Form checkboxes + mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raymen

Raymen

22/12/2006 21:10:00
Quote Anchor link
hey, ik heb een php pagina gemaakt waarmee ik een admin wil laten kiezen wat welke projecten hij wil verwijderen via Checkboxes.
maar ik weet niet hoe ik dat moet gaan doen.
Misschien een array ervan maken en dat verwijderen?
iniedergeval, dit is mijn php code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?
    if ($_GET['pg'] == "projs")
    {

        
        
        if (!iADMIN || $userdata['user_rights'] == "") fallback("../index.php");
            
            if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
            {

                opentable($locale['400']);
                    // hier moet de sql enzo komen te staan maar ik weet niet hoe ik dat moet gaan doen.
                closetable();
            }
else
            {                    
                opentable($locale['400']);
                    $sql_projs = "SELECT id, name, author FROM projects";
                    $res_projs = mysql_query($sql_projs) or die(mysql_error());
    
                    if(mysql_num_rows($res_projs) > 0)
                    {

                        echo "Alle projecten van deze site staan hieronder:<br><br>";
                           echo '<table class="tbl-border">';
                           echo "<form method=\"post\" action=\"{$_SERVER['PHP_SELF']}?pg=projs\"";
                        echo '<tr><td class="tbl"><B>Project Naam:</B></td><td class="tbl"><B>Autheur:</B></td> <td class="tbl"><B>Verwijder project:</B></td>';                
                        while($row = mysql_fetch_assoc($res_projs))
                        {

                            echo '<tr><td class="tbl2"><a href="project.php?pg=nr&id='.$row['id'].'">'.$row['name'].'</a></td><td class="tbl2">'.$row['author'].'</td><td class="tbl2"><input type="checkbox" name="proj_del_'.$row['name'].'" value="OFF" class=\'textbox\'></td></tr>'.PHP_EOL;
                        }

                    
                        echo "<tr><td colspan=\"3\" class=\"tbl\">";
                        echo "<p align=\"right\"><input type=\"Submit\" class='textbox' name=\"del_proj\" value=\"Verwijder\"></p>";
                        echo "</td></tr>";
                        echo '</table></form>';
                    }

                    else
                    {
                        echo 'Er zijn nog geen Projecten toegevoegd.';
                    }

                closetable();
            }
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:45:27
 
Raymen

Raymen

23/12/2006 11:03:00
Quote Anchor link
anyone? (srry voor bumping maarja)
 
Raymen

Raymen

24/12/2006 13:56:00
Quote Anchor link
niemand? (echt sorry voor bumping maar ik wil het echt graag weten :(
 
Bart van der veen

bart van der veen

24/12/2006 14:07:00
Quote Anchor link
oplossing (intje) van de conculga's

<input type="checkbox" name="lunch[]" value="spagettie">
<input type="checkbox" name="lunch[]" value="fruit">
<input type="checkbox" name="toetje[]" value="yoghurt">
<input type="checkbox" name="toetje[]" value="vla">
<input type="checkbox" name="drinken[]" value="bier">
<input type="checkbox" name="drinken[]" value="wijn">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if (isset($_POST["lunch"])) {
    foreach ($_POST["lunch"] as $gegeten) {
    // print_r($value);
    echo "lunch: $gegeten<BR>\n";
}
}

if (isset($_POST["toetje"])) {
    foreach ($_POST["toetje"] as $gegeten) {
    // print_r($value);
    echo "toetje: $gegeten<BR>\n";
}
}

if (isset($_POST["drinken"])) {
    foreach ($_POST["drinken"] as $gegeten) {
    // print_r($value);
    echo "drinken: $gegeten<BR>\n";
}
}

?>


kijk ff of dit in de goede richting is, ps is gewoon via google!
 
Raymen

Raymen

24/12/2006 15:33:00
Quote Anchor link
bedankt, het idee werkt.
Ik ben er nu mee bezig :)
 
Raymen

Raymen

24/12/2006 16:18:00
Quote Anchor link
ik heb volgens mij ergens een dom foutje zitten, hij voert de query niet uit.
fout:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE id = '4'' at line 1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$sql_test
= "DELETE projects WHERE id = '$del_proj'";
mysql_query($sql_test) or die(mysql_error());
?>

weet iemand wat er fout is (heb nog nooit de delete functie gebruikt dus dat kan het zijn (ik wil een rij verwijderen uit de tabel))
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
Geert

Geert

24/12/2006 16:26:00
Quote Anchor link
Ik ga er even van uit dat je je variabele $del_proj wel een waarde hebt gegeven ;-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql_test
= "DELETE FROM projects WHERE id = '$del_proj'";
mysql_query($sql_test) or die(mysql_error());
?>

volgens mij klopt het zo ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Geert
 
Raymen

Raymen

24/12/2006 16:31:00
Quote Anchor link
bedankt, hij doet het :D
natuurlijk, zo dom ben ik nou ook weer niet:P
 
Geert

Geert

24/12/2006 16:33:00
Quote Anchor link
ach... je komt soms een simpel iets vergeten hé ;-)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/12/2006 16:38:00
Quote Anchor link
Raymen schreef op 24.12.2006 13:56:
niemand? (echt sorry voor bumping maar ik wil het echt graag weten :(


Het is netjes dat je sorry zegt, maar nerggens voor nodig.. Zoals bekend moet je gewoon 24 uur wachten voordat je bumpt, en dat heb je keurig gedaan.
 
Jan geen

Jan geen

24/12/2006 19:03:00
Quote Anchor link
van 9 uur svonds naar 11 uur in de ochtend is bij mij geen 24 uur 8-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/12/2006 19:15:00
Quote Anchor link
Knopt, maar het is al een stuk beleefder dan wat ik hier van veel beginners zie. Nu weer ontopic, graag.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.