als ik een lege search doe geeft ie wel een echo maar als ik een invoer doe dan krijg ik wel een error.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lennart
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.