FORM file uploaden Mislukt..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NiVin

niVin

17/05/2008 18:27:00
Quote Anchor link
Met een script wil ik *.txt files uploaden om er vervolgens wat mee te doen....

(gedeeltelijke)code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if (!$_FILES){
    $form = "
    <form action=\""
.$_SERVER["PHP_SELF"]."\" enctype=\"multipart/form-data\" method=\"POST\">
    <input type=\"hidden\" name=\"MAX_FILE_SIZE\" value=\"500000\" />
    <p><strong>Laad text-bestand:</strong>
    <input type=\"file\" name=\"fileupload\" /></p>
    <p><input type=\"submit\" value=\"upload!\" /></p>
    </form>"
;
}
elseif ($_FILES) {    
    if (($_FILES["tmp_name"] == "") && ($_FILES["name"] == "") && ($_FILES["size"] == "") && ($_FILES["tmp_name"] == "type")) {
    header("Location: clips.php");
    exit;
    }
    
 
$filename = $_FILES["fileupload"]["name"];
$txt = fopen($filename, "r") or die("kan $filename niet openen!");?>


Eerst maak ik het upload form aan waarna ik met de SUPERglobal $_FILES het te uploaden *.txt wil bewerken. Dus eerst fopen(). Maar als ik de file wil uploaden dan krijg ik de volgende foutmelding:

Warning: fopen(clips.txt) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in G:\xampp\htdocs\DDJ\clips.php on line 21
kan clips.txt niet openen!

Als ik de te uploaden file in de dir zet van mn php-file lukt lukt het uploaden wel..

Onderstaande code doet t uplaoden vd file:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php $file_dir = "G:\\xampp\\htdocs\\DDJ\\";
//$file_dir = "//DDJ";
foreach($_FILES as $file_name => $file_array) {
    echo "path: ".$file_array["tmp_name"]."<br/>\n";
    echo "name: ".$file_array["name"]."<br/>\n";
    //echo "type: ".$file_array["type"]."<br/>\n";
    //echo "size: ".$file_array["size"]."<br/>\n";


    if (is_uploaded_file($file_array["tmp_name"])) {
        move_uploaded_file($file_array["tmp_name"], "$file_dir/".$file_array["name"]) or die ("Couldn't copy");
        //echo "file was moved!<br/>";
    }
}
?>


Hoe kan ik uit elke willekeurige dir. files uploaden zonder de foutmelding?

mvg Vincent
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door NiVin
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:03:28
 
NiVin

niVin

17/05/2008 18:45:00
Quote Anchor link
Ben net achter de oplossing gekomen, ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $filename = $_FILES["fileupload"]["name"]; ?>


moest het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $filename = $_FILES["fileupload"]["tmp_name"]; ?>
zijn...:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.